Negatívny Covid test a karanténa

25. sep 2020

Prosím o informáciu príp. skúsenosť. Po negatívnom covid teste treba pokračovať v karanténe do tých 10 dní alebo môžem slobodne vyjsť medzi ľudí? Na informačné linky sa dnes neviem dovolať.
Ďakujem.

mogaa
25. sep 2020

treba pokračovať v karanténe....predpokladám že si na pandemickej PN, tú lekár ukončí po 10dnoch.....neterke oslali doporučený list do kedy platí karanténa a kedy jej lekár má ukončiť PN

jarmila2010
25. sep 2020

@mogaa ale to,teraz,neplati,ci?to tak bolo na jar..teraz po negativnom vysledku,mozes karantenu ukoncit...

mogaa
25. sep 2020

@jarmila2010 neter bola v auguste...sestra bola pozitívna, nakoľko bývali s spoločnej domácnosti museli celá rodina ostať v karanténe tých cca 14dní.....normálne jej prišiel po 2testovaní doporučený list , kedy jej končí karanténa a kedy má ukončiť PN.....sestra bola pozitívna , bol atestovaná raz a ostatní členovia boli negatívni , museli byť testovaná 2x lebo aj počas karantény sa mohli nakaziť....

veva2605
25. sep 2020

Treba dokončiť karantenu... Aj manžel tak bol, dva negat testy, ale 14 daňovú karantenu musel mať... 💁‍♀️🤦‍♀️

draik
25. sep 2020

Karanténa končí momentom negatívneho výsledku testu alebo uplynutím 10. dňa (ak nebol test a nie sú príznaky)

jarmila2010
25. sep 2020

@veva2605
@mogaa ale od septembra je to,tak ako pise aj
@draik

chrobacik41
25. sep 2020

@jarmila2010 ja som tiež bola v auguste pozitivna, a všetci sme boli 14 dní v karantene povinné aj keď boli moji oststní členovia negativny, potom išli na opakovaný test 2dni pred ukončením karanteny.

veva2605
25. sep 2020

@jarmila2010 môj bol v septembri... A takéto info mu povedali z hygieny... Tak ja neviem 💁‍♀️

jarmila2010
25. sep 2020

@veva2605 ja si to,takto pamatam z tv..sledujem situaciu,lebo manzel je v NL...svagor ide na test v pondelok,tak uvidim,co mu povedia potom...

danielgal
25. sep 2020

Teraz už netreba ostať v karanténe,minulý týždeň sme boli testovaní s negatívnym vysledkom,piatok večer sme dostali výsledky a doktorka hneď pondelok ukončila karantennu pnku

tslobik
25. sep 2020

No len by ma niekto pri negat. výsledku chcel držať doma...

tanyan
25. sep 2020

ak napríklad človek prišiel zo zahraničia a prvý test (najskôr na piaty deň! bol negatívny, potom sa karanténa končí obdržaním tohto negatívneho výsledku.
ak bol však človek pozitívny, tak musí mať 2 negatívne testy po sebe.
treba presnejšie špecifikovať a pravidlá sa vyvíjajú...

ice8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chrobacik41
25. sep 2020

@ice8 mne poslali rozhodnutie o karantennych opatreniach na mailovú adresu v pdf. Neposielali mi nič postou.

horalka1986
25. sep 2020

Nie, nemusis ostat v karantene. Mama sa na info dovolala. Po negativnom vysledku mohla normalne nastupit do prace.

0martina0
25. sep 2020

nie pokiaľ maš nega. test,vkarantene nemusiš byť podľa matoviča,regionalne urady maju informacie že v karantene sa pokračuje 10dni aj z nega.testom,bordel slabe slovo čo je v našej republike

littleslovak
25. sep 2020

Zalezi ako rozhodne hygienik. Ale podla mojej skusenosti aj skusenosti dalsich co poznam, po negativnom teste bolo potrebne zostat este par dni doma kym neuplynula inkubacna doba. Vsetko zalezi kedy sa negativne testovany naposledy stretol s infikovanou osobou s pozitivnym testom. Odvtedy sa rata inkubacna doba. Zvycajne cca 10 az 14 dni. Caka sa ci nahodou neprepuknu priznaky. Kazdy test ci uz pozoitivny alebo negativny ma totiz istu sancu byt s falosnym vysledkom (cize falosne pozitivny resp falosne negativny) aj ked presnost tohto testovania je naozaj vysoka, statosticka sanca tam je.

autor
25. sep 2020

No vidím, že “bordel” v informáciach má okrem mňa veľa ľudí, čo je smutné, že nikde sa človek nedozvie jednoznačné informácie. Pre upresnenie, stretla som sa s pozitívne testovanou osobou, na 5. deň mi robili test, ktorý vyšiel negatívne, príznaky nemám žiadne.

jana_eyre_2
25. sep 2020

Moja svokra bola presne v takej istej situácii ako si teraz ty, keď jej prišli neg.výsledky, karanténu ukončila.. zavolaj si na RUVZ podľa tvojho bydliska, nech ti to potvrdia - hovory sa nahrávajú, tak budes mať dôkaz v prípade nejakých problémov.. (tak nám bolo povedané na linke RUVZ)

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jarmila2010
26. sep 2020

ja som to vcera na konovi pisala uz...co pri korone v nasom state funguje,je akurat panika a dokonaly chaos v nariadeniach...

ivca88
26. sep 2020

Stiahni si aj appku nahrávanie hovorov. Nech máš dôkaz radšej.
Ale podľa mňa sa situácie líšia aj podľa toho, aká je situácia.
Niekto píše, že žije v domácnosti s niekým, kto mal pozitívny test, a tam by asi mala byť karanténa.
Avšak ak si len niekoho stretla - napr. na svadbe a podobne, kto mal pozitívny test, avšak tvoj test vyšiel negatívne, tak ty by si uz logicky mala byť "slobodná".
Ale problém je, že niekedy v týchto nariadeniach tá logika akosi chýba 🤷🤦

kubko01
6. okt 2020

Ahojte otazka kolegyna pozitivna.Dnes som bola na testoch.Mala som byt v praci rozum mi hovori ze treba pockat na vysledky tak som doma .Mam narok na priepustku kedze som mala byt v praci?

dede24
11. okt 2020

Zdravím po negatívnom teste musím dodržať 10 dňovu karantenu alebo môžem už ísť medzi ľudí

katka708
16. okt 2020

@dede24 a sms ti neprišla? Píšu v nej do kedy byt v izolácii v prípade pozitívneho testu a koľko v prípade negatívneho.ja som mala byt doma ešte 3dni po výsledkoch testov

hello21
1. jan 2021

Ahojte, my sme celá rodina od 21. v karanténe, 28. niektorí boli pozitívni, ja som bola nagatívny. Keď volal pán z RÚVZ hovoril môjmu pozitívnemu príbuznému, že ak bude môj opätovný test negatívny (4.1.) tak mi karanténa skončila. Viete niečo o takomto postupe? snažím sa to dočítať niekde vo vyhláškach ale nejako som nič nenašla ...plus by ma zaujímalo čo ešte chodia tie listy na maily o ukončení karantény.

alison11
23. feb 2021

@danielgal A pandemickú nemocenskú Ti uznali aj napriek tomu že si nebola 14 dní doma? Nám z práce je kolegyňa pozitívna od soboty sme dali žiadosť o pandemickú nemocenskú a na pcr test ideme vo štvrtok vraj ak bude nega. máme volať do práce aj k obvodnému a ukončia,no nie som si istá teda,či tú nemocenskú a pn vyplatia ak sa nedodrží 14dní akranténa ako to tam písali po vyplnení,že dodržujte 14 dňovú akanténu ☹

alison11
23. feb 2021

@hello21 Ahoj nad týmto príspevkom som písala svoje obavy ty už určite máš skúsenosť prosím odpíš ako mám postupovať?

alison11
23. feb 2021

@ivca88 Presne ako píšeš,koelgyňa ktorá úzko somnou nerobila a aj z ďalšími 10timi a my negatívny musíme byť v karanténe ☹ darmo,že sňou nie sme a sme negatívny štvrtok pcr a vraj po nagat. pcr ukončia pn.len nechápem to celé lebo pri žiadosti o pandemickú pn písali dodržiavajte 14dňovú karanténu ešte nemáme ani odsúhlasené a vedúci tlačia na nás že pokiaľ bude pcr negat. máem od pondelka do práce... a to akože mám prísť o pandemickú potom za tieto dni??

hello21
24. feb 2021

@alison11 ak sa tvoja otázka týka pandemickej pn, tak neporadím nakoľko mám štatút študenta