Zdravim Vas,pred 5 mesiacmi sa nam narodil krasny zdravy chlapcek a este v porodnici mi povedali,ze bude lepsie,ked ostaneme len pri tom jednom,kedze som krvna skupina A Negativ,mohla by som mat rizikove tehotenstvo,alebo by mohol byt ohrozeny plod,predcasne sa narodit atd. A ked som sa na to spytala pre istotu gynekologa,ten len krutil hlavou,ze nieco take nikdy nepocul,ze sa dostane po porode injekcia,ktoru som aj dostala a vsetko je zase v norme. A drobec sa narodil s krvnou skupinou A Pozitiv.
Stretli ste sa niekedy s takym niecim?
Ja mám tiež krvnú skupinu A neg. a mm má pozitív. Mne nikto nehovoril, že by som nemala mať viac detí ani v nemocnici ani môj gyn. Mám dve deti počas tehotenstva ma sledovali. Prvý má negat. vtedy mi nič nepichali a po druhom pôrode mi pichali inj. rhega lebo má pozit. Moje úplne prvé tehotenstvo skončilo samo v 10.týž a vtedy mi tiež pichali inj. Samozrejme je tam riziko, preto sa to rieši tou inj.
Moja mama je negativ otec pozitiv a som tretie dieta 🙂) je pravda ze ja a brat (stredne dieta) sme mali zltacku a problem s krvou - brat dostaval transfuziu ciastocnu a ja celkovu ale bolo to 27r dozadu dnes sa to riesi tou injekciou. Jedina som zdedila negativ a teraz cakam prve babo ale ked som sa informovala kludne mozem mat aj dalsie deti
Ja som negativna a obe dcery pozitivne. Narodne bez problemov, zdrave. Dnes uz to nie je taka komplikacia...
damaroka, mozes mat kludne dalsie dietatko. Mamicke ak je Rh negativna a jej dietatko Rh pozitivne sa po porode pichne protilatka na vyviazanie protilatok, ktore sa vytvorili pri prvom tehotenstve a tym chrani babatko pri dalsom tehotenstve ;)
priklad z praxe, moja teta je negativna, ma 10 deti, pri Rh pozit. detoch jej pichali spominanu injekciu, ale o jednom tehotenstve dlho nevedela (je silne obezna, pocas tehotenstva mava mesntruaciu..ale o tom po tom) a ani jednemu dietatu nic nie je...takze ak mas velmi strach riesit radsej s hematologom, ako dat na radu niekoho v porodnici.
Ahojte baby. AJ ja som RH negat. Trošku iná otázka: Je problém pri plodnosti, ak je partner RH pozitivny?😕 Nejaké skúsenosti? Ďakujem :-*
@damaroka to co ti povedali v porodnici som teda ani ja este nepocula. Tiez som A negativ, manzel je A pozitiv, mame dve deti, prvy syn je A pozit, po porode som dostala injekciu, druhé tehotenstvo bolo bezproblemove (otehotnela som po prvej menstruacii a to sme sa nesnazili)....
@monosana nie, na plodnost to vplyv nema
@damaroka - https://www.modrykonik.sk/rh-faktor/ - zjednodušené vysvetlenie. Mimochodom, to je naozaj blud, čo Ti bolo povedané. Zbytočne Ťa vystrašil.
Ja som 0 neg. Zalezi aku krvnu skupinu ma dieta. Dcera ma moju tak v pohode a syn ma 0 poz a tiez mi dali po porode injekciu keby som mala dalsie. Mohlo by byt postihnute keby bolo poz. Tiez ma viac sledovali. Kedysi sa nic take neriesilo. Babka je tiez 0 neg, hned 1 dieta je poz, dalsie su neg, dalsie poz. A vsetci su OK. ☺
Ahoj, ja som AB negativ a dcerka je A pozitiv, hned po porode mi pichli protilatky a normalne mozem mat dalsie deti, samozrejme. Protilatky mi inak sledovali aj pocas tehotenstva 3x, je to bezny postup, nakolko negativna matka moze vytvorit protilatky proti pozitivnemu plodu. V dalsom tehotenstve je riziko o nieco vacsie , ale normalne bez problemov prebieha u vacsiny Netreba sa bat.