Syn mal bolestivy zub..bol u zubárky..oprava stala 315 e..lebo ze nemal prehliadku od decembra 2022..opravila mu však aj ďalší zub..na čo neupozornila že mu ho bude robiť..je to normálne pýtať toľko peňazí??
Mame prehliadku kazdy rok a bezne platime 100-150 za jeden zub..
Nie,nie je to normalne.Neviem co znamena oprava zubu,ale nam uctuje doktorka detom 10e za vrtanie.Sialena suma.Ma niekde zverejneny cennik k takejto sume ktory je volne k nahliadnutiu?
samozrejme, že je, keď nemal preventívku. A môžeš byť rada, že mu urobila za tú cenu 2 zuby.
Závisí od toho čo mu robila, aké veľké boli kazy, koľko sa mu venovala, či mal nejaký oblbovák, aké komplikované, atď. Ak to boli horšie kazy, tá cena je dosť, ale príde mi, že to môže byť reálne...
Podľa mňa sa mala určite opýtať, či synovi môže opraviť aj ďalší zub a nie mu ho automaticky spraviť. Čo sa týka €, tak každý zubár má svoj cenník. Pre mňa by to bolo veľa .. neviem koľko z toho spraví preventívka
No čo už ak ste nenašli za 365dní pät minút na preventívnku
Ja platím bežne 400e
mala si sa opytat, ci ked tolko nemas, tak nemoze dat ten druhy do povodneho stavu, ze nabuduce ho das opravit 🙂 ... ved ked to funguje u automechanikov, tak preco by nemalo aj u zubarov, no ne? sluzba jak sluzba 🙂 nech si zobere naspet material a ked budu peniaze, moze ho tam dat 🙂
... myslim, ze po takom niecom by sa zamyslela, ci neprestrelila tu sumu a mozno ti ju dobrovolne aj znizila 🙂
Môj zubár má cenník pre všetkých rovnaký, bez ohľadu na to, či mám, alebo nemám preventívnu. jedine, čo si viem uplatniť, je 150€ ročne na zuby, čo mi preplatí poisťovňa. Bežne platím za jeden zub od 50 do 200€, je jedno, či dieťa, či ja.
Väčšinou to ľudia tolerujú, ale podľa mňa to tiež nie je v poriadku. Férové by bolo, keby ti pred vykonaním povedala, že toto bude stáť toľko a prípadne aké sú iné možnosti alebo následky. Človek sa v kresle cíti ako pri ruskej rulete. Aj keď poznáš cenník, tak netušíš aké materiály a koľko používa a čo si ešte pripočíta...
Dcére plombovali zatiaľ 2x zub. Prvý raz mi povedali, že keďže mala iba jednu prehliadku, tak to musím zaplatiť. Druhý raz mala obe prehliadky a platila som asi iba o 10€ menej. ☹
Co presne mu robila a ktorý zub. Toľko stojí oprava zubu vo Švajčiarsku. A aj to veis dopredu aké máš možnosti
@tanyan Presne, ja si rozklikam cenník, ale z toho nie som múdrejšia. Vyskladala som si minule cenu 250 a finálna bola o 150 viac.
@avonladyba ... Keď na to máš
Nas zubar pri drahsom zakroku na cenu upozorni. A teda hradime si vsetko, lebo nas zubar uz nema zmluvu s poistovnami. Zohnat v BA zmluvneho zubara je priam nemozne… a s terajsim sme inak velmi spokojni. A poistovna nam neuhradi vobec nic, hoci v normalnom state by urcitu sumu hradila bez ohladu na to, aky lekar to je. , folezite by bolo poistenie a vykazany vykon.
ja sa zvyknem pytat vopred na co sa mam mentalne pripravit 😬 lebo vacsinou teda riadne palky platim a teda aj ich ocakavam
pytat si moze co chce, ak to ma zverejnene v cenniku, nie je asi ani uplne povinna informovat vopred 🤷♀️ kazdopadne hej pri takychto sumach by bolo fajn, ak by ta na to upozornila, aby si sa mohla rozhodnut (neviem sice ci by si mala optimalne moznosti - nespravit alebo hladat ineho cenovo priaznivejsieho zubara)
Tiež bežne platím takéto sumy.
Normálna suma za 2 zuby u dobrého zubára vo väčšom meste. Zubár niekde na dedine pýta menej - mala som takého co som ušetrila na zuboch sa mi x-krat vypomstilo keď som prešla k terajšiemu. Platím za zub min 100e ale konečne sú opravené dobre a kvalitne.
nasa zubarka ma podobne ceny, nema zmluvy so ziadnou poistovnou, region BA. takze ano, je to zial "normalna" suma.
skor by ma zaujimalo, kde sa plati 10e? 🙂 @maminkadeticiek
Ahoj, mne sa nezda v poriadku,ze ta neupozornila vopred, ze mu bude robit aj iny zub a tym padom sa cena navysila.
Ja mam skveleho zubara. Ten urobi RTG, povie,aky je problem a kolko to cca vyjde.
Pár faktor ako to v realite chodí
1. Každý zubár ma svoj cenník, je to iba na jeho uvážení koľko si vypýta
2. Realita je taká, že doplatok poisťovne na plomby, anestezu je veľmi veľmi maličký. Za 2 kazy s anestezou možno 40-50 eur. Čo znamená, že s preventivkou by si platila minimálne 250 eur.
3. U zubára je dôležité vedieť začo platíš takú sumu. Zväčša to vieš merať technologiami (RTG, CT, mikroskop, korunky na počkanie a iné). Taktiež aj službami ako - 2 sestričky v ambulancii, recepčná a služby recepcie, pekne priestory v centre mesta, možnosť akútneho termínu a ochota riešenia problému, zubár s dobrou prestizou a vedomostami známi v okolí.
4. Sumu za 2 kazy je pomerne vysoká, očakávala by som väčšinu služieb a technologií vyššie spomenute. V opačnom prípade je to neadekvátne.
Normalne, nenormalne, ma proste taky cennik. Urcite vsak nie je v poriadku to, ze o sume za nevyziadany zakrok neinformuje. Casto vyuzivaju to, ze clovek sa nechce citit ako socka a nakoniec tu penazenku bez slova vytiahne. Mne toto urobila kozmeticka, hned som jej vysvetlila, ze takto kamosky nebudeme.
Keď si kaderníčka s výučným listom môže pýtať za 1,5hod. prácu kde 25min. z toho pôsobí len farba a ona nič nerobí, 180e... tak prečo by si nemohol zubár za 2 zuby vypýtať 315e 🤷
Ina vec, ze maju na tom nahodenych 300% bohužiaľ...
@ullala veď mu robili 2 zuby plus asi injekcia, veľké plomby, kofferdam, vstupná prehliadka prevencia, opg rtg?keď tam boli prvy x.Ale určite ho mala upozorniť a spýtať sa koľko zubov budú robiť.Ale zase ja som bola minulý týždeň u zubára a o jednom zube som vedela a na ďalšom som mala medzizubny kaz, takže rovno 2 zuby, keď čítam ešte môžem byť rada koľko som platila 😏
Je. Každá ambulancia ma svoj cenník, tým, že si šla do tej ambulancie si s tým cenníkom súhlasila
Prečo nemal prehliadku za rok 2023? Tým sa tá cena navýšila