Nedarí sa mi pribrať

28. nov 2023

Zdravim baby. Ano nie len tie co nemozu schudnut sa s tym trapia. Ja mam opacny problem praveze. Neviem pribrat respektive neviem ako na to. Mam velmi rychle spalovanie a som az prilis chuda proste 5kg hore by som brala. Jem uplne normalne vsetko. Myslela som si ze sa to zmeni po tehotenstve lebo vtedy som pribrala 14kg no za necele dva tyzdne po porode boli fuc. Riesili ste toto niektora? Co sa mam skratka len prejedat aj ked uz nie som hladna alebo aky je na toto recept?

januska12323
28. nov 2023

Musíš jesť viac ako spáliš jednoducho. Alebo cvičiť a nabrať svaly ako váhu.

1angelika
28. nov 2023

daj si vyšetriť štítnu žľazu. Nie vždy to tak platí, že keď viac prijmeš ako vydáš tak priberieš.

galganka
28. nov 2023

Je dosť možné, že máš proste takú "genetiku". Ja som začala na 50 kg a po troch tehotenstvách mám "navyše necelých 7 kg. 🤷🏼‍♀️ A to som pri prvej pribrala cez 18 kg.

0silvia0
28. nov 2023

mne sa zmenilo spaľovanie až po silovom tréningu vo fitku a nabrala som tých 5 kg.

vikiki29
28. nov 2023

Ja mám ten istý problém, celá puberta komplexy že som chudá, neskôr tak isto. Cez tehotenstvo som pribrala 19 kg a bola som celá šťastná že vôbec nejak vyzerám 😂. Potom ale išli kilá dole na pôvodnú váhu. Mne pomáhajú silové cvičenia + proteíny. Takto viem nabrať aj cca 5 kg za pár mesiacov. Keď ale prestanem cvičiť, schudnem naspäť skôr ako keď priberiem. Čo už. Mam takú genetiku 🤷‍♀️

kristinka92
28. nov 2023

tak rada by som ti poslala tých mojich 5kg 😅

katarinaba
28. nov 2023

Co to je chuda? Naozaj si chuda? Preco chces pribrat? Ja som cely zivot bola drobna a chudunka a som za to rada. Aj teraz som chuda a dufam, ze tak budem do konca zivota.
Mam 155 cm a dlhodobo okolo 45 kg. Ked som bola posledny krat (treti krat) tehotna, zacinala som na 40tich kilach. Nic mi nebolo, zdrava som bola a aj som ako repa. Bud rada, ze nemusis chudnut.
Napr. ja keby priberiem na 47, tak uz sa necitim dobre, uz tu vahu citim napr. pod kolenami, ked si cupnem. Nepozeraj na to kolko vazis, ale na to, ako sa citis. Mas zdravotne problemy? Ano - ries s dr. Nie - uzivaj si a vahu neries.

mikadooo
28. nov 2023

Deťom sa dáva na "rozjedenie sa" vitamín b. Pivo je tiež dobré - nech sa páči... Kto chce kam, pomôžme mu tam.

autor
28. nov 2023

@katarinaba ano naozaj som chuda mam o 6 kg viac ako ty ale aj o 20cm viac.. zdravotne som uplne ok mne to skor prekaza pri kupovani oblecenia a celkovo sa necitim takto dobre proste plus 5 kg by bodlo len ich neviem nabrat

katarinaba
28. nov 2023

Tak potom silove treningy s cinkami, proteinove napoje. Alebo sa s tym zmierit. Cely zivot oblecenie skracujem a s tym sa ozaj nic robit neda. Neverim, ze pri 175 cm a 51 kg mas problem si kupit oblecenie. Ja okrem dlzky pri velkostiach xs a s nemam ziadne problemy.
Pankgaminy ani injekcie B5 nepomohli. Ani tie vysokokaloricke napoje co davaju pacientom v nemocniciach. Sportujem takmer cely zivot, ani to mi nepomohlo.
Pozri sa do rodiny - urcite mas byt po kom taka chuda. Moja teta, moj otec, sesternica - proste rodina z otcovej strany - vsetci chudunki. Je to genetika. Ak je to aj tvoj pripad, tak s tym ozaj nic neurobis. Max sa drat v posilnovni. Zamestnaj si mysel inymi vecami, podla mna riesis uplne zbytocne.

titla
28. nov 2023

@katarinaba Preco by namohla mat problem s oblecenim? Ja mam 170cm, momentalne 50kg a tiez mam problem s oblecenim. S je mi volne a XS kratke. Ty si vies oblecenie skratit, ale kratke nepredlzis.

autor
28. nov 2023

@katarinaba no vies nohavice sa skratit daju ale nepredlzi ti ich nikto😅 to si ten lepsi pripad co sa tyka oblecenia. Ja skusim ten b vitamin a ak nic tak kaslem na to

autor
28. nov 2023

@titla no presne toto iste pri mne

joannita
28. nov 2023

Cely zivot mam s tym "problem" a uz mam po 40tke. Ludia ti budu radit ze mas viac jest, ale nad tym sa ja vzdy strasne zasmejem. Ten kto to nezazil to proste nepochopi. Ja jem fakt velmi vela, veeelke porcie VSETKEHO, sladkosti, kolace a nepriberiem. Ako tak som pribrala po 40tke po menopauze (skoro mi prisla menopauza) vtedy sa ti spomali metabolizmus. Teraz som da sa povedat spokojna. Stale som velmi stihla, ale pre mna je to ok.
Nepomoze ti ani vitamin B, silove cvicenie mozno trosku, aoe to by si musela cvicit casto.
Kolko mas rokov?

autor
28. nov 2023
hiro
28. nov 2023

@joannita "Ja jem fakt velmi vela, veeelke porcie VSETKEHO, sladkosti, kolace a nepriberiem."
Noo, taketo porcie? 🙂
https://www.facebook.com/ShutkeverOfficial/vide...
Dnes som to zahliadol, ta poje napriklad v burgrovni vseky druhy burgrov ktore ponukaju na jeden sup. Hocico. Alebo 24 parkov :D

joannita
28. nov 2023

@hiro 24 parkov nedam 😂 Na veceru mi stacia tak 4 a k tomu 2 rozky a kopec zeleniny.
A potom este 2 palacinky 😁
Nie, na nu sa nechatam 🤪

mamatroch
28. nov 2023

Ja som s tym bojovala dlhe roky, vzdy chuda ako lata, stale dookola som pocuvala, aka mam byt stastna, ze mozem zjest aj slona a nepriberiem. Postupne ako som zacala mat vaznejsie problemy s chrbticou a viaceri lekari mi do spravy napisali atrofia svalstva v okoli chrbtice, zacala som si zistovat co to je a preco. A zistila som, ze som sa dost mizerne stravovala... Ako zeleniny som jedla dost (a sladkosti prilis, lebo ved nepriberiem = mozem 🤦 ...cele zle toto zmyslanie). Zistila som, ze prijimam nedostatok bielkovin. Vedome som si na to zacala davat pozor, obmedzila som sladkosti (co nemam doma, nezozeriem 🤪 - cize radsej si ked som v obchode, kupim keks a zjem hoc aj hned, ale nie ze kupim si ich 10, lebo maxi balenie a akcia). a vedome zvysila prijem bielkovin, kazdy den miesto obvykleho poobedneho keksicku jogurt, 1-2x do tyzdna som pridala i bielkovinovy napoj, zacala jest tvaroh (dovtedy len obcas - aj to len na kolaci 🤨) atd. Za rok som nabrala asi 5 kg a to som aj zacala pravidelne cvicit na chrbticu. A aj som sa zacala lepsie citit a konecne mi prestala byt zima od septembra do juna, ja som fakt bola schopna chodit v dlhych rukavoch 10 mesiacov v roku.
...medzitym uz mam aj 5 kg navyse, ale to je uz ina kapitola 🙄 ...ono po 40.ke sa to zacne na zenu lepit, tie kila (cim nechcem povedat, ze s tym nemozem nic urobit 😉).
Tak pozri si pripadne svoj jedalnicek, ci nemoze byt chyba v tom. Lebo zo sladkosti zdravo nepriberies - potrebujes nabrat svalovu hmotu, nie tuk. Mne velmi pomohli ziskat realny prehlad o kvalite mojej stravy Kaloricke tabulky (bezplatna appka). Uz po par dnoch som videla realne, ako sa vlastne stravujem. Ale treba si tam fakt vsetko zapisovat, aj co dojedas po detoch a pod.

hiro
28. nov 2023

@joannita Leah Shutkever - citam ze ma 33 Guinnessovych rekordov v jedeni 🙂

joannita
28. nov 2023

@hiro brutal 🤦‍♀️chcela by som vediet co na to hovori jej zaludok a cely zazivaci system 🤦‍♀️😐

katarinaba
28. nov 2023

@titla to je cudne, treba zmenit obchody. Vzdy davam dole 20 cm. Ved ma modelkovske miery. Ale v pohode.

titla
28. nov 2023

@katarinaba Nenakupujem len v jednim obchode🙂 Ja mam momentalne o 7 kg menej ako je moj standard. Schudla som v dosledku zdravotnych problemov. Cely zivot som nosila velkost 36/38 a dlzka mi nerobila problem. Teraz mi sedi 34 a je tam rozdiel. Nohavice kratke a taktiez saty - nesedi mi pas, to co by malo byt na pase je pod prsami. Pri bundach a kabatoch sa mi stalo, ze mi bol kratky rukav.
Ono pri tych konfekciach tie rozdiely su. Pri hromadnej vyrobe sa velmi nepocita, ze zeny vo vahovej kategorii 50kg budu mat nad 160 cm.

katarinaba
28. nov 2023

@titla s takymi sa nepocita nikde, vsade len 170, 50, 60-90-60 😁

miskakyska
28. nov 2023

@hiro takýchto pacientov je plný FB...ja im neverím.. začnú jesť a týmto končí,postrihané,zrychlené.. vsetci títo "jedáci" majú 50 kg aj s topánkami... nehrozí.. by vyzerali trošku ináč,keby denne zjedli pol prasaťa /obrazne/ako sa prezentujú..

hiro
28. nov 2023

@miskakyska "začnú jesť a týmto končí,postrihané,zrychlené" Tato teta ma overene rekordy takze nehrozi aby podvadzala a po druhe aj obycajne ukazdy dava s casomerom. Nema nic postrihane.