Nefrotický syndróm relaps pri vysadzovaní Prednisonu

dadiekuk
2. jún 2024

Ahojte máte niekto osobnú skúsenosť s relapsom pri vysadzovani prednisonu?
Dcéra má diagnózu nefroticky syndróm zistili sme že stačí dávka 15mg každý deň ale vždy keď začíname vysádzať je tam relaps. Bola by som rada za skúsenosti.

janka2501
3. jún 2024

@dadiekuk moja dcera tak mala na zaciatku 2x relaps pri vysadzani prednisonu, potom dr urobika biopsiu, nasadila liecbu endoxanom na 11 tyzdnov....v 10 tyzden opat relaps....nasadeny equoral + prednison (stale brala)...18 mesiacov brala toto a vysadene,odvtedy klud a bez liekov 5.5r

dadiekuk
autor
3. jún 2024

@janka2501
Ďakujem aj náš už pripravujú na biopsiu , len ideme práve na dovolenku tak sa zase zvyšuje dávka prednisonu a uvidíme po dovolenke....mám strašný strach o dcérku.

dadiekuk
autor
3. jún 2024

@janka2501 a ešte by som sa spýtala či z tej biopsie vyšli nejaké relevantné výsledky ale niečo konkretne

janka2501
3. jún 2024

@dadiekuk ano, k9nkretna diagnoza, a na nu dr vybrala presnu liecbu....pozor na slnko a prednison....vyhnut sa sladkostiam a nehj papa viac x denne, po mensich davkach...tymto predytete diabetes(vznik pri prednisone), a hlavne pozor na bazeny.....more je super, ale hned prezliekat ako vyjde von....inak zapaly mocoveho mechura bidu stale

juliana4755
Odpoveď bola odstránená
Zobraz