Prosím Vás mám na Vás prosbu o pomoc, už až zo zúfalstva. Chcela som sa spýtať, či mala niektorá z Vás také problémy ako ja. Od 28. januára tohto roku som nedostala menzes. Brala som HAK zoely, no tento mesiac mi ju už gynekológ zmenil na - Dienorette. No ale to bolo trochu z cesty len pár info.
Už ma nebavia neustále týždeň čo týždeň opakujúce sa zápaly. Mám zápal , prídem ku gynekológovi - dá mi niečo ( príde mi to že to ani nieje nato) - Macmirror 500, polygynax, dalacin V2%, a stále , týždeň čo týždeň dokola to isté...Vyliečim sa , deň dva prejdu...a zas. Preistotu teraz to je ináč - Minulý týždeň v pondelok som mu mala volať ohľadom výsledkov z výteru ( ktoré mi robil v súvislosti s prev. prehliadkou), samozrejme aj na tej som mala zápal.. ...volala som mu, povedal mi že tam mám bacily - e.coli a Enterococcus facealis ale že ich netreba liečiť, že to je v pohode. Tak mu hovorím to telefónu že mne sa zápal dva krát tak zhoršil ako som ho mala... tak povedal nech prídem pre recept. Do pol hodinky som bola u neho ako na koni a prídem do ambulancie - recept na stole a že dovidenia. Ani sa mi na to nepozrel, nemohla som ani na wc(na malú) ísť... proste katastrofa. To mi napísal minulý týždeň v pondelok, doužívala som ich včera večer - a zas zápal. Ja tomu nechápem. Ani som s priateľom nemala nič, proste že by bol on nosič, a znova som ho dostala, ja som už zúfala. ☹ Nemáte niekto s niečím takým skúsenosti. Ja si už neviem pomôcť. Ani menzes, opakujúce sa zápaly...proste katastrofa. A nie som zúfala len ja, ale aj priateľ. No našťastie ma ale rešpektuje a chápe ma.
moja mama mala presne takéto problémy ako popisuješ: stále sa opakujúce zápaly, štípanie, pri konci už ani nezniesla nohavičky, čo ju to tak bolelo, lekárka dala vždy lieky na mykózu a ďalej neriešila. Keď už vyčerpaná nevedela čo zo sebou tak jej dakto poradil, že či to nemá "len" suchú sliznicu pošvy, a čuduj sa svete, ona to naozaj asi mala, lebo začala užívať prípravok z katalógu aloe vera, potiera sa tým každý večer na tie miesta, a problémy úplne prestali, ale používa to doteraz, čo je už asi 5 rokov. Ona bola v tom čase v prechode a to všetko spôsobili hormóny. Nemôže to byť aj tvoj prípad, že ťa hormonálne rozhádzala antikoncepcia a spôsobuje ti to ona?
Ťažko povedať či to môže byť aj s tým, ale HAK beriem už asi rok aj niečo..takže to ma až tak nerozhádzalo..ale švagrina mi tiež poradila aloe vera olej na potieranie. Tak vyskúšam. Ďakujem pekne, uvidíme čo to spraví 🙂
I ja som pred pá rokami mala časté zápaly, Pomohlo mi dlhodobé užívanie probiotík, more a do stravy som začala zaraďovať oveľa viac zeleniny, ovocia, semienok, vločiek.Keď čítam koľko chémie už máš v sebe, možno by stálo za úvahu vyhľadať pomoc dobrého homeopatika a jarnú detoxikáciu.
urcite zmen gynekologa, lebo opakujuce sa zapaly su prejavom vnutornych problemov! ak sa nepreliecis z vnutra, ziadne masticky ti nepomozu, oni len zmiernuju priznaky, ale neriesia skutocny problem! tvoj gynekolog nie je normalny, ak to nevie a nechce ta poriadne liecit 🙄 ver mi, viem o com hovorim, ja som mala tiez taku gynekologicku 😠
@5lenka4 ja som mala rovnake problemy...Od zapalov,kvasinky az po mykozy,proste nic zavideniahodne...jeden gynekolog mi daval macmirory,polygynaxy,masti,kremy,rosalginy a podobne...Nic.Zmena gynekologa,podobne.Nezabralo.Dala som sa na protikvasinkovu dietu,to zabralo lenze to sa neda drzat dlhodobo,resp.ja nemam taku pevnu volu...
Terjasi gynekolog mi nasadil borax globule a tie su super zatial....
@5lenka4 akoby som citala o sebe, len s tym ze ja som vtedy bola tehotna a uz mi zacal predpisovat aj vsetko mozne co sa v tehotenstve nesmie uzivat. Problem bol v tom ze pocas tehotenstva sa mi zmenili hormony a tie mi zmenili prostredie. V posve su rozne druhy bakterii, ktore ked su v rovnovahe tak funguju super, ale ako nahle sa zmeni prostredie tak sa mozu niektore bakterie premnozit. Problem je v tom ze ATB hoci aj znicia takmer vsetky bakterie v posve, bakterie ktore sa ti tam dostanu (napr z konecnika a s tym sa neda nic robit) sa zasa len premnozia a zasa tam budes mat sarapatu. Mne nepomahalo nic, a kedze som nemohla vtedy dodrziavat ani ziadni dietu (hoci moj super gynekolog aj to mi radil v tehotenstve), tak som zvolila ine ovela drahsie riesenie a to boli probioticke cipky, ktore som si davala kazdy vecer. Zabralo to super potom som nemala ziadne problemy dokonca som konecne mohla mat aj pohlavny styk. Aj by som ti odporucala tie cipky, ale to je skor nudzove riesenie lebo to ide moooc do penazi, takze ak mozes tak radsej vysad antiku a uvidic, ci to pomoze (aj tak teraz si sex asi moc neuzijes). Keby si chcela vediet nazov tych cipkov napis mi na IP. Drzim palceky nech sa tvoj problem co naskor poriesi.
to ,že nemáš menzes a trpíš stále zápalmi môže spôsobovať hak,ďalej preliečený by mal byť aj partner,ty by si mala byť preliečná aj celkovo,nasaď si dlhodobo probiotiká ,vyhýbaj sa sladkému,celkovo pozor na cukor,ak ti to neprejde mal by ťa riešiť imunológ
zmeniť gynekológa!