Ahoj , ahoj
Má niekto skúsenosti s kvalitným vyzivovym doplnkom vitamínu B12? Mam poruchu vstrebávania tohto vitamínu,a kým sa dostanem k lekárke to chvilky potrvá ,tak hľadám kvalitny doplnok stravy ,nech to zatiaľ prežijem bez ujmy🙃 ďakujem
@bublinka1313 ďakujem, 🙃 injekcie si pichas sama,keďže je to svalu??nech viem čo ma čaka
A mala si aj nejaké príznaky nedostatku B12?ja sa cítim stále unavená a nesústredena ,celá taká ,,vymleta zo života,,😩 ach
@evkys aby som bola úplne presná, pichá mi ju manžel... 🙂 Áno mala som aj príznaky ktoré opisujes, ale mne to zistili ako pridružený problém ku chronickému zápalu žalúdka... Obe sú v podstate autoimunitneho pôvodu... Neskôr som zistila ze aj krvná skupina 0+ tieto ochorenia priťahuje... A injekcie mi pichá do ritneho svalu heh, najlepšie keď sa nájde niekto v tvojom okolí, kto sa na to podujme,môj muž mal školenie u svokry, ktorá je zdravotnícka a už jej kedysi pichal injekcie... A ja si budem pichať B12 už vždy a predpokladám že aj ty...
@bublinka1313 ďakujem , tak môj priateľ by sa mal tiež zaučiť ,jeho mama je zdravotná sestra 🤣 a určite bude mať z toho veľkú radosť pichať má do zadku
A áno mám viac autoimunitnych ochorení a skupinu 0- , proste som celý chorý človek ach
@evkys vitaj v klube šťastlivcov, tiež ich mam viac autoimunitného pôvodu....
@bublinka1313 mozme si popísať v súkromnej správe ?🙂 Konečne niekto kto má rovnaké problémy ako ja 🙂 doktori sú so mma v šoku toľko autoimunitnych chorôb v jednom tele nestretávajú často 😕
@evkys jasne kludne napíš 😉
Kvalitné doplnky sú vo forme methylcobalamine, aspoň 1000 mikrogramov. Sú to cucacie tablety, ktoré sa vstrebávajú cez sliznicu úst, nie cez tráviaci trakt. Takto sa dá doplniť chýbajúca B12-ka. Kto z Vás má záujem, mám tuším dve balenia tohto kvalitného vitamínu k dispozícii, dovoz Amerika. Aj moja dcéra ich "užíva", cucká každý deň jednu a vrátila sa jej farba do líc. V prípade záujmu viem poradiť. Nie je to drahé, balenie vydrží cca tri mesiace a cena je iba 15 euro za balenie už vrátane doporučenej pošty.
@monika2012 mohla by som ta do spravy poprosit o blizsie info? dakujem
@evkys ak sa ti nevsrebava B12 zo stravy, nevstrebe sa ani z vitamínových doplnkov... Ja picham B12 už niekoľko rokov priamo do svalu raz mesačne... Takže zbytočne nevyhadzuje peniažky za vitamíny ale čo najrýchlejšie si daj predpísať ampulky....