Ahojte. Som rok po porode a stale mam velke vypukle brucho. Myslim ze diastazu nemam lebo citim prstami ze tam nemam medzeru medzi svalmi. Maximalne pri pupku mi tam vojde 1 prst. Cim to moze byt a co s tym? Cvicila som doteraz brusne cviky na diastazu. Teraz uz posilnujem normalne brucho. Nepijem perlive napoje, nejem cukor a jem vela zeleniny a stale nevidim vysledky Vyzeram jak v 5-6 mesiaci
A kto mi vie zistit ci mam diastazu pls? Ci sama musim vyhladat fyzioterapeuta? Ked si totiz dam prst do pupku a napnem svalstvo brucha citim tam taku medzeru, ale viem ja ci je to diastaza? Nikto mi po porode nic nepovedal o tomto 🤷♀️ Dik za info
No ak máte diastazu, radšej po dohľadom odborníka, segra si tak poškodila viac...
Mne lekár povedal, že 2-3cm je normál, že to ani nie he diastaza, že to môžu mat aj ženy, ktoré nerobili, keď necvičia brucho, sedavé zamestnanie, nadváha, extrémne chudnutie...
Ja nám cca 2 cm, segra 10 cm, keď bola tehotná, normálne cítila dieťa, ku ed si tam priložila ruku, aj v nrmocke koli tomu bola, strašne sa bála vtedy
pozri si na FB skupinu mamacore. To su 2 fyzioterapeuti, ktori robia cvicenia na brucho a vysvetluju preco po porode potrebujes cvicit inak ako normalne abs - co je take popularne. 5 dni cvikov mas zdarma - su velmi dobre, ja som sa ich ucila od fyzioterapeuta - lebo mam ten isty problem. Je to na spevnenie "hlbsich" (neviem ako sa to spravne povie) brusnych svalov. Mne to velmi pomohlo. Cely ich program som si nekupila - ale zvazujem to.
Cvičiť s fyzioterapeutom, ktorý je zameraný na diastazu