Ahojte, mal niekto skúsenosť s tým, že sa nenakazil aj keď žil s osobou pozitívne testovanou na Covid v jednej domácnosti?
Žijeme s maminou v 1 izbovom byte, ja mám osobitnú izbu, ale kuchyňa je spojená s obývačkou, v ktorej spí ona a taktiež musím cez tú miestnosť prechadzať na WC.. Nakazil ju priateľ, u ktorého bola týždeň dozadu, 2 dni po jej príchode domov sme sa dozvedeli, že je pozitívny a začala som sa od nej izolovať a všetko dezinfikujeme.. Včera sme boli obidve na PCR teste po 6 dňoch od jej posledného kontaktu s ním a ona teda vyšla pozitívne, ja negatívne.. Mám z toho dosť stres pretože takéto veci neberiem psychicky dobre a akosi len hľadám nejakú nádej, či sa to niekomu podarilo zvládnuť bez nakazenia aj v situácii podobnej tej mojej.. :(
Mamina inak žiadne výrazné príznaky ani nemá, čo som rada a dúfam, že to tak zostane.. Len by som sa nerada nakazila aj práve preto, aby sa to neskomplikovalo ak by sa jej stav náhodou zhoršil a potrebovala by som sa o ňu postarať.. Vopred ďakujem za vaše odpovede a skúsenosti.. 🙂
Muž pozitivny ,ja a deti negativny .
moj brat ostal na 8 den pozitivny, svagrina bola tiez izolovana.
Je este skoro, je dost pravdepodobne, ze za par dni budes aj ty pozitivna.
U nás 3 pozitívny,ja s dcérou negatívna
Ja poznám babu, čo bývala s pozitívnym, nič špeciálne nerobili, žiadne ruska ani nič a je negatívna (bola na pcr teste). Veľa je takých prípadov...
Pokial nema priznaky nemusi byt az tak velmi nakazliva..pouzivaj respirator ked ides cez miestnost a jedz v svojej miestnosti takisto si umyvaj casto ruky.. drzim palce 🙂
Aktuálny náš prípad. Manžel (mal úplne všetky príznaky, ktoré Covid udáva) a staršia dcéra (mala silnú hnačku, 1 deň mierne zvýšenú teplotu a bolel ju chrbát) boli pozitívni a ja s mladšou dcérou negatívne. Boli sme všetci doma v karanténe,jedli spolu,hrali sa spolu,pozerali tv atď...
ako si inak dopadla?
@eliska105 Mamina akurát včera skončila karanténu, 10 dní od pozitívneho testu, 14 dní od kontaktu.. Celý čas som sa teda izolovala, nosila respirátor, všetko sme dezinfikovali (pokračujeme v tom pre istotu ešte aj teraz, aj keď už miernejšie).. Ale vyzerá to teda tak, že som to zvládla bez nakazenia.. 🙂 Žiadne príznaky som celý čas nemala a ako sa poznám, ja by som niečo takéto určite cítila aj pri ľahkom priebehu..
Snáď to teda dá nádej aj ostatným v podobnej situácii.. 🙂
@lara212 ano ja syn muz pozitivny mama dcera negativnq
ja som bola pozitivna a moj manzel, s ktorym som bola doma na gauci, v posteli,sexovali sme tak to nedostal...a aj s nakazenou osobou sme boli spolu od ktorej som to dostala. tak pokoj 😉 nemusis to dostat