Ahojte, asi hlavne baby, pred viac ako rokom a pol som vážila 93-94 kg pri výške 176 cm /vždy som bola trošku pri sebe, ak nerátam strednú školu/ ... väčšinu života som bola pri sebe, ale potom sa niečo stalo, v lete 2022, dostala som facku od života a začala na sebe makať, kalorické tabuľky, pohyb, etc. ... v lete 2023 som vážila 56 kg, na jeseň pribrala na 60 a teraz si udržiavam asi tri týždne 57-58 - ale posledné dni neviem jesť, resp. nechutí mi, napĺňam si žalúdok kávou, čajmi ... mám aj nejaké zdravotné problémy, ktoré spôsobujú, že moja váha je nižšia ako by mala byť ... neviem, čo robiť ... na jednej strane si užívam to, že sa viem pekne obliecť, páčim sa mužom ... na strane druhej, moji najbližší, skutoční priatelia mi hovoria, že musím pribrať ... ale nejde to, chuť do jedla je preč, niekedy mi postačí denne jedno Acidko, 2 banány a kúsok čokolády ... je pri výške 176 cm hmotnosť 57 kg na hranici podváhy?
Ja by som neriskovala. Pestra strava sa odporuca, aby si v nej mala zastupene vsetky latky nutne k zdravemu zivotu. V tom co si davas ty, chyba vyziva a mozes si narusit zdravie. Kde su napr. tak dolezite bielkoviny?
Ja mám 175 a pri váhe 57 mi trčali kosti, takze asi chápem tvoje okolie, ako to myslia. Ja som sa síce cítila dobre, ale už to u mna hraničilo začala som brat nekomplex a železo. Nejak mi potom začalo viac chutiť, a teraz pohoda. Držím si 60-62 kíl na moju výšku. Inak vyzeram nezdravo chudo
@roja01 snažím sa jesť každý deň nejaký mliečny výrobok alebo aspoň mlieko :-/
Vahu mas v rozmedzi chudosti, co je ok, ale urcite nie je ok byt na acidku denne.
Hmotnost je to v pohode, ale zalezi aj aku mas kostru. Ja mam siroke boky, pevnu kostru, 172 cm a pri hentakej hmotnosti som vyzerala velmi chudo. Bola som zhodou okolnosti vtedy hospitalizovana aj v Pezinku s uzkostami, ale spolupacietni sa casto pytali, ci som tam s PPP. Boli tam aj ozajstne anorekticky na porovnanie, takze asi som vyzerala ozaj dost vyziablo.
Mozes skusit nieco na podporu chuti do jedla. Ak nie, isla by som za lekarom, ci je vsetko ok zdravotne, napr. ci nie si anemicka. Ak je vsetko ok, tak aj sa psychiatrom zhodnotit, ci nejde o PPP.
tvoja strava je pod hranicou normalu a vyzera to uz na psychicky problem co sa tyka vztahu k jedlu...si uvedom, ze prvorade je zdravie, nie vyzerat dobre, a btw dobre vyzerat mozes aj ked budes zdravo a normalne jest, zrejme sa jedla uz bojis, resp toho ze priberies...pridaj zeleninu, ovocie, postupne, bielkoviny, lebo sa znicis casom
BMI mas cca 18,4, podvaha je pod 19
Za takú krátku chvíľu toľko schudnúť je z extrému do extrému.Tvoj jedálniček je veľmi chudobný a, keď nevieš jesť a máš výčitky máš poruchu potravy ako vysitu
@jaass ale ona cíti že má problém. Tebe evidentne unika pointa. Nie je nirmalne aby fungovala ba 1 acidku 2 banánoch a kúsku coko. To je akože normálna strava?
Je sakra rozdiel ak je niekto prirodzene štíhly a pri výške 180 cm váži 56 kg a rozdiel ak sa musí tvrdo obmedzovať až na úkor zdravia
To sú 2 úplne rozdielne veci
Autorka, zmeň stravu, lebo si privodis zdravotné problemy
Postupne si k tomu nieco pridavaj, ked len po troske, kusok peciva, kusok masa... aby si to spestrila, roztiahne sa zaludik a postupne pride chut
Čosi🙂 absolútne žiadna Podváha. Tabuľkami sa nikdy neorientuj. Ide len o to ako sa cítiš ty. Sú baby ktoré majú 180cm a 55 kil, postavu ako modelky a cítia sa vynikajúco a sú baby, ktoré sú nízke a majú 70kg+ a povedia ti, že sa cítia vynikajúco. Podľa mna je najdolezitejsie aby bol človek spokojný sám so sebou. Ale je pravda, že jesť treba.. ale inak, si super, že si toľko schudla 💪💪💪