Nekonečná nádcha po Covide-19

21. jan 2024

Cez Vianoce covid, po ktorom sa nevie 12 ročný syn zbaviť nádchy. Neustále smrkanie, huhňanie a zatekanie hlienov do hrdla z ktorého vlhko odkašliava. Konvičkuje a roztok perfektne preteká, čiže žiadne upchatie. V noci dýchanie úplne čisté. Naparovanie, infra lampa, domáce recepty, vitamíny a stále nie a nie sa zbaviť priesvitnej nádchy, ktorej mu ide z nosa na kvantá :( S lekárkou konzultovaný stav, predpísaný trifed, nič viacej ...navyše z neho mal neskutočnú alergickú reakciu - žihlavku, čiže sme ho museli vysadiť a zajtra jej budem opäť volať.

Už sme doma zúfalí ako sa z toho vymotať. ATB nebral žiadne nikdy, choroby vždy trvanie cca 7 dní, len nachladnutia, teplota 2x v živote pri zuboch.

Prosím poraďte

babulkomale
21. jan 2024

Mohol mu covid spustit alergiu.

vanilkovazmrzka
21. jan 2024

Trpezlivost.

Ale ano, priesvitne vodnate soplne su obvykle alergicka reakcia.

dadka_bb
21. jan 2024

Trifed je atb nie?

zara1357
21. jan 2024

Dam len tip- moja kamoška po covide sa na nádchu( tecuci soplik) liecila cca 4 mesiace, az jej lekárka zobrala krv a potvrdili sa jej plúcne chlamýdie.

zara1357
21. jan 2024

@dadka_bb nie je to antibiotikum, ale obsahuje " látky" ktoré deti oblbuje preto je na predpis. Inak u nas obe deti po trifede byvaju ospale- ako zdrogovane

dadka_bb
21. jan 2024

@zara1357 ano preto som si to plietla.viem ze to davaju na predpis.a detom z toho hrabe 🤮

jazula
21. jan 2024

Ja mam toto od polovice decembra. Trochu mi pomohol Zodac, tak mi alergologicka predpisala skor lieky na alergiu (bezne mi zacinaju koncom januara brezovite stromy), ale neprechadza to 😕. A to som absolvovala kadejake krvne testy, RTG pluc, CT hrudnika…ktovie co za pliaga to je. Covid som mala naposledy v septembri.

babulkomale
21. jan 2024

@dadka_bb nie, pseudoefedriny na odpuchnutie sliznic.

marianarem
21. jan 2024

Mohla mu zacat alergia, to sa po virozach stava. Mozete skusit v lekarni.kupit napr. Zyrtec a ak sa mu to po nom zlepsi, tak to.bude asi alergia a treba ist na alergologiu. Este co stoji za to, je dat spravit vyter z nosa, ci sa mu tam po chorobe nenamnozila nejaka bakteria.