Nechutenstvo po tehotenstve

trashpanda
7. nov 2018

Ahoj, mám 4 mesačného syna a problém s chuťou do jedla. Naposledy som sa naozaj s chuťou najedla tak v 6tt. Potom prišli nevoľnosti ale ani po ich ustúpení to veľká sláva nebola, do jedla som sa musela nútiť. Verila som, že sa to upraví po pôrode, ale prešli 4 mesiace a nič. Ledva si držím váhu na 49kg (nikdy som nemala viac, ak nerátam tehotenstvo, ale aspoň som jedla s chuťou), jem z povinnosti. Hladná som iba občas, že by som mala na niečo konkrétne chuť, to nehrozí. Nekojím. Chystám sa s tým k doktorovi, no aj tak sa pýtam, či niekto nemáte podobnú skúsenosť (a, samozrejme, ako sa to u vás vyriešilo). Ďakujem. 🙂

dudos
7. nov 2018

@trashpanda mne sa po pôrode úplne zmenila chuť do jedla. Nemohla som cítiť mäso a o prílohách ako je ryža, zemiaková kaša a pod. ani nehovorím. Som po pôrode 3 roky a upravilo sa mi to minimálne. Mäso ako tak zjem ale ryžu,zemiaky vôbec. Mesiac po pôrode som schudla 16 kg. Celkovo som za dva roky po tehotenstve aj s tehu kg dala dole niečo cez 30 kg. Dnes mám o 10 kg menej ako pred tehotenstvom. Naučila som sa s tým žiť a prispôsobila varenie. Malému varím zvlášť a manžel dobrovoľne po čase prešiel na môj nový neplánovaný jedálniček. Schudol 15 kg. Cíti sa lepšie. Čo som vylúčila ja dobrovoľne je chlieb a pečivo.

dudos
7. nov 2018

@trashpanda musíš si nájsť niečo čo ti aspoň tak chutí a na tom začať stavať a pretvoriť kuchyňu. Ja som pred tehotenstvom varila klasickú slovenskú kuchyňu. Viem uvariť knedlu, parene buchty, sviečkovu, privarky, proste všetko. Varím od 13 rokov. Ale vôbec nám táto kuchyňa už nechýba. A keď náhodou nás chytí mlsná, tak ideme ku jednej alebo druhej babke na nedeľný obed. Ale aj to vynimocne.

trashpanda
autor
7. nov 2018

@dudos Vďaka za správu. 🙂 Možno je to u mňa niečo podobné, tiež sa stravujem tradične a to mi teda nejde pod nos najviac. Keď tak zjem nejaký šalát, ovocie, musí to byť niečo svieže. Skúsim nad tým popremýšľať, ako tam pridať niečo sýte na pribratie. Len so zvyškom rodiny som teraz v ťažkom nesúlade. :D

dudos
7. nov 2018

@trashpanda presne to poznám. Prvé mesiace po pôrode som prežila výslovne len na šalátoch, detskej mrkvovej výžive a krovkach. A to myslím vážne. Nič mi nechutilo. Aj teraz, keď si predstavím, že si mám dať ryžu s mäsom na šťave, tak to nie. No moja mamina sa doteraz s tým nezmierila a s plnou vážnosťou mi vraví, že som chorá. Určuje mi zakaždým nejakú novú diagnózu. Cez tehotenstvo som sa tešila, že keď porodím a prestanem kojiť, tak si dám jahodovú margaritu a tatarák,samozrejme nie naraz. Moje top naj pred tehotenstvom. Moje sklamanie, keď som si to potom dopriala bolo obrovské 😁. Aspoň, že káva mi neprestala chutiť. Milujem kvalitnú silnú, výraznú kávu. A kvalitnú čokoládu 🤤. Na tú som chuť tiež nestratila, v tej sa musím krotiť. Manžel ma volá čokoholička.

lenkabukviarova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
romcix213
4. nov 2019

Ahojte žienky, je to staršia debata ale chcela by som vás poprosiť o radu, som dva týždne po pôrode, kojím ale vôbec mi nechutí jest, najem sa ráno a potom už nejem iba pijem(hroznove šťavy a tak) keď som s malým bola prvýkrát vonku s kočíkom prešla polku dediny a skoro som odpadla, ja chcem jest lebo viem že mi to ubližuje a potom strácam mlieko, doma to počúvam z každej strany a keď nejem potom som unavená a nervózna,skúste mi prosím poradiť ☹☹️bojím sa o svoje zdravie

mirka2611
14. nov 2019

Som na tom podobne 2mesiace po porode a chudnem a chudnem..vobec necitim hlad tiez jem iba z povinnosti len aby som mala nejaku energiu.v tehonstve som si vychutnavala jedlo pribrala som 20kil a 13uz islo dole..