Nekróza ďasna pod zubom

danka_111
13. máj 2019

Kto by mi vedel pomôcť, poradiť...2 týždne bojujem so silnými bolesťami štvorky hore. Najprv mi vypadla blomba, po Veľkej noci...hlboký kaz, zubárka dala vložku, nech sa prelieči, no rozbolelo to, tak smer pohotovosť, vybrali, robili devitalizáciu, dali depulpin, zavreli. Ďalší deň, bolesť, znova pohotovosť, vybrali, mechanicky čistili kanáliky. Ďalší deň, moja zubárka, skonštatovala zápal, dala antibiotiká. Bolelo ďalej. Prídem dnes a bum...taká nekróza, ktorú nevidela za 19 rokov svojej praxe...že vraj ten depulpin vyžral ďasno. Dnes znovu čistenie, uzavrela vložkou, bolesť jak šlak. Čo s tou nekrózou??? Ja mám riadne strach. Nechápam, ako to nebolo vidno už skôr, behala som po zubnom celý týžden. Plus pred tým, som riešila stále zvýšené teploty a bola som aj na zubnom, robila mi RTG a zrazu taký problém jak svet :(

mirkanemso
3. dec 2019

@danka_111 dobrý deň,môžem sa opýtať,ako ste dopadli s tou nekrozou? Zahojilo sa Vám to úplne? Ako dlho ste sa liečili? Mne zubárka spôsobila pri podaní anestezi do zuba to iste. Liečim sa už 4tyzdn. Budem vďačná,ak sa podelíte o skúsenosť-aj keď hroznú :( ďakujem ,Mirka

danka_111
autor
3. dec 2019

@mirkanemso Dobrý večer🙂 Ďasno sa zahojilo, no problémy so zubom sa mi zopakovali a teraz to riešim znovu už okolo 3týždňov chodím k zubárke ako na klavír. Ono mne to vtedy doslova vyžralo to ďasno až po kosť. No našťastie to bolo medzi zubami, takže ja som to nevidela. Dosť som sa bála, že keď mi odpadne z toho ďasna, že ako to bude vyzerať. Hojilo sa to dosť dlho, tak okolo mesiaca až dvoch. Tie znekrotizované kúsky ďasna zubárka povyberala a ono sa aj tak samo po troške z neho uvoľňovalo. Nepríjemná skúsenosť:( Potom keď mi zavrela ten zub, tak som k nej išla najprv tak, že každý týždeň a potom každé dva, lebo to ďasno mi tam akoby zavadzalo, ale už nebolelo.
Vám sa to nechce zahojiť? Zubárka to ako lieči?