Dobrý večer už od mala trpim migrenami je to nehorázna bolesť no posledný týždeň má začal boliet spánok na pravej strane je pravda že mám veľmi zlý spánok snáď už som všetko vyskúšala ale ak to niekto pozná je to zabijak 😭 a doslova to ničí život prosím vás má nejaké niekto skúsenosti čo ste vy používali? A čo Vám ako tak pomohlo ďakujem ❤️ Mne pomáha kľud čerstvý vzduch a spánok tabletky no na tuto bolesť nepomáha nič .. toto počasie má zabíja hlavne keď sadnem do autá kde je dusno momente má začne boliet hlava a vždy na jednej strane
Väčšinou má vždy bolela hlava úplne cela až dokym som si neľahla lenže ja už aj keď spím a zobudím sa neprechádza to budím sa na bolesť aj počas spánku
@anabel2341 predpokladám že neurológa navstevuješ. Mne zaberal Maxalt a migrény má prešli potom čo som sa liečil na úzkosti po korone. Musel som oddychovať a dramaticky znížiť množstvo stresu. Od vtedy žiadna migréna. A tiež sim mal na jednej strane bolesti urputné. Pred tým má varovala aura ale nie vždy sa mi podarilo včas vziať liek. Zmena spôsobu života pomohla.
ja mam migreny 30 rokov a zaberaju mi lieky od neurologa...momentalne uz par rokov beriem Sumatriptan a neviem si zivot bez tychto liekov predstavit...
Ja som prešla z volne dostupných analgetik na triptany (sumatriptan) prinzachvatoch a skončila som pri preventívnej liečbe (amytriptilin každý deň v malej dávke) a o dosť lepšie konečne
V prvom rade odmerat tlak a to najma ked mas migrenu plus
rozbor krvi u svojho lekara, potom neurolog a ocny lekar a pripadne vylucit aj histaminovu intoleranciu
Bola si na MR?
Mne nepomáha na migreny nič. Len vydržať tie dni ( niekedy aj 14 dní nonstop)
Vyhýbať sa hluku svetlu blikaniu stresu..
mala som kolegynu momentalne 63r, ktora roky trpela silnou migremou. dostala do ruky knihu o migrene a sebaovladani /nazov neviem/. dala sa na to a trpela to 8rokov az tak, ze sa zavse plazila po zemi od bolesti...finalne to dala a stal sa z nej iny clovek. ja by som to nezvladla ale sa vyjadrila, ze nema co stratit, lebo to su strasne bolesti. bud..alebo
Brala som sumatriptan tabletky, ked som vracala tak rizatriptan to je rozpustna pod jazyk, dokonca cipky do zadku. Quarellin je dobry ak je migrena slaba. Na silnejsiu mam Relpax a ked dostanem zachvat zrely na pohotovost mam Imigran injekcie do stehna.
Zvacsa som uz par hodin vopred citil ze nieco (migrena) prichádza, aura, slaba bolest nad okom, podrazdenost, a.p. vtedy stacilo rychlo dat tableku (v minulosti: mironal,saridon, sucasnost valetol) alebo na predpis sumamigren. Niekedy ale prisla bolest bez varovania a kedze to mi uz nespolopracuje zaludok. Zvracanie znemoznuje peroralne podanie musel som sa spolahnut na cipky . Tie mi vyrabali v lekarni na recept, takze bez navstevy odbornika si velmi nepomozes. Este som skusil flector rozpustny prasok, vyhodou je ze zabera rychlejsie ako tabletka a mne aspon funguje. Su ale pripady kedy to treba len odtrpiet lebo nezabera nic, kto to nazazil nemoze to nikdy pochopit
Ja som uzivala par rokov antiepileptika a pomohlo. Teraz neberiem a mam rovnaký problem. Takmer denne migrena roznej intenzity
@anabel2341 ja osobne som takmer rok užívala ibalgin alebo voľnopredajné zaraky na migrenu. Samozrejme bez efektu až kým som si neuvedomila, že to môže byť migréna bez aury. Potom smer neurológ, mri mozgu a teraz užívam relpax hned, ako sa objaví náznak migrény. Antiepileptika som neskúšala. Takze smer neurológ.
Ja som roky trpela, 10 rokov som chodila na neurologiu k pani doktorke ktora mi predpisovala stale tie iste lieky, Quarelin, Imigran injekcie, az prisiel den alebo teda dni ze ani po injekcii mi migrena nepresla, resp. polavila a po 3 hodinach sa vratila. Doktorka zrusila svoju ambulanciu tak som zmenila neurologa. Ked videl co stale dookola uzivam uz 10 rokov tak sa zhrozil. Poslal ma znova na MR, tam bolo vsetko ok a nasadil profilakticku liecbu. Uzivam pravidelne kazdy vecer Sandomigran tabletky. To bolo v septembri, od vtedy som nemala jediny migrenovy zachvat, a ked ma boli hlava postaci mi Nalgesin 500. Ja mam obrovsky problem ze som meteosenzitivna a prudko moja hlava reaguje na zmeny pocasia. Poviem vam uprimne, ze si konecne po 10 rokoch uzivam zivot bez toho aby som rano hned po otvoreni oci zazivala tie katastrofalne bolesti hlavy, s ktorými som niekedy v praci musela fungovat cely den, zvracala som, oci opuchnute, boli to otrasne dni a bolo ich neskutocne vela. Drzim vam palce, viem ake to je hrozne.
@anabel2341 moja mama trpí migrénami už vyše tridsať rokov a žiaľ nepomáha nič... Má také silné bolesti hlavy, že ju to na dlho vyradí z bežných činností. Analgetiká nezaberajú žiadne, navštívila všetkých možných lekárov za tie roky a nezistili dokopy nič.. Jediné čo jej kus pomáha je mokrý uterák, alebo na kolieska nakrájané zemiaky a na to uterák. A tak veľmi sme sa jej snažili aj snažíme pomôcť... Je to hrozné s tým žiť 😪😪
@anabel2341 Ahoj ja trpím migrenou 20rokov. A už sa mi začala spúšťať aj v spánku takže ráno som sa budila už so silnou migrenou a následne dva dni úplne ko aj so zvracaním. Dávala som si Indometacin čipky, ale zaberali na chvíľku a nakoniec mi z nich aj tak bolo ešte horšie zle. Jednoducho migréna musela odzniet. Boli to muky stále to isté dookola. Nakoniec som prišla na to ze mam veľa estrogénu ktorý mi spôsobil aj iné zdravotné problémy a pravdepodobne aj migrény. Pred dvoma mesiacmi sa ku mne náhodou dostala morská riasa s obsahom organického jódu silný detox prírodný bez chémie , ktorý vyrovnáva hormonálnu rovnováhu a podporuje štítnu žľazu. Migrény mi prestali a za posledný mesiac sa mi párkrát stalo ze sa mi spustala ale dala som si riasu a hneď odznela. Na riasu nedám dopustiť mne veľmi pomohla a pomáha, ak by si chcela ešte popísať kľudne sa mi ozvi rada pomôžem 🤗 🌺 ☀️
@vierka85 MUDr. Balint, Zvolen.
https://www.procare.sk/ambulancia/neurologicka-...
Ahojte, mam na predaj Sandomigran, ak by niekto potreboval
Zienky migrenicky nemáte náhodou čipky na migrénu zvyšné,ak náhodou nepotrebujete.
@anabel2341 smer neurológ