Vždy som bola taká že som si rada pospala. Napríklad keď ráno som vstávala tak ledva som otvorila oci, mala som chut spat ďalej. Poslednu dobu sa mi v živote udialo dosť veci, stresujem sa kvôli niečomu. Večer sa mi nepodarí zaspať pred polnocou a ráno sa sama zobudim automaticky presne o 5. Spím cez nejaké 4, 5 hodín ale je mi to malo. Citim že som unavená ale keď idem spat nezaspim. Deje sa to nejakú dobu a neviem čo s tym robit. Jednoducho zaspim okolo polnoci, jednej ráno a zobudim sa o piatej s tym že večer som unavená ale nezaspim a ráno som unavená a aj keď mozem spat napríklad hodinku dve tak nezaspim.
moja kamoska to ma ako postcovid problem
dava si tabletku, inak by nezaspala ....teda aspon v case, ked mi o tom hovorila
nemali ste nahodou v minulosti covid?
isla by som k lekarke a uvidite, co vam poradi
tu kamosku tusim poslali aj na neurologiu
@marci77 nemala. skôr si myslím že to je zo stresu, mám stres z viacerých veci čo sa udiali poslednu dobu a je toho veľa na mna
Áno stres spôsobuje nespavosť, magnézium môže pomôcť, a samozrejme kľud .
tiez som mala problemy s unavou, bolestami hlavy, nevedela som spavat. ale bravam uz nejaky cas Revitanerv Strong a pekne sa mi to upravilo.
O koľkej si lahas do postele?
A o koľkej máš vypnutý mobil, TV a iné svetelné zdroje?
Mam to iste..som proti tabletkam takze pijem caj z korena valeriany a kombinujem s medovkou...zatial ako tak pomaha
Magnézium, medovkový čaj na noc, prípadne v lekárni ti niečo doporučia. Ak by to bolo dlhodobé tak smer psychiater a dá ti Trittico na spanie- také jemné AD.
Ak to mas z nerva, tak sa treba ukludnit. Opakuj si, ze co mozes ovplyvnit, tak o to sa postaras, a co neovplyvnis, nad tym je zbytocne sa trapit. Co bude, bude.
Pred spanim si daj poriadnu "meditaciu", ukludnit hlavu, vypustit myslienky, opakuj si ze je cas byt pokojna, a ist spat.
Ak sa ti neda vypnut hlava vobec, chod si zabehat. A nerobim si srandu, pri tej namahe budes mysliet na to, aby si dychala a zdvihala nohy, a na starosti aspon chvilu zabudnes.
Ak mas uzkosti, povedz aj doktorovi, navrhne ti docasne nejake riesenie.
Treba si kazdy vecer odbehnut 5 km a budes spat ako babo. Ak beh nepomoze, urcite neuskodi.
Nejesť po 19.00 hod
melatonin 0,5mg pred spanim a pri zobudeni + relaxacia (autogenny trening). Spankova hygiena, odporucam aj audioknihy.