Nedostatok magnézia a nízky tlak

26. mar 2024

Prosím o radu. Mám nedostatok magnézia a nízky tlak.
Magnézium ho ešte znižuje a ja neviem ako si ho potom zvýšiť. Káva mi nepomáha, máte s týmto skúsenosť ? Ako ste to riešili?

zuwa78
26. mar 2024

Tlak zvysis solou,slane čipsy ,zeleny caj (tetrapak),mineralna voda

tanyan
26. mar 2024

Podľa viacerých zdrojov magnézium tlak stabilizuje / normalizuje, nie iba znižuje. Ja som mala napríklad dlhodobo nízky tlak a magnézium mi robilo dobre. Nie každý však dobre reaguje na magnézium a niekedy aj človeku s dobrým tlakom nerobí magnézium dobre. Štandardne som mala 85/65, najnižší nameraný 60/40.
Káva tlak síce krátkodobo zvýši, ale následne dochádza často k ešte väčšiemu poklesu.
Pri nízkom tlaku treba mať dostatočný pitný režim, pravidelnú stravu, zabezpečený dostatočný príjem cukru a tiež soli, ale aj pohyb. Pomáha aj dopĺňanie vitamínu C (na rozprúdenie krvi).
Z dlhodobého hľadiska zvyšuje tlak fajčenie, lebo zužuje cievy a tým sa tlak zvýši. Týmto samozrejme nikoho nenavádzam, aby začal fajčiť. 😉

autor
26. mar 2024

@tanyan štandardne mávam 60/55 , som fajčiar takže to nepomohlo 😄 snažím sa dodržiavať všetko, mám to už od narodenia ale stále to nepomáha. A práve to, že cítim, že mi magnézium nerobí dobre, preto chcem vedieť ešte nejaké rady :/

tanyan
26. mar 2024

Ja som v detstve a puberte párkrát aj odpadla, preto som vždy nosila so sebou nejaké pitie (vodu alebo ochutené) a čokoládu. Denné vypijem asi 3 litre Pepsi, ráno presladenú kávu a vďaka extrémnym dávkam vitamínu C som výrazne zredukovala cyklické enormné straty krvi. Až po úprave som zistila, že dostatok krvi v tele je veľmi dôležitý.