Nehojacia sa rana

donutka99
29. apr 2022

Dobrý, pred 5 dňami som si opalila ruku
Mam to červené okolo rany na dotik ma to boli dávam si na to sprej proti popálenínam len neviem ci stým mam ísť na pohotovosť alebo behať tak a liečiť to doma máte stým niekto skúsenosti ďakujem za každú rádu

refly
29. apr 2022

Lekár ti to môže len pofúkať a dať nejakú masť. Osobne si myslím že väčšina malých popálenín nepotrebuje lekára, pokiaľ sa to vyslovene nezapáli. Akurát že sa to dlho hojí.

Ja som si raz obliala celú ruku vriacim olejom, asi také dobré 2/3... lekárovi som samozrejme že nešla. Najprv to iba opuchlo, potom tá koža ostala taká gumená a stiahnutá, potom sa robili obrovské pľuzgiere, potom to celé uschlo a koža sa začala šúpať. Nová koža pod tým bola červená jak rak :D Kým som sa dostala sem trvalo pár týždňov a potom potom aspoň 2x tak dlho kým to začervenanie odišlo úplne. Celkovo tak 3-4 mesiace, kým to ani nebolo poznať.

Ak chceš, tak pre pokoj na duši môžeš ísť lekárovi, ale moc ti stým asi nepomôže zahojí sa to aj samé.

ildiko36
29. apr 2022

@donutka99 daj na to mastný tyl, je to najlepsie na popáleniny, nezalepy sa do rany, a neotrhne ti hojacu ranu

roja01
29. apr 2022

Ja by som sa zasla k lekarovi. Uz som videla nehojaciu sa infikovanu ranu po spalenine. Mlade dievca s tym lezalo v nemocnici. Dnes, kedze su bakterie odolne voci antibiotikam je priam nutne venovat maximalnu pozornost hociakym ranam.

patus_2
30. apr 2022

@donutka99 popáleniny sa hodia dlhšie. A z vlastnej skúsenosti viem, že niekedy po dlhšom čase vyzerajú ešte horšie ako krátko po popaleni. Ak ťa to veľmi bolí a máš pocit, že sa ti začína zápal, tak choď pre istotu k lekárovi. Určite používaj mastný tým ako ti písali ženy vyššie.

lindusss2016
30. apr 2022

@donutka99 ja pracujem ako aromaterapeutka a na popaleniny je skvely esencialny olej levandula, ale musi byt naozaj kvalitny a cisty, ziadne vonne oleje. Ak chces, napis spravu.

bimbambom
30. apr 2022

@lindusss2016 toto presne som chcela aj ja , chodím do školy aromaterapie a spolužiačka je večne popálená od vosku , dáva si na to len levanduľový olej 🙂

katie253
30. apr 2022

Obyčajnú kalciovú masť sú kúp v lekárni. Je na popáleniny a ja ju používam aj na otlaky