Už som vyše mesiaca po extrakcii zubov 7 a 8 extrakcne rany stále bolia zubár tam nič nevidí že je to v poriadku. Bolesti nie sú na užívanie analgetik skorej má to už otravuje a už psychicky nevládzem ( plačem ,zle s ani dýcha, najracej by som skončila v nemocnici proste nieje mi dobre).Mám pocit ze ma bolia všetky horné zuby. Raz ten potom ten ide iba o pichnutie a akoby elektrický výboj a potom to hneď prestane. Bolesť ďasien, stípanie. Mám aj veľa kazov nechápem tomu 7 rokov som nemala ani jeden kaz a teraz mi na preventívnej zistili 5 kazov. ( Možno tehotenstvo som ale 2 a pol roka od pôrodu ) . Zablomboval (minulý utorok ) mi hornú ľavú 5 lenže mňa ten zub pobolieva nie je to silná bolesť neboli na zahryz skorej sám od seba bolesť sa začne stupňuje a prestane. Tie bolesti viem lokalizovať cca nad hrotmi koreňov v čelustnej kosti ale je to len taká otravná bolesť nie na lieky neustále si to miesto chytám ,masirujem to mi prináša úľavu. Najväčšia úľava je pre mňa vyčistiť si zuby vtedy to všetko prejde. Zubár tomu tiež nechápem poslal ma k všeobecnému dal mi Bistol že mám podráždené nervy a môže to byť 2 vetva trojklanneho nervu že ťa spôsobuje imaginárne bolesti zubov. Lenže lieky beriem už vyše 3 týždne a neprestalo to ani sa to nezmiernilo. Nestretli ste sa s tým niekto ?? Rozmýšľam ísť na pohotovosť nech sa nato pozrú už má to nebaví lenže tam berú iba akútne prípady čo ja nie som. Bojím sa ze dostanem zápal okostnice . Horné osmičky sú vytrhané mám ešte spodné osmičky ktoré treba chirurgický odstrániť nemôžu to spôsobovať tie ? Už som fakt zúfalá 😭 najracej by som si hlavu otrieskala o stenu čo je to tak nepríjemné . V máji som zmenila zubára . Už sa hanbím ísť k zubárovi čo by len mu zavolať a zase sa sťažovať na nepríjemné pocity štípanie ďasien bolesti ktoré začnú a prestanú zakaždým dostanem odpoveď treba tomu čas nič tam nevidím. Neviem čo mám už robiť . Viem ze to nie je v poriadku. Čo by ste robili vy ? Som už zúfala. 😭😭
@gemerka17 chodila som na kliniku tam tiež nevideli problém lenže vtedy som mala bolesti fakt že veľké a nemali nikdy voľný termín tak sa to naťahovalo preplachovali mi kanáliky tej 7 a neprestala bolieť mala som zápal na hrote koreňa potrebovala som hneď pomoc . Okamžite som prestúpila k inému zubárovi mladému , šikovneho sú neho samé chvály ambulanciu nemá ešte veľmi zariadení funguje len pár mesiacov ale zariadenie má podľa mňa dobre má aj RTG jediné čo nemá je mikroskop . Zub skontroloval hneď aj vytrhol a povedal že mi zle urobili endodonciu nasadil mi antibiotiká o týždeň NATO má začala bolieť osmička vytrhol aj tú nebol na nej zápal ani hnis proste nič . Spravil preventívnu prehliadku našiel kopec kazov ktoré ide postupne opravovať musím povedať ze plombu mi ju robil hodinu naozaj precízne kontroloval zub po sebe tou ružovou farbou a ešte mi aj povedal zub je ošetrený správne kaz je preč s výplňou sa hral a vyzerá ten zub krásne ani nevidieť ze tam je plomba. Lenže mňa tie zuby ,ďasná a celá čeľusť bolí. Čakám na opravu kazov a potom ma čaká ešte dentálna hygiena. Lenže mňa toto už nebaví normálne keby mi povedal z Emi vytrha všetky zuby tak by som aj súhlasila 🤦🤦 bolesť začína v ďasnách a končí až pod očami aby som bola presná a prežíva sa neboli to naraz raz ma bolia ďasná, zub potom
čelustna kosť potom licna kosť čelustný kĺb ja tomu naozaj už nerozumiem. Všeobecný doktor mi tie pozeral aj do úst aj mi klopali po zuboch tlačil ďasná a nič nevidel povedal že to sú nervy lenže liečba nezaberá .
@12mirus12 stomatológ ma hneď vyšetril kontroloval mi kĺb pozeral mi do nosa, uší , prezrel hrdlo , pozeral ďasná skúšal aké mám otváranie úst , zakryz či viem hýbať sankou zo strany na stranu , kontroloval RTG ,odoslal má so správou k môjmu všeobecnému lekárovi , dal mi kontrolu aj so spätnou správou od všeobecného lekára , po extrakcii mi dal kontroly aj keď neboli komplikované o všetko sa zaujímal nie iba o zuby. Dokonca s Ana pýtal aj na genetiku zubov v rodine či máme kazive zuby alebo či s a nevyskytujú zapáli zubov bez príčiny v rodine.
@12mirus12 išla by som cestou CT zubov a vybornemu endodonistovi a tiež stomatochirurgovi sa pozrieť. Ale fakt, ze vychyrenych s velkou praxou. Mladi, mily, sikovny zubar moze byt fajn, ale obcas treba hľadať dlhoročné skúsenosti a vedomosti, keď sa vyskytne vzácnejšia situácia.
Mikroskop by mal byť pre teba priorita, ak máš takéto problémy a dost kazov.
Skús si naštudovať niečo o trojklannom nerve
@12mirus12 precitala som cele aj tvoje komentare a priklanam sa k trojklannemu nervu.
Treba neurologa, samozrejme idealne dobreho, neviem ci je Biston trvale riesenie.
Pri chronickom trojkl.nerve sa robi operacia elektrickym prudom, kde ti odpalia nerv a niekedy aj na 20 rokov mas pokoj.
Drzim palce a sucitim.
@gemerka17 tento zubár má spoločnú ambulanciu ešte s jednou zubarkou a to je staršia pani tesne pred dôchodkom ubtej som tiež bola nič tam nevidí. Na tej klinike sa pozerali NATO tiež viacerí a nikto nechápal všetky horne zuby reagovali na studený podnet na ten sprej krčky nemám odhalené ,ďasná neustupuju a reagovali zuby aj tie na ktorých kaz není lenže tá sranda bola že raz napríklad jednotka reagovala potom zas nie potom zas áno iba posebe pozerali a nič a tá klinika je naozaj super pozrite si Be healthy Handlova či chirurgia alebo implantatologia chvália si ju ja som s tade odišla iba preto ze som sa tam nevedela dostať k okamžitej pomoci.
@12mirus12 tu popozeraj:
https://www.magnetoterapia.sk/sluzby1/ochorenia...
@majulino študovala som čítala aj rôzne komentáre ale až takéto problémy tam neboli ja nemám bolesti ja mám chytenu druhu vetvu ktorá zabezpečuje cit na tvary . Ja som si pôvodne necítila polku tváre akoby som ochrnula odpadla mi perá ,tiky v oku, sem tak slahol akoby výboj do ucha , mravcenie, tlak, extrémne bolesti to neboli ako nezaberali na nu analgetiká ale dala sa vydržať po extrakciach a bistole ktorý stále uzivam toto všetko prešlo a začalo nové úplne iné problemy
@12mirus12 kazdy moze mat ine problemy z rovnakej priciny.
Ty si teda myslis ze z coho to pochadza tie problemy?
@12mirus12 ani ja som to nemala až také strašné ako popisujú. Bol to trojklanny nerv ale u mňa to spôsoboval práve kaz na zube. Ak hovoris, že máš kazy, daj si ich čím skôr opraviť. Mne 4 zubári povedali, že toto mi nemôže robiť ten maličký kaz, tak som to neriešila. Dospelo to do takého štádia že má bolelo dnes všetko a ja som si dala koktailovy mix aulinu, novalginu, Ibalginu a algifenu aby som aspoň na pár sekúnd mala pokoj.
Neskôr mi moja zubárka ten zub vytrhla (dnes by som to už riešila opravou kazu, vtedy som nebola schopná uvažovať) a bolesti zmizli.
@babulkomale ja už neviem mňa napadla čelustna dutina lebo tá 7 s ani zapálila tým ze absorbovala chorobu mala som akútny zápal čelustnej dutiny takže silnú nádchu a vtedy to začalo len aj tam je všetko v poriadku ja už naozaj neviem . NATO mi zase povedali ze stačilo že som mala husté hlieny silno fukala nos a už mám podráždený nerv ako nerozumiem tomu napadla ma aj spodná osmička tie bývajú blízko nervu lenže tam mi zubár povedal dokonca aj chirurg že tie zuby ešte nemajú úplne vyrastený korene že tie zuby ešte len rastu a bolelo by ma úplne niečo iné povedal hrdlo uzliny opuchnuté a spodná sánka a s tým veru ani problém nemám
@12mirus12 ja byť tebou keď máš takéto problémy s tým na rovinu si povedzme možno by bolo lepšie keby si našla naozaj niekoho dobre špecializovaného ako napr.sukromnici a priplatila by si (ak máš takú možnosť) a možno by bol tvoj problém vyriešený.
@kvetinka1918 bola som na klinike nič nezistili už som na toto minula 1300€ nerátam ešte lieky do toho a nič sa nezistilo
@12mirus12 ja som mala tiez extrakcie 3 zúbov múdrosti museli aj šiť aj kosť sekať mne môj zubár a chirurg povedal že občas ma to môže na tých miestach pobolievať nakoľko sa to dáva dokopy a dorastá tzv. kosť veru mávam občas tiež dosť bolesti a akoby taký tlak a keď som mu to povedala na kontrole povedal že to je v poriadku viem si predstaviť ako si z toho všetkého unavená keď nikto ti nevie pomôcť a vyriešiť tvoj problém
@12mirus12 nastuduj si nieco o syndrome MUOS. Podla mna by to mohol byt tvoj pripad,ale samozrejme, treba vykonat aj vysetrenie u neurologa,aby sa vylucila neuralgia trigeminu.
https://www.researchgate.net/publication/354543...
Ešte si treba zodpovedať akého kvalitného zubára máš. Aké má vybavenie ambulancie/kliniky, aké vyšetrenia ti boli robené v rámci stomatológie a akú má zubár prax a prístup. Ak máš poliklinikového všeobecného zubára, ktorý má na krku xy pacientov a nemá čas ani chuť sa ti venovať a bez vybavenia tak tam je potom problém.