Necitlivosť jazvy 8 mesiacov od císárskeho. Je to ok?

tilly
26. jún 2010

som 7 skoro 8 mesiacov po druhom cisarskom a necitim si kozu okolo jazvy... to az tak, ze si tam mozem pichat ihlou, alebo trhat chlpy, skkratka to tam necitim, ma niekto podobne pocity?

moon1979
27. jún 2010

ja som tri mesiace po prvom CS ale stale mam pri dotyku pocity akoby mi trpla pokozka. Bolesti uz nemam, no pocity su na dotyk take zvlastne. Ale co pocitujes ty, to je podla mna extrem, no nie je to podla mna nemozne, kedze pri CS sa poskodzuje niekolko vrstiev - koza, nervy, svalstvo, maternica ... 😔

anavi85
27. jún 2010

ahoj, ja som po cisaraku 11 mesiacov a este stale mi ako keby trpla pokozka okolo jazvy...pobolieva ma to ak sa privelmi natiahnem...ked som sa na to pytala dokiny, tak mi povedala, ze po cisaraku trva telu az dva roky, ked sa telo vrati do "normalu" 😒

emjee
27. jún 2010

uf, no ja som momentalne 16m po sc a v poslednej dobe ma jazva dost pali alebo picha alebo ako to opisat 😝 je to dost neprijemne, zajtra diem ku gynekologovi a spytam sa, co s tym; inak zahojene to mam podla mna velmi pekne

cmulinko
27. jún 2010

za neceli mesiac bude mat moj syn 3 roky a mala som ho cisarskym....dodnes si necitim kozu okolo jazvy.Myslim si,ze tu ide o trvale poskodenie citlivosti.Mne to nejak extra nevadi,uz som si zvykla a dokonca som kvoli tomu nemala ziadny problem ani pri druhom tehotenstve...sice ten uz bol normalny porod.

pink_lady
27. jún 2010

kdesi som citala ze je to normalne, mna naviac v poslednej dome jazva straaaasne svrbieva najviac pred zmenou pocasia... 😎 si robim sradnu ze ani nepotrebujem Ilka pocuvat mne staci jazva 😝

dula_renka
29. jún 2010

ja som vyše 14 rokov po cisárskom a už je jazva v poriadku 😀 😀 😀 , ale dlho bola jazva citlivá na zmenu počasia, pri zvýšenej záťaži. Už si nepamätám presne do kedy to tvalo, ale myslím, že aj 6 rokov to odoznievalo 🙂 . Počkajte zopár rôčkov dievčence a bude to v poriadku 😀 😀 😀

luciaj
7. júl 2010

ja som mala podobne pocity asi 2,5 roka ... az teraz pri druhom tehu to akosi preslo ... tak dufam, ze teraz budem rodit normalne, lebo mne sa rana velmi zle a tazko hojila :(

catalin
7. júl 2010

@tilly ja si ju tiez necitim, teda okolie okolo, ani chlad ani teplo, ani bolest, jemny tlak uz vobec nie...je to trooosicku lepsie ako po CS ale stale nic moc 😖

zuzu101
8. júl 2010

ja som skoro rok po sc a jazva pomaly bledne.je ešte stále dookola taká citlivá a je to tam taká tvrdšie 😠 😠 😠
a to som mala len osem stehov, cit tam mám, ale aj ten nebol asi 9 mesiacov bohvieaký

moniqe3
8. júl 2010

je to normálne... ja som to mala tiež..ale teraz už po 2rokoch a 4mesiach je to už v poriadku.. predsa len cisárky je operácia a jazva sa hojí aj niekoľko mesiacov rokov...takže neboj je to normálne. 🙂

janka3.12
8. júl 2010

ja som po SC 11 mesiacov, jazvu mam ruzovu, "citim" ju pri zatazi a zlom pocasi....co sa citlivosti tyka, pri prerezani koze, podkozia a brusnych svalov sa narusia nervove vlakna aj receptory, takze citlivost tlak a podobne veci sa nenavratia....a co sa tyka bolestivosti....ako sa jazva hoji mozu sa vytvarat zrasty /je to individualne/ preto moze za urcitych okolnosti jazva boliet ako pise emjee

existuje aj stranka na masaze po cisarskom aby sa predislo zrastom www.massageforhealing.com

bibione
15. júl 2010

ja som 6-7mes po CS a konecne v pohode...tiez som mala trpnutie a palenie a svrbenie pri zmene pocasia,na dotyk to bolo take zvaaastne 😅 akoby ta cast ku mne ani nepatrila,ale uz asi mesiac je to tuk,tuk,pohoda,nic neboli,nic netrpne,ani pri pocasi 😉

zajkka
4. sep 2010

mna zasa stve,ze moja kamaratka ju ma uz bleducku(jazvu) a ja stale taku tmavu,fialovu a sme rovnako po cisarskom,proste jej ju skoro vobec nevidno .Preco mne ano? 😒