Nedostatok B12, poraďte doplnky

evkys
7. feb 2019

Ahoj , ahoj
Má niekto skúsenosti s kvalitným vyzivovym doplnkom vitamínu B12? Mam poruchu vstrebávania tohto vitamínu,a kým sa dostanem k lekárke to chvilky potrvá ,tak hľadám kvalitny doplnok stravy ,nech to zatiaľ prežijem bez ujmy🙃 ďakujem

bublinka1313
7. feb 2019

@evkys ak sa ti nevsrebava B12 zo stravy, nevstrebe sa ani z vitamínových doplnkov... Ja picham B12 už niekoľko rokov priamo do svalu raz mesačne... Takže zbytočne nevyhadzuje peniažky za vitamíny ale čo najrýchlejšie si daj predpísať ampulky....

evkys
autor
7. feb 2019

@bublinka1313 ďakujem, 🙃 injekcie si pichas sama,keďže je to svalu??nech viem čo ma čaka
A mala si aj nejaké príznaky nedostatku B12?ja sa cítim stále unavená a nesústredena ,celá taká ,,vymleta zo života,,😩 ach

terezia32
7. feb 2019

@evkys aj ja mám nedostatok a chodím každé 2 týždne na injekciu. Pichá mi to buď sestrička u všeobecného lekára alebo na pohotovosti

bublinka1313
7. feb 2019

@evkys aby som bola úplne presná, pichá mi ju manžel... 🙂 Áno mala som aj príznaky ktoré opisujes, ale mne to zistili ako pridružený problém ku chronickému zápalu žalúdka... Obe sú v podstate autoimunitneho pôvodu... Neskôr som zistila ze aj krvná skupina 0+ tieto ochorenia priťahuje... A injekcie mi pichá do ritneho svalu heh, najlepšie keď sa nájde niekto v tvojom okolí, kto sa na to podujme,môj muž mal školenie u svokry, ktorá je zdravotnícka a už jej kedysi pichal injekcie... A ja si budem pichať B12 už vždy a predpokladám že aj ty...

kika831
7. feb 2019

@evkys aj ja som brala B12 do svalu injekcne.

evkys
autor
7. feb 2019

@bublinka1313 ďakujem , tak môj priateľ by sa mal tiež zaučiť ,jeho mama je zdravotná sestra 🤣 a určite bude mať z toho veľkú radosť pichať má do zadku
A áno mám viac autoimunitnych ochorení a skupinu 0- , proste som celý chorý človek ach

bublinka1313
7. feb 2019

@evkys vitaj v klube šťastlivcov, tiež ich mam viac autoimunitného pôvodu....

eliska13
8. feb 2019

@evkys ako Ti na to prišli obvodná z krvi?

evkys
autor
9. feb 2019

@bublinka1313 mozme si popísať v súkromnej správe ?🙂 Konečne niekto kto má rovnaké problémy ako ja 🙂 doktori sú so mma v šoku toľko autoimunitnych chorôb v jednom tele nestretávajú často 😕

bublinka1313
9. feb 2019

@evkys jasne kludne napíš 😉

evkys
autor
9. feb 2019

@eliska13 moja reumatologicka mi dala spraviť komplet testy na všetko možné , 🙂 ,a vitamín B12 je pod dolnou laboratórnou hranicou :( a samozrejme má preštudovaní môj zdravotný záznam ,takze ,mám poruchu vstrebávania B12

evkys
autor
25. mar 2019

@terezia32 ahoj, po akej dobe sa ti doplnil B12
Ja som. Vybrala 8 injekcii 1000cku, a zatial vysledky este horsie ako boli 🙈

monika2012
25. mar 2019

Kvalitné doplnky sú vo forme methylcobalamine, aspoň 1000 mikrogramov. Sú to cucacie tablety, ktoré sa vstrebávajú cez sliznicu úst, nie cez tráviaci trakt. Takto sa dá doplniť chýbajúca B12-ka. Kto z Vás má záujem, mám tuším dve balenia tohto kvalitného vitamínu k dispozícii, dovoz Amerika. Aj moja dcéra ich "užíva", cucká každý deň jednu a vrátila sa jej farba do líc. V prípade záujmu viem poradiť. Nie je to drahé, balenie vydrží cca tri mesiace a cena je iba 15 euro za balenie už vrátane doporučenej pošty.

terezia32
25. mar 2019

@evkys ja idem akurát zajtra na hematologiu, lebo mám horšie výsledky a o dva týždne termín porodu

silvia_kurekova
11. júl 2019

@monika2012 mohla by som ta do spravy poprosit o blizsie info? dakujem

ruzenka65
Odpoveď bola odstránená
Zobraz