Necitlivosť v tvári

sarika15900
18. okt 2024

Ahojte, v stredu mi chirurgicky odstránili spodnú osmičku, odvtedy mi ostala necitliva polovica spodnej pery,brada aj dasno na tej strane. Stalo sa to niekomu z vás? Prejde to ? 🙏 ďakujem za odpovede.

midka
18. okt 2024

jasne, moze to trvat aj viac ako rok

ronie338
18. okt 2024

Treba zvýšiť magnézium. A ak brni vráti sa späť. Mohli trochu so zubom tuknut do nervu a takto to vypalilo. Obnova nervu asi pol roka rok trvá. My sme vždy upozornili pacienta keď bol zub príliš blízko nervu zr sa to môže stať a robilo sa aj ct aby sme si boli istý polohou. Niekedy ak neboli problémy so zubom sme doporučili nechať tak

sarika15900
autor
18. okt 2024

@ronie338 dakujem za odpoveď. Áno cítim brnenie a niekedy až dosť intenzívne, od sánky až po pery. Aj Milgama ma význam?

ronie338
18. okt 2024

Magnézium je najlepšie, mali sme s ním najlepšie výsledky. Je to nepríjemné ale ak brni tak sa to úplne vráti len ti potrvá. Aspoň 3 mesiace.

sarika15900
autor
18. okt 2024

@ronie338 prosím vás a je dobré si to nahrievat?

ronie338
18. okt 2024

Kľudne ale tam sa musí to nervové spojenie obnoviť. Pripadne v lekárni sa spýtať čo je na to fajn. My sme mali jednu pacientku ale jej zle pichli anestézie a nepamätám si čo všetko mala odporučené, ale viem ze magnézium určite.

viera1107
19. okt 2024

@sarika15900 ahoj, nechcem ťa strašiť, ale mne to zostalo.. nepomohli žiadne výživové doplnky ani biolampa ani nič.. mám to pár rokov také, nervy sa obnovujú tak do pol roka max.. jediné ti môžem poradiť chráň si tvár pred chladom a vetrom.. držím palce..

simca06022011
19. okt 2024

mne to rpeslo, ja som si to masirovala, cvicila, bcko brala.

kikavadi
19. okt 2024

Manželovi sa pred rokmi stálo to isté. Po roku sa to trochu upravilo, ale cit v tej časti tváre už nemá ako predtým.
Skus milgamu brat a cvičiť s tvárou. Ja som mala obrnu licneho nervu a intenzívnou rehabilitáciou a cvičením sa to dostalo cca na 90 % normálu.