Ahojte baby, potrebujem radu ako zlepšiť žilky na odber krvi? Keďže u mňa sú neviditeľné, a pri odberoch je problém nájsť nejakú.. Zaberie iba piť pred odberom viac vody? Alebo máte nejaký tip čo zlepší žilky aby boli viac viditeľné? Alebo z toho že mám aj stresy tak preto sa aj žilky schovaju? Už tomu nepochopím že stále mám z tým problém... A čaká ma ďalší odber.. A už teraz mám z toho stres že nič nenájdu... Ďakujem za každý tip.
Ja keď som bola raz v nemocnici, tak tiež jednej tak nevedeli krv vziať. Lenže ona sa hrozne bála (pred operáciou žlčníka), a preto sa jej tie žily vždy schovali. Nakoniec jej to sestrička brala tak, že ležala tá dotyčná.
Asi ten strach bude dôvod.
Lebo neviem, ja si dávam brať z ľavej ruky a žily mi je tam vidieť aj bez toho stiahnutia a pumpovania
@simik7192 ja som s tým tiež vždy mala problém... Sestričky vždy srandovali, že prečo sa ich bojím 🙈 piť veľa vody pred odberom krvi by si nemala... Keď ti stiahnu ruku tým pásom tak poriadne zapni päsť a skus dlhšie "pocvičiť" mne to zaberia takmer vždy, občas tak "naslepo" skúsi sestrička
Keď mi nemohli raz vobec nájsť žilu, tak brali z vrchnej strany dlane, bolelo to ako šľak 😅 ale to bol 15. pokus 😂
Ty nepotrebuješ robiť nič. Sestra potrebuje vedieť brať krv. Ja som po škole robila sestru síce iba 2 roky, ale nikdy sa mi nestalo, že by som nezobrala krv. Ale za to poznám sestry, ktoré to nevedia ani po rokoch. Je to len a len o schopnosti sestry.
Ja som mala s tymto problemy cely zivot - okrem tehotenstva - ked som brala zelezo...
Poriadne stiahnuť ruku a zacvičiť