Mal z vas niekto podobny problem?
Cakam na MR chrbtice. Na chrbate mam jedno miesto, ktore je akoby strpnute. Necitim si ho. Bolia ma aj rebra na dotyk na jednej strane. Trva to cca mesiac. Mate skusenosti?
@maninka1974 och boze, s tou chrbticou su len same patalie,tak verim tomu,ze ti to pomoze a ulavi sa ti. A n chrbate si necitila nejaku akobt strpnutu cast? Ja mam pri lopatke strpnute,taha sa.mi to du ruky, rebier, pri lopatke to stipe. Dost neprijemne
Ja cítim celú pravú stranu ruku aj lopatku ale najviac do nohy....niekedy lepšie niekedy horšie tabletky jem keď je úplne zle...Ty si na Ct nebola ?
Ale ta noha asi pred 4r sem.tam som cítila len som to neriešila ze viac chodím a tak som myslela
@maninka1974 a ake tabletky ti predpisali? Mne sirdalud a ketonal. Na CT ma lekarka neposlala, len na RTG, co podla mna nestaci pri chrbtici. No 4r.je dlha doba, dlho sa trapis
Ženy, treba CVIČIŤ, HÝBAŤ SA. Žiadne tabletky, ozóny, obstreky vám nepomôžu, len ODDIALIA a POTLAČIA problém. Autorka, na RTG nikto neuvidí nič, zbytočne tam aj chodiť, ale to len tak na okraj.
Môj muž mal takto nohu mal stipnuty nerv, ale úplne mu to neprešlo stačí dlhší pohyb a znova to citi
@yoxinka cvicim jogu, chodim na rehabilitacie, od marca vsetko. Len s tym chrbatom mam stale ruadny problem. Asi preto,ze dviham dieta (16kg) a nejak si pretazujem chrbticu alebo co. Teraz mi tie fyzioterapeuticke cviky sk9r urobili zle, ked som si prestala citit to miesto na chrbate, potom ma este v krku seklo.
@luccija a ako mu to zistili? Ako sa to riesilo?
@yoxinka ja viem,ze rtg je naprd. Neviem nqco ma tam dr.vobec posielala
Pozri, ja mám vysunuté hádam všetky platničky (potvrdené MRI), v segmente L5-S1 mám platničku prasknutú a mám tam sekvester (vytečená). Mala som ochrnutý 11. hlavový nerv (nefunkčný trapéz). Táto kombinácia bola že mega strašná!!! Všetko mi zistil fyzioterapeut, nechal si to potvrdiť neurológom, potom len nasledovalal rehabilitácia, ktorá trvala cca 2 roky!!! Ako cvičíš jogu??? Učil ťa to niekto? Či len tak doma sama? Je to vhodné cvičenie pre teba? Riešila si to s niekým? Na fyzioterapiu chodíš kde? Klasika, nemocnica, parafín, elektrika a 10 cvikov, čo dávajú každému? 16kg dieťa dvíhaš ako? Vedome, či na hulváta, ako príde? Brucho máš po pôrode v akom stave? Kontroloval to niekto? Hlboký stabilizačný systém je v akom stave po pôrode a tehotenstve? Fyzioterapeut riešil? Panvové dno ti niekto kontroloval???
@yoxinka fiha, preco si taka nabrusena? Uznavam,si na tom dost zle,to ma mrzi, aj ma mrzi,ze ti to zotavovamie trvalo tak dlho. A co bolo pricinou,ze sa ti toto stalo? Mala si uraz? Asi si nasla kvalitneho fyzioterapeuta, nie kazdy je taky. Ja som vyskusala troch. Tento vyzeta,ze sa vyzna. Dieta dviham vedome, ako som precvicovalw s fyzio, klinika Vitalclinic. Jogu mi ukazoval instruktor jogy, konzultovlaa som to s fyzioterapeutom, vraj je to vhodne, tak, neostava mi nic ine,len tomu verit,kedze oni su doma v tej problematike.a nebol parafin ani elektrika, ani nic. Akurat cviky a jedna infuzka a tie lieky. O tom hlbokom stabilizacnom systeme ani nepadla rec, skontroloval len vrucho,ze diastazu nemam. Panvove dno nekontroloval nikto.
@yoxinka a stym ochrnutym nervom sa este dalo nieco robit ci to mas uz dozivotne nasledok?
Ja som nabrúsená??? To si vyčítala z čoho, prosím ťa??? 🤣 Ja nie som na tom vôbec zle, mám sa asi najlepšie za posledných 20 rokov (tak dlho mám problémy s chrbticou a za sebou asi všetko, čo sa v tejto republike dalo). Ja nemám žiadne následky, fungujem úplne normálne. Áno, mala som troch skvelých fyzioterapeutov, ktorí fungovali spolu ako tím, plus neurológ. A cesta to bola veru tŕnistá. Preto viem, že jediná cesta je proste cielené cvičenie podľa typu problémov a konkrétneho človeka a vytrvať. Z toho nervu nemám žiadne následky, cvičením sa všetko spravilo. Momentálne zvyšujem záťaže pri cvičení, aby som vypracovala silnejšie svaly. Silné svaly znamenajú, že chrbtica je viac chránená a ty ako osoba znesieš viac a môžeš si dovoliť robiť viac chýb v pohyboch. Lebo nedá sa vždy všetko robiť ideálne. Takže od ležania na chrbte a dýchania som sa dopracovala k činkám kardiu (švihadlo) a posilňovaniu s vlastnou váhou (hrazda, kadejaké visenia a pododobné srandy). Je to celkom zábava 😉
@yoxinka moja ja mam 50r 33 r odrobenych ako krajčírka normálne fungujem chodím do práce tabletky si dám výnimočné keď mi je fakt zle večer je najhoršie ale to som doma ....cvičenie no nestíham mam veľký dom zahradu pohybu až až....
No vybrala som aulin novalgin si dávam ale málo to som teraz prvý krat bola na neurlogii....spomínam si na materskej ma tiež viac bolel chrbát tak isto okolo lopatky tiež dieťaťa ťažké teraz ho už nedviham ma 9r. Vtedy som chodila na rehabilitácie....momentálne chodím do roboty
@yoxinka ten ozón vysusi stavec mi netlacil na nervy to mi povedala dr.....ja som si to nevymyslela ....prajem nech sa Ti darí v cvičení veľa zdravia
Mala som niečo podobné dokonca aj horšie nie len jedno miesto chrbtice ale 3. Do dnes si pamätám ako jeden profesor v dôchodkovom veku bol náhodou na urgente (nevyšetroval ma len prechádzal cez ambulanciu si všimol vysvietené 2 moje snímky) a povedal len jedno buď začnem s fyzio alebo do 10rokov budem na vozíku lebo tak zlé snímky a postavenie chrbtice ešte za celú 30r prax nevidel pritom ten problém čo tam videl bolo nič oproti tým ďalším 2. Teraz od toho ubehlo cca 8-8.5rokov a som úplne zdravá teda jeden problém sa úplne nedalo odstrániť a musím rehabilitovať aby sa nezhoršil ale aspoň ma to v bežnom živote neobmedzuje. Takže pohyb ale správny pohyb. Žiaľ, v dnešnej dobe nájsť dobrého fyzio, ktorý naozaj pomôže a nezrujnuje finančne je sko hľadať ihlu v kope sena.
@maninka1974
Nechápem tvoju reakciu. Prečo si mi to napísala? Na čo je to reakcia??? Pohyb v záhrade je super! Stavec neviem ako sa dá sušiť, lebo je to kosť. Platnička je gél, tam tekutina byť musí. Ale ako … nejdem sa ja hádať, dôležité je, že ty svoj stav hodnotíš ako uspokojivý a si s ním OK 🙂.
@nynia a co to prosim ta bolo? Ak nechces pisat tu,mozem ti napisat SS?🙂
Ja si už 4 roky necítim jedno miesto na chrbáte... Neviem prečo to tak je. 😁
@yoxinka nehodnotím pani pisala ze ma trpnutie ja som jej odpísala vy ste vysypala ze máte teraputov skúseností...a veci ktoré mam riešiť ste v jednom príspevku spochybnila....majte sa fajn
Ja som cítila trpnutie nohy od chrbta dole po nohe na ct mi zistili ze posledný stavec mam zväčšený opuch v januári idem.na infekcie ozónu..
..bola som seknuta v krížoch pichali mi injekciu zadok mam doteraz strpnuty....noha mi stále z toho bodu v chrbtice trpne...