Ahojte, skoro pred rokom a pol mi na gastre brali krv, vyšlo mi hraničné železo, nejakých 3,5 tuším, gastro len napísal do papierov, že sideropenia a ďalej neriešil. Ja som tam bola kvôli refluxu a bola mi zistená aj alergia na bkm a intolerancia laktózy. Hg bol vtedy v norme nejakých 123 tusim
Lenže posledné mesiace som často unavená, bez energie, nevládzem a mam bolesti svalov, dosť výrazne občas, akoby celková slabosť jednoducho. Lámu sa mi nechty a mam pocit, že sa velmi rýchlo zadýcham a mam aj vyšší pulz. Napadlo mi teda, ci to nemôže byť spôsobené tým železom, lebo vtedy to bola len hraničná hodnota a neriešila sa to. Rozmýšľam, ze zájdem k dr na. Odber. Môžu byť tento príznaky z nedostatku železa? Aj tie bolesti svalov? Ďakujem
Najprv by som skúsila ísť na odber, nie je dobre, ak berieš železo len tak na vlastnú päsť
@saka90 volnopredajne zelezo bez predpisu si mozes kupit, nepredavkujes sa z neho, len nema taky zaberak sko zelezo na predpis ale volnopredajne ani nesposobi zapchu a bolest zaludka-z mojej skusenosti. Zo stravy mne dost pomahaju cucoriedky- v tomto obdobi za mna nejlepsie zavarane.
@saka90 ahoj ako sa máš, cítiš sa lepšie?
Ja mám tie iste problemy ako Ty. Aj ra svalová slabosť.
Mne pomohol Novoferrin, je to voľno predajné železo na orírodnej báze , obcahuje aj vitamin C. 🙂
@saka90 ano unava moze byt pri tom, kup si vitaminy zelezo, zinok a magnezium treba brat pravidelne, ono sa to zlepsi