Nedá sa mi nahmatať pri odbere žila

simik7192
15. feb 2021

Ahojte baby, potrebujem radu ako zlepšiť žilky na odber krvi? Keďže u mňa sú neviditeľné, a pri odberoch je problém nájsť nejakú.. Zaberie iba piť pred odberom viac vody? Alebo máte nejaký tip čo zlepší žilky aby boli viac viditeľné? Alebo z toho že mám aj stresy tak preto sa aj žilky schovaju? Už tomu nepochopím že stále mám z tým problém... A čaká ma ďalší odber.. A už teraz mám z toho stres že nič nenájdu... Ďakujem za každý tip.

pribinak
15. feb 2021

Poriadne stiahnuť ruku a zacvičiť

unicornlady
15. feb 2021

Ja keď som bola raz v nemocnici, tak tiež jednej tak nevedeli krv vziať. Lenže ona sa hrozne bála (pred operáciou žlčníka), a preto sa jej tie žily vždy schovali. Nakoniec jej to sestrička brala tak, že ležala tá dotyčná.

Asi ten strach bude dôvod.
Lebo neviem, ja si dávam brať z ľavej ruky a žily mi je tam vidieť aj bez toho stiahnutia a pumpovania

janai1
15. feb 2021

@simik7192 ja som s tým tiež vždy mala problém... Sestričky vždy srandovali, že prečo sa ich bojím 🙈 piť veľa vody pred odberom krvi by si nemala... Keď ti stiahnu ruku tým pásom tak poriadne zapni päsť a skus dlhšie "pocvičiť" mne to zaberia takmer vždy, občas tak "naslepo" skúsi sestrička

Keď mi nemohli raz vobec nájsť žilu, tak brali z vrchnej strany dlane, bolelo to ako šľak 😅 ale to bol 15. pokus 😂

lydia277
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
15. feb 2021

Ty nepotrebuješ robiť nič. Sestra potrebuje vedieť brať krv. Ja som po škole robila sestru síce iba 2 roky, ale nikdy sa mi nestalo, že by som nezobrala krv. Ale za to poznám sestry, ktoré to nevedia ani po rokoch. Je to len a len o schopnosti sestry.

nelca84
15. feb 2021

@simik7192 vela s tym nespravis, tiez mi nevidno zily, ale tak, ze aj na transfuzke, kde je napichnutie zil ich delodenna robota, mi chodila od ruky k ruke a krutila hlavou 😂 Parkrat sa mi stalo aj to, ze mi museli zobrat vzorku z prsta...

mabenn
15. feb 2021

Ja som mala s tymto problemy cely zivot - okrem tehotenstva - ked som brala zelezo...

evabb35
17. feb 2021

@simik7192 nestačí piť pred odberom. Ja musím piť veľa 24 hodín pred odberom, aj celú noc. Niektoré sestričky sú veľmi šikovné a ku mne často museli volať tú šikovnú sestričku a len tá to zvládla.