Ahojte prosím poraďte mi nedá sa mi zhlboka nadýchnuť niekedy to bolo tak raz za týždeň ale teraz to už je viac krát za deň je to hrozné ja neviem čo mám robiť...chodím do školy tak možno to je aj z toho stresu zo skúšok ale ako to mám zmierniť lebo ten stres budem mat vždy lebo ja hrozne ale hrozne stresujem...tak ak máte nejaké podobne skúsenosti alebo mi viete poradiť ako to zmierniť (najlepšie ak sú nejaké domáce spôsoby) tak mi napíšte...
Môžeš mať seknutú chrbticu z toho ako sediš nad knihami...
Chrbtica
Mozes byt aj na niečo alergicka ,syn toto ma ,že ani dobre nadýchnuť ,ani zivat sa mu neda .
Môže byt alergia, astma, srdce, stres, chrbtica... vyber si..
@dadkamikov tak na to by možno mohli pomôcť nejaké dychové techniky, napr z jógy
Ja to mam tiez pravidelne. Stres nemam, teda nie niekedy ano, ale nie tak casto ako problemy s nadychnutim. Tiez si myslim ze to mam z chrbtice, ale nemam to potvrdene.
Ak je to zo stresu tak tep by mal byť vyšší, okolo 90-100
Ak je to z chrbtice tak je to ako keby vstrede rebier niečo ťahalo alebo tlačilo, necitiť zo až tak vzadu na chrbtici alebo vpredu na rebrách niekde v oblasti srdca
Skús sa ukludnit a rozdýchať pri otvorenom okne .. ak to je ozaj zo stresu mala som to isté a mávam.. akurát ze mňa skôr tlačil žalúdok a preto sa mi ťažko dýcha.. +dávam pozor na to čo jem..
Mavam tiez hlavne ked sa sustredim a myslim na to skus zivat nasilu tym sa to trochu podari.mne tistili aritmiu ale taku vrodenu totiz vraj ked sa nadychujem pluca mi tlacia na srdce a sa rozbucha.ked je vydych tak bucha normalne.a takto stale dokola.teda pokial mam stres alebo fyzicku namahu tak to bezne srdce bucha ludom viac a s tou mojou dispoziciou vtedy myslim ze vyfunim
Teda otvor usta akoby si zivala a snaz sa nadychnut a ked nejde vydychnu a stale zivaj a takto druhy nadych by sa uz mohol podarit uplne
A ustami dosiroka otvorenymi sa ti ten nadych podari nosom sa nenamahaj
Tiež sa mi nedalo dýchať, nájdi si dobrého maséra, mne pomohlo, problém bol v chrbtici
Ja som mala toto iste.vysoky tlak.a to som nemala ani 50 kg
@zemislava aha no nad tím som nerozmyslala
@zemislava aha a s tim mám čo robiť ?
@miriam_milanova mala som to tiez uz som bola na nervy a bolo to z chrbtice. Bola som na rengeni a ukazalo blok v hrudnej chrbtici. Zacala som cvicit a po dvoch tyzdnoch mi to krasne uvolnilo. Najdi si na internete cviky na odblokovanie hrudnej chrbtice. Mne to trvalo vyse 3mesiacov co som nemohla sa nadychnut z hrboka aj 1000x za den musela som akoby zivnut
@miriam_milanova ak z chrbtice tak isť buď ortopédovi a na rehabilitacie, alebo si najsť na nete na to špeci cvičenia a skusiť niečo sama
ak zo stresu zo školy tak asi nič, ja som pred štátnicami mala 4-5 mesiacov predtým stále tep 100, aj keď som len ležala, chodila som po lekaroch, nič mi nezistila, bola som uplne zdravá, v momente ako som štátnice spravila, na druhý deň mi zázračne nič nebolo, ja som aj vedela vedome že je to zo stresu ale podvedome som sa stále bála a nevedela s tým nič spraviť
hovorila som si že veď som sa 5 rokov učila na dobré známky, robila v škole veci navyše, učitelia ma majú radi, no napriek tomu som sa desila že čo ak nespravím štátnice na prvý šup
okrem toho dýchania máš aj iné ťažkosti?
@miriam_milanova moze to byt astma alebo stres. Skor vsadzam na stres, ale mozes skusit zajst k lekarovi nech ti urobi test. Trva to asi 15s a budes vediet na com si. Inak ja som to tiez mala a kedze som alergicka, hned som isla k lekarovi, ci nemam astmu. Vravel mi, ze je to psychicke. Ja som mu vobec neverila, lebo som stres nepocitovala, ale fat je, ze som nebola spokojna, ale nevnimala som to ako stres, len taka nespokojnost. Bola som mlada-23r takze som si obcas ponadavala na skolu a bolo. Ako som odisla zo skoly, nasla si praci, veci sa utriasli a aj ked som mala ovela viac stresu, praca ma bavila a cuduj sa svete, zrazu som sa mohla nadychnut 🙂 Takze je aj rozdiel stres a stres. Inak obcas sa mi to este objavi, ked som dlhodobo navyspata, ale ked sa par dni dobre vyspim, tak to zmyzne.
@zemislava dychove techniky z jogy sa mozu robit len pod dohladom lektora a vobec nie su urcene pre zaciatocnikov
astma, mne sa stava to iste..
Mas to zo psychiky....Niečo alebo niekto "ta dusi". Obrazne aj doslova....telo vždy ukáže co cíti srdce.
@zemislava no ani nie
@lubi40 aha no ja som tiež taká ,,slabá” alergicka
Ja to mám 18 rokov... je to tetania, chod na testy je to zo stresu a všetko ide od chrbtice... máš narušené hladké svalstvo... to budeš mat navždy pri zvýšenom strese sa to odzrkadlí, veľa šťastia
Je to určite z toho stresu. Ja viem, že sa to ľahko povie a ťažšie potom realizuje... ale treba sa ukludniť. Zvýsiť dávku vitamínu B, pomáha priaznivo na nervovú sústavu.