Ahojte, mám schizofréniu. Teraz bojujem s negatívnymi myšlienkami, keďže budem mať výročie. Bojím sa, že podľahnem. Čo na to zaberá? Aj tuším, čo. Možno nejaké činnosti a menej rozmýšľať. Budem sa snažiť, aby bolo OK. Verím, že je to len falošný poplach, ako sa mi stalo to už viackrát počas života, že samé falošné poplachy... Škoda no, že som teraz trochu indisponovaný mám asi nádchu alebo COVID a nemôžem ísť zajtra na stacionár. Popýtal by som sa odborníka, tak sa pýtam tu...
Aké negatívne myšlienky?Výročie zistenia, že máš schizofréniu?Inak, je to holý fakt, že počas jesenného obdobia sa psychicky stav zhoršuje-prechod od slnka do zamračených dní, telu chýba vitamín D, ktorý je zodpovedný aj za psychickú pohodu a u psychiatrických pacientov sa míňa ešte rýchlejšie. Určite s niekým komunikovať, písať. Rob to, čo máš rád-od pozerania filmov až po háčkovanie, nech je to čokoľvek.
Dobrý večer povedali mi že mám infekciu krvi dali mi na domou antibiotiká bojím sa že sa mi dačo stane mám triasky horúčky nechápem prečo má nedali na infúzie ja sa už neviznam v tich lekároch bojím sa aby sa mi dačo nestalo mám dieťa veľmi sa bojím
@kim2028 Skús si vypýtať v lekárni najsilnejši vit D, nasaď si ho. Komunikácia pomáha.Teda mať po ruke niekoho, kto Ťa vypočuje. Alebo si to napísať. Ľudský mozog funguje tak, že keď niečo vyslovíš alebo napíšeš, berie to ako vybavenú záležitosť a tie myšlienky sú stále slabšie. Choď do reštiky, na bowling, daj si seriálový maratón, uvar si jedlo, na ktoré si si nikdy netrúfol. Čas zbehne a myšlienky sa trošku upokja, keď ho zamestnáš niečím, čo nepozná. Na čo sa budeš musieť sústrediť.
ak by si mala zaujem robim terapie, kde pracujeme aj s nehativnou myslou- mimo rozhovorov su to cvicenia, meditacie a mnohe ine potrebne alternativne techniky vratane nstavenia vyzivy a vyriesenia traum z minulosti.
ale iba Ba.
kludne sa ozvi ak citis “volanie”
@enmery voľnopredajné lieky bez porady s lekárom už radšej nie. dal som si včera niečo proti prechladnutiu, lebo už sa nedalo. Odniesol som si to ráno. Ešte ležím ráno o šiestej v posteli, som prebudený a odrazu som mal v izbe votrelca, ktorý mi napľul asi 3x do tváre :D Aj reakcia tá moja reakcia stala za to počas prvej minúty. :D Uverím vážne skoro všetkému :LOL.. Potom prišiel po minúte zdravý rozum, že som v izbe sám, nik nie je a neviem, akože čo malo to znamenať. Ďakujem veľmi pekne za rady niečo z toho urobím, ale momentálne skôr ten seriálový maratón, alebo maratón šachových videí....
@kim2028 Vit D nie je liek, ale poraď sa s lekárom. Ja mám od lekára silný vit D, ktorý inak v lekárni nekúpiš. Inak s tým votrelcom v izbe počas spánku, ležania, prebúdzania-to môže byť aj spánková paralýza. Keby som ja mala spísať, čo som počas nej videla, tak sa všetky horory sveta schovajú😁
Ale ja som nespal už :D To je ten rozdiel... Môže byť, že ide o pseudohalucináciu po prebudení, ale bol som hore už hodinu tak mám pochybností... :D Vstávam tak medzi 4. až 5. hodinou. Počul som, že pseudohalucinácie majú aj zdraví ľudia. Snáď nič vážne to nebude.
Inak myslím si, že môže byť to aj stresom... 🙂 Cítim veľký stres a stále sa mi niečo pritrafí...
@kim2028 rob niečo, čo ti robí radosť