Nedá sa mi zobrať krv. Ako zviditeľniť žily?

veraaq
30. máj 2024

Prosím ma tu niekto podobný problém :( odjakživa mi nevedia trafiť žilu a berú mi krv z chrbta ruky a boli to jak slak že pol dňa neviem hýbať s rukou😃máte nejaký trik ako zviditeľniť tie žily? Či piť viac vody alebo čo ,ďakujem ❤️🥹

barka1
30. máj 2024

@veraaq ano, pred odberom aj liter vody. Tiez mám s tým to problém, asi nie až taky velký.

trema
30. máj 2024

Aj mne tak beru, ale mna to neboli.. mozem vypit aj 2l vody a so zilami mi to nic neurobi, zvykla som si

fion22
30. máj 2024

@veraaq áno, za 3 dni 3 kanily, sestrička napichla 2 žily, a si len tak hovorila pre seba...to nie je možné...to nie je možné, že je vo vnútri žily, že ju vidí a nič netečie...tiež tak berú potom zvrchu ruky aj nohy už pozerali...najhoršie bolo, keď mi raz brali zo zápästia z nervu...neskutočná bolesť, a po 1h prišla sestrička naspäť, že z laboratória im volali, že to je málo krvi a ešte raz musia zobrať z druhého zápästia

deti95060810
30. máj 2024

poznám to... mne sestrička povie tak ideme brať naslepo a hľadá ihlou žilu.... 😨
neznášam to.

veraaq
autor
30. máj 2024

@deti95060810 Ved to neni možné 😔 aj mne pichne do ruky a len s ihlou šmátra a nič dnes 3 kvapky 😏😔

gaaaa
30. máj 2024

Mňa keď sestričky zbadajú hneď sa prežehnávajú lebo vedia,že sa ide brať krv.A z každej ambulancii idem dopichaná a obidve ruky na viacerých miestach polepené.

gaia14
30. máj 2024

tiez to mam podobne, zily tazko najst a krv slabsie tecie. pomohlo viac pit, a podrepovat si pred odberom, sa ta krv trosku rozprudi asi, odvtedy si somnou sestricka vie poradit. Ale povedzme si narovinu, dost zalezi aj od sestricky aka je sikovna, ostrielane harcovnicky zvladnu najst aj taku zily, mlada ma minule rozpichala ze som vyzerala jak fetak....

ivik4
30. máj 2024

Nemam , mne tiez beru krv aj na 3x 😭

guudy
30. máj 2024

Treba v den odberu rano vela pit. Este pomaha zohriat ruku tesne pred odberom. Napr na par minut zohriat pod prudom horucej vody (zas sa neobarit), mozno by sa dala pouzit flasa s horucou vodou a ruku mat na nu prilozenu pred odberom. Alebo tie vankusiky, ktore sa daju chladit aj zohriat. Ak teda hovorime o chrbte ruky.

Este dodam, ze velmi zavisi aj od sikovnosti a skusenosti sestricky. Mne niektore v pohode zoberu aj naslepo 🙂

katkaseiner
30. máj 2024

Akoby si o mne pisala a to som este aj darca krvi. Uz mi ani neberu zvlast krv na testovanie, ale odoberu si z celkoveho odberu uplne na konci.
Vzdy si pytam najsikovnejsiu sestricku (sami vidia preco) a uplny zaklad je vypit 2 litre tekutin...ano zial liter u mna nestaci vobec. Ledva cakam ze mi zoberu krv a utekam na zachod...
Vsade sa pytam co by pomohlo ...vraj cvicenie/posilovanie .. ... rada si dam poradiť.
Jaj a vzdy ukážem tu jednu zilu odkial mi beru krv...odinakadial neide....uz bolo aj tak ze ma pochali 3x na vlastnu ziadost pri darovani krvi...