Nefrotický syndróm

17. jún 2023

Ma tu niekto skusenosti s nefrotickým syndromom u dietata? Dakujem

janka2501
17. jún 2023

Ja mam dceru s NS

oriesocek
17. jún 2023

Ja som mala nefroticky syndróm

autor
18. jún 2023

@janka2501 prosím vas ako prebiehala liecba? Dcere hrozi biopsia

autor
18. jún 2023

@oriesocek ako dieta?

oriesocek
18. jún 2023

Áno, od cca 2,5 do 10 rokov. Viacero hospitalizacii, rôzne lieky, dlhé obdobia, keď som brala kortikoidy.

autor
18. jún 2023

@oriesocek do 10 rokov? Paneboze. Dcera bude mat 3, ma 12tyzden liecby a prednison nezabera... Aj vam robili biopsiu? A kolko mate teraz rokov?

oriesocek
18. jún 2023

Ale to nebolo, že stále. Ani mne nezaberali všetky lieky, mala som dlhé hospitalizácie, celé roky neslanu diétu, prednison som brala dlhodobo. Posledný krát som bola hospitalizovaná tuším v štvrtok ročníku na ZŠ. Striedali sa lepšie obdobia a horšie. Ale "vyrástla" som z toho. Biopsiu viem, že zvazovali, ale nerobili. Teraz mám 42 a nevrátilo sa to, nemala som problém ani pri tehotenstvach...Bola som aj na liečení, vtedy sa chodilo ešte do ČR...

autor
18. jún 2023

@oriesocek dcera ma stale bielkovinu v moci, teraz druhy den aj krv, oddnes menej moci a zacinaju jej napuchat oci. V stredu mame ist na kontrolu po dvoch tyznoch, ale nemyslim si, ze vydrzime do stredy.... Som rada, ze ste z toho vyrastla. Dufam, ze sa aj my dockame. Aj by som bola rada za tu biopsiu, pretoze vidim, ze len ten prednison nepomaha.

oriesocek
18. jún 2023

Mne vždy, keď napuchli oči a nohy, tak sme išli automaticky k lekárovi a ostala som na nastavenie liečby v nemocnici. Prednison som brala dlhodobo, ale pri zhoršení stavu mi nasadzovali aj iné lieky. Ten prednison som nemala rada, keďže som z neho priberala (hlavne na tvár).

autor
18. jún 2023

@oriesocek tiez si myslim, ze sa to ziadnym zazrakom nepopravi a zajtra ideme do nemocnice

janka2501
19. jún 2023

Biopsia je v pohode,dcera ju zvladla mala 3.5r...1liecbu mala prednison,po biopsii equoral, brala 1.5roka...po roku jej zacali lieky zabreta, mala 5x relaps, a uz je 5r bez liekov, a zatial je vsetko ok....kazdy infekt je bez bielkovin

dadiekuk
12. apr 2024

Ako ste nakoniec dopadlo s liečbou , mojej dcére 3,5 r dali predniesol 12tt a počas vysadzovania nastal relaps tak ideme zase vysoké dávky nasadiť ...sme z toho nešťastní už to vyzeralo tak dobre

juliana4755
Odpoveď bola odstránená
Zobraz