Takže rada by som sa dozvedela prečo ľudia ktorí sú obézny alebo majú vyššiu nadváhu, tak nemajú akné? Samozrejme niektorí majú ale poznám aj takých čo majú dlhodobo obezitu a akné nemajú. Niektorí obéznejší ľudia aj fajčia, pijú alkohol. Majú spomalený metabolizmus, nedostatok pohybu, jedia nezdravé jedlá, mastné a vyprážané. Veľa cukrov atď. A ja sa snažím jesť zdravo, samozrejme dám si aj niečo nezdravé ale len občas. Pijem len čistú vodu, žiadne sladké šťavy ani keksíky atď.. Športujem, nefajčím a nepijem a aj napriek tomu mám akné? Dedičnosť to nie je, tak potom čo je zlé???
Tí obézni,majú iné problémy a tisícx radšej by mali akné.Poznám,poznala som jednu pani.V jej rodine nepili,nefajčili,nebola rakovina,diabetes,porážka ,vysoký TK a ani choroby štítnej žľazy.Jej rodičia,starí rodičia aj pastarí rodičia sa dožili v sobrom zdraví minimálne 80 rokov.Pani keď mala 37 rokov dostala 1.porážku,keˇd mala 44 dostala 2.x,žiaľ zomrela.Dedičnosť,náhoda?Kto vie.V akom prostredí sa pohybuješ?Fajčiarske,stresujúce apod.?Hormóny ?
Hm, ja bude asi vyvracať tvoju teóriu, že obézni ľudia nemajú akné. Tých obéznych ktorých poznám ja, majú akné a poriadne
Ja teda úplne nevysvetlujem tvoju teóriu, len môj prípad. Ja nastastastie som nemala problémy s akné len občas, v mladosti som mala asi pár kíl naviac ale nadváha to nebola a ani som sa extra o pleť nestarala, ale práve keď som sa snažila vstúpiť si do svedomia a zaradiť zdravu stravu, začalo sa mi robit viac akné najmä na chrbte co som dovtedy ani nepoznala a bolo to hlavne vtedy keď som mala obdobie, keď som ráno nalačno pila čistú vodu s citrónom - vraj výborne, no nie pre mňa. Inak mi nikdy a ani potom citróny nerobili problém. Akonáhle som s tým prestala, bolo všetko OK. Možno aj v tvojom prípade sú tam nejaké cinitele=spúšťače akné, len by ich bolo treba odhaliť a skúšať nejaké obmeny v životnom štýle, či v strave. Držím palce.
@lussy890 Mliecne vyrobky jedavas/pijes?
@oliolijanka Veľmi málo 🙂
@lussy890 nuž, my máme tie tuky v jebákoch a oni inde 😀
Pretože akné znamená niečo iné ako len nezdravú stravu 🙂
Skús mäso, živočíšne výrobky, zeleninu a ovocie iba v bio kvalite a predpokladam, že uvidíš rozdiel. Človek si hovorí, že je zdravo, ale tie postreky, antibiotiká a pod. zdravé nie sú...
kozne zmeny je odpoved na potraviny co das do tela. Ked nieco nesedi, napriklad lepok alebo mlieko, budes mat ekzemy, akne atd...nejde o obezitu versus chudost. Vacsina ludi co vynecha zvieracie mliecne vyrobky, prestane mat kozne (traviace, srdcove, psychicke atd) problemy. Hned by menej sedelo v cakarni dermatologa.
@lussy890 Ja viem, je to o nervy... ty na tom makas a robis tak vela a napriek tomu mas akne a potom je clovek co nerobi nic a ma peknu pokozku. Podla mna tu zial nie je pravidlo... da sa povedat ze stihli ludia budu mat statisticky lepsiu pokozku ako obezny ale su vynimky a ty si asi jedna z nich.
Tak je to so vsetkym... alkoholik sa dozije 90 rokov a sportovec, co je velmi zdravo bude mat masivny infarkt v 50tke.
Ja fakt nerozumiem o čom je táto diskusia 🤔🤦♀️🤷♀️? O tom zhadzovat tučnych? Keď už niekomu "vadí" absencia pupakov u obéznych 🤣🤣. Niekto asi nemá co robiť 🤣.
Ja som nanešťastie tučná ale chvalabohu bez pupakov 🤣🤣🤣
Nesmieš si vyrážky tlačiť. Preto sa ti stále zapaľujú.
Skús sa ich mesiac nechytit ( len takých ozaj nutných) a uvidíš
@nykkushka Namiesto rozculovania, by bolo lepsie napisat autorke ci sa nejako zdravo stravujes alebo specialne staras o plet alebo ci mas nejaky iny trik na cistu plet bez pupakov alebo mas len stastie.
@suzie26 najprv som ti chcela oponovať, ale keď sa nad tým zamýšľam, mala som akné iba raz v živote asi 1 rok okolo 26tky. Si hovorím, že čo je to za blbosť, v tomto veku mať pubertálny problém, ktorý som ani v puberte nemala. Je pravda, že predtým som sa rozhodovala pre 1 prácu z 2 a vybrala som si lepšie platenú verzus v mieste kde som chcela byť. Po roku som dala výpoveď z toho "dreamjobu" a fakt aj akné zmizlo... Predtým som to videla vždy tak, že zmizlo, keď som otehotnela, ale tak vidím, že to mohlo byť aj inak. Zaujímavé
@andreatytler ja sa nerozculujem, len sa čudujem, čo všetko ľudí zaujíma 😉🤔
@lussy890 ako sa staráš o pleť? Pravidelne ráno a večer čistíš? Používaš nejaké krémy?