Ahojte. Mám otázku. Vymieňa si váš zubár rukavice po každom pacientovi, alebo si len umyje ruky v rukaviciach a vydezinfikuje?! Pýtam sa preto, či sa to už niekomu stalo...ja som si to všimla už viackrát a dokonca je to tretí zubár, ktorého som to videla urobiť. Príde mi to nechutné a zároveň šialené, že pri tých cenách výkonov nemajú 50 centov na nové rukavice?!...či už ja som divná a zbytočne dramatizujem?!
Moj zubar ani nenosi rukavice pri kazdom pacientovi... Vzdy si vyumyva a vydezinfikuje
Nasa zubarka ma stale ciste rukavice, v case delty mala oblek, respirator, stit. Dokonca teraz, ked som bola so synom na pecatenie, mne robila preventivku, tak som musela vyjat von, vydezinfikovala vsetko po mne a az potom zobrala mojho syna. A to mi ani nevrtala nic, len spravila hygienu zakladnu...Takze my ani cudzi nie sme a predsa az takto. Nielen kvoli covidu to robi.
Moj zubar rukavice xasto ani nema ale zato dezinfikuje ruky v kuse. Staci ze sa dotkne PC ked pozera rtg alebo nieco chyti ine ako nastroje a hned si ruky umyva. 🙂
@liljana z tejto stranky som sa na to nepozerala..možno na tom niečo bude, ale príde mi aj tak nechutné, keď mi babre v ústach v niekedy teda značne zdevastovaných rukaviciach/zažltnuté a tak.../no neviem....možno preháňam ...
Ale priznam sa ze hole ruky ktore si umyva mi nevadia. Ale na zozltnute rukavice by som sa asi pozerala rovnako.
Ja som tiez asi nehygienicka, lebo som zatial nad tymto ani nerozmyslala, ze ako to robia/robili moji zubari.
Ja som v case zacinajucej korony tiez nosila rukavice, lebo mam na rukach ekzem a nechcela som si na to v kazdom obchode placat vselijake tie dezinfekcie. Najskor som po kazdom nakupe rukavice vyhodila, potom som zistila, ze sa kludne daju pouzit opakovane, tak som to robila. Boli po kazdej navsteve obchodu dezinfikovane a velmi rychlo tiez zazltli a sflakateli. Zubar ma za den vela pacientov, takze zazltnute rukavice budu pravdepodobne len z daneho dna.
@marianarem Tak verím, že si ich vymieňa aspoň každý deň... Dúfam teda😅
@dzina007 určite by som mala lepší pocit ,keby mi výkon urobil bez rukavíc a umyl by si ruky, než takto...neviem no
moj zubar rukavice nenosieval, ale vzdy umyval a dezinfikoval ruky, stale mu vonali cistotou🙂
inak - zazltnute a "znicene" rukavice su od dezinfekcie. Ta rukavice strasne nici, takze staci, ze ich dva, mozno trikrat umyje mydlom a vydezinfikuje (ak ked pri jednom pacientovi) a zostanu skrede.
@miriam11 hlásiť to určité nebudem, nie som ten typ...len som sa tak nad tým pozastavila...ak by sa mi naďalej jej postupy nezdali, tak ju určite zmením, ale nad ohlasovaním som ani neuvažovala.
ja som si toto vobec doteraz nevsimla 😀 neviem ci moj zubar nosi rukavice alebo nie, staci mi ze je odbornik. ked to tak ale citam, viac by mi vadilo umyvanie a dezinfikovanie rukavic ako umyvanie a dezinfikovanie ruk. takze za mna keby radsej rukavice nenosi. len zase jeho ruky potom asi dost trpia. tak ci tak, mna osobne to urcite neovplyvnuje(ale mam znamu ktora ma vzdy po zubarovi zapalene dasna). podla mna za jeden den si nevedomky dam do ust viac bacilov ako mi da on pri jednej navsteve.
Ved mu povedz ze ti to vadi mas ovela vacsie sance ze s tym nieco urobi ako ked budes vypisovat na konovi 🤷♀️
To urcite nesmie. Dezinfikovat rukavice v zdravotnictve? Ber kartu a utekaj...
ja by som smor prijala kebyze robi bez rukavic ,je to z jednej strany nehygienicke ale z druhej strany ked si vydenzifikuje ruky tak predsa su cistie,nie,?A fajn ze setri prirodu.
Tak rukavice by mal nosiť hlavne pre svoju ochranu. Nedezinfikovat ich, ale vymeniť po každom pacientovi. A ruky po zložení rukavíc vydezinfikovat ruky. To je štandard, ktorý nemožno obísť.
😳 tak to si neviem predstaviť.. moja zubárka si vždy berie nove rukavice, veď je to aj pre ňu bezpečnejšie, ale aj pre pacienta.. veď sa môže stať že sa zraní pri výkone ak by mala hole ruky.. a niekoľko krát vydezinfikovane rukavice v ústach po inom pacientovi? 🤮
ekológia áno, to chapem, ale znižovať odpad treba v iných oblastiach ako sú zdravotnícke úkony, snáď chirurgov takéto čosi nenapadá.. radšej si neberte igelit pri rozkoch, ale čo sa týka niekoho kto sa spara v ústnej dutine, kde sú rany pri opravovani zubov musí byť sterilné prostredie...
@jana_eyre_2 úplné s tebou súhlasím 👌
Mozno je ekologicky a nechce vyrabat zbytocny odpad ako 30 jednorazovych rukavic denne. Preco vlastne nestaci si umyt ruky a vydezinfikovat?