Viete mi prosím poradiť ako znížiť 39 teplotu? Dnes som už mala 3x paralen, studenú sprchu, obklady. Nepomáha.
Pcr test negatívny. Celý týždeň som bola prechladnuta odspodu, potom som začala kychat a skriabat v hrdle.
A kolko si davas paralenu? Davka pre dospeleho nad 50kg su 2x500mg, cize 2tablety si mozes dat kazdych 6h ak treba. Pripadne prestriedat s inymi antipyretikom
Mne pomohli len 2 naraz ,vela vela pit a potit ,potit, potit do nemoty, ziadne obklady ani nic
Tak ja som si davala obklady, a ked mi teplota klesla tak potom som sa dopotila ako kon a ani som nemusela byt zakryta pod paplonom.. avsak vela ludi si mysli ze je dobre sa vypotit, ale pri takej vysokej teplote urcite nie. to ti povie aj lekar. max nejaka nocna kosela a nejaka lahka prikrivka.
potit sa je dobre vtedy, ked uz teplota nie je..
Dnes som si nasadila augmentin. Je to ATB na dýchacie cesty, mocove cesty a prenosové dutiny. Všetko s čím mam teraz problémy.
@wlf nasadila si si? na základe čoho? robila si si aspoň domáci CRP test? lebo dať si ATB mírnix-dírnix, to je pomalá cesta do pekla 🙂
@wlf manzel mal vkuse teploty asi 5 dni pri covide jemu zaberalo najlepsie cipky do zadku lenze tie sa mozu iba 1 max 2 na den, inac paralen, aj po vlaznych obkladoch klesala teplota ale vsetko bolo kratkodobe. Nakoniec aj tak skoncil v nemocnici a az tam mu uplne znizili horucky. Skore uzdravenie prajem
@wlf určite kontaktovať lekára, nasadiť antibiotika a dovtedy neužívajte paralen ale acylpyrin treba dávať, čaj s citrónom, popripade zábaly s vlaznou vodou
Mne pomaha teraflu na vypotenie 🙂
Ibalgin a Paralen môžeš striedať každé 4 hodiny. Nedávaj si len jednu účinnú látku lebo zaťažuješ pečeň.
UZ TO NERIESTE
@wlf Paralen kazde 4 hodiny. za den som ich zjedla aj 5. Ja som si neustale davala studene obklady (krk, celo) aj 6 hodin vkuse.. potom sprcha.. a zase obklady.. mne to nastastie zabralo, skus