Negatívny antigénový test a zápal pľúc

nikita606nns
18. aug 2021

Ahojte išli by ste aj na PCr test? Keď antigenovy mám negatívny a veľmi ťažko sa mi dýcha a zistili mi na rentgene zápal pľúc. Teplotu som mala 37.5 príznaky mam už 6 deň. Môj muž nema žiadne príznaky ani ľudia s ktorými som bola v kontakte. Dala mi včera doktorka antibiotika. A rozmýšľam ci si dám spraviť ešte PCr test lebo nechcem sa vystavovať riziku keď náhodou koronu nemám a keďže je už zla situácia žijem v zahraničí. Všetci nakope čakajú na test tak nechcem moc riskovať. Možno som len prechladla jedla som dosť studenú zmrzlinu až ma bolela hlava a kupala sa v studenej vode posledné dni. Kašeľ mam suchý ale cítim všetko aj chuť mam do jedla.

pseudomonas87
18. aug 2021

@nikita606nns určite si treba dať urobiť Pcr test, aby si mala istotu.

mogaa
18. aug 2021

@nikita606nns tak pokiaľ máš zápal plúc si tak či tak doma....takže PCR test by som si robiť už nedala....hlavne pokiaľ ostatným v domácnosti nič nie je....

martinka13
18. aug 2021

Ja by som si určite dala spraviť.

00ivi00
18. aug 2021

Určite by som si test nedala spraviť, veď máš zápal pľúc.. Akú "istotu" by mala mať s testom?? Veď so zápalom pľúc máš sedieť doma a maródovať, takže nevidím v tom rozdiel, otestovaná alebo nie

palicka
18. aug 2021

@nikita606nns asi áno, dala. Ak by sa zápal pľúc zhoršil, resp. dýchanie, aby mohla zdravotníkov informovať. Myslím, že je to fér aj voči nim.

lulula1990
18. aug 2021

@nikita606nns PCR si už mala mať dávno, tvoji príbuzný sa kludne mozu nakaziť aj za 2 týždne, pokiaľ sa im prejavia príznaky. Budes mat istotu a jednak keď sa ti pohorší - budeš môcť zdravotníkov informovať že si pozitívna.

euka210
18. aug 2021

@nikita606nns ano,...mojmu mm bolo zle v maji...poslala son ho na ag na druhy den...negat. v pondelok kolega rovnake priznaky ako moj mm...siel na ag test...negat. moj dostal Atb a na 5.den zase ag test...uz pozit, hoci mu bolo ovela lepsie ako ked siel prvy krat. Kolega mal zapal priedusiek, na ag viac nesiel. V robote musia ist po pcr...moj po 2t siel, kolega pcr pozit a dalsie 2t doma. Ako teda verit tym ag testom? Ja by som sla.

evaachesa
18. aug 2021

Určite by som išla.

nikita606nns
autor
19. aug 2021

@evaachesa ďakujem za rady. Idem dneska radšej. Včera v noci sa mi zas zle dýchalo. A ani sanitku by pre mňa neposlali keď nemám koronu. Takže radšej pôjdem.