Ani neviem, či nejaká "zdravá" rada pre mňa existuje. Musela som si dať urobiť gelové nechty. Mala som ich presne 4 týždne. Super, sa mi to páčilo, vydržalo. Ale nemienila som každé tri týždne utrácať peniaze za parádu. Pani v štúdiu mi ich zbrúsila a tu teda začalo moje trápenie. Nechty mám ako polpapieriky, spočiatku ma aj boleli v mieste podnechtom na konci. Ak aj necht narastie o 1/4 milimetra, okamžite sa zalomí, nedá sa ani pilníkom zbrúsiť, pretože uhybá pod tlakom. Na koncoch palcov sa mi urobili priehlbiny v tvare poloblúka, ktoré sa odlupujú, vrstvia, zalamujú. Nechty mám pokrivené po povrchu. Snažím sa ich spevňovať lakom, ale aj ten mi nevydrží ani dva dni. Odlúpi sa aj s nechtom. Teda neviem, či existuje rada pre mňa. Ja iba dúfam, že ak vydržím pol roka, snáď mi zničené, zbrúsené nechty odrastú. Fakt dúfam. Už si myslím, že či nemám nejakú mykózu.
Prosím ak máte konštruktívne rady, ako prečkať toto hnusné obdobie a uľavím mojím nechtom, tak píšte. Ďakujem
@staronova joj tieto problemy poznam..odkedy som ich mala tak na gelove nechty uz ani len nepomyslim..dlho som mala asi rok v kuse gelove nechty a potom ked som sa rozhodla ze si ich uz nedam taktiez som ich mala takto donicene..pomohli mi velmi zabaly z olivoveho oleja ktore tu spomenula aj sissy27
Skus ísť na japonaku manikúru
@sissy27 nikam nejdem, veď by som sa hanbila niekde aj paprče ukázať. Baby, fakt si neviete predstaviť, som si odlakovala a fuj, hnus a teda ma čaká dlhotrvajúca cesta trnistou záhradou. Ja si momentálne nemôžem ani pilníkom "vyšpárať" špinu zo záhrady. Jednak nemám necht a po druhé ak aj nejaký 1/5 mm je tak sa odlomí, odvrství. Fuj.
@staronova stav nechtov, vlasov, pokožky...všetko súvisí s celkovým zdravím a veľakrát práve stav nechtov ( rôzne fliačiky na nich, lámanie, štiepenie, zádery okolo nich, nedorastanie ) hovoria o nejakej chorobe v tele a nedostatku vitamínov. Chýba asi aj vápnik. Gélové nechty vôbec môžu celkovo necht poškodiť.
@libawet ja som mala nechty zdravé. Iba boli nevzhľadné zo záhrady, nakolko som mala ruku po úraze...to obdobie som robila dva mesiace všetko s jednou. Po odoznení bolesti som začala robiť s druhou, dobiehala zameškané doma, v záhrade, zase som si zničila nechty na druhej ruke. Rozhodla som sa vyskúšať gelové, pretože som cestovala na 21 dní preč a chcela som "vyzerať 😀 " Nuž skúsenosť. Ale trpká.
Ten gel obsahuje nejaku zlozku, co ti zmakci tvoje nechty. Ja som mala podobny problem, mala som ich cerstvo urobene ked mi sefka zahlasila, ze koli hygiene musia ist dole. Pani mi ich nasilu otrhala a poviem ti, ze davno uz som nemala take neprijemnosti ako vtedy. Bolel kazdy dotyk nechta. Musia vyrast, ine nic.
@alicka850 a hlavne to lepidlo, ktorým sa umelý necht lepí na Tvoj necht. Nikdy som našťastie gélové nechty nemala a nikdy by som si ich ani nedala robiť. Videla som nechty kamarátky, dnes je na tom tak, že svoje nechty už skoro nemá. Keď vidím, ako bývajú plné tie nechtové štúdiá, je mi na zaplakanie. Nie je nad svoje krásne a zdravé nechty. Ak má žena pekné a zdravé nechty, čo sa dá dosiahnuť, ak sa chce, nepotrebuje ani žiadny lak na nich, sú pekné samé o sebe.
Ja som mala nechty par rokov ked som ich dala dole kupila som si v lekarni lak na spevnenie a a kedze mne rastu dost rychlo za 4 mesiace ich mam vyrastene a pevne
@36evina36 ja už nechcem žiadnu chémiu. Som doma, nepracujem a nechty nejako strpím, kým mi narastú. Ak by sme niekam šli, tak nalakujem, obrúsim. Tu sa totiž fakt nedá nič robiť iba vydržať, kým vyrastú. Len sa utešujem a velmi dúfam , že nebudú už naveky pokrivené a nebudú sa vrstviť.
@staronova ja mám presne tento istý problém. Ale keď som si dala dole gélové nechty po asi mesiaci, tak nechty som mala na počudovanie pevné, dlhé, super vyzerali. A tak som im chcela pomôcť, dala som na nich presne ten spomínaný spevňujúci lak plus farebný lak. A keď som odlakovala, tak koniec, nechty sa mi polámali, poštiepili, mám ich tiež také navrstvené a tak len čakám, kedy budú ako-tak vyzerať ☹
@staronova chyba bola ze si si nevhty znicila kvoli jednemu mesiacu. Neviem co ta k tomu viedlo ale uz vies ze to nebol dobry napad. Ja mam nechty 8my rok s prestavkami ale stav aky opisujes som nezazila. Mozno aj v dizajnerke je problem. V pouzitych materialoch a v kvalite prace :-/
@staronova ako dlho ich mas taketo odhalene? a to vsetky ti tak moc zbrusila?
raz sa mi na jednom nechte poranilo pri odstranivani gelevoho nechtu nechet asi v strede a tiez to bolo zle kadejake a vies co ja som mala ten nechet prelepeny ako ked sa porezes. zmenu ocakavaj najskor tak za dva tri tyzdne ked sa spamataju. kremuj si ich olejmi a kadecim. ja by som tych najvacsich chudakov prelepila
@staronova ja mam gelove nechty s prestavkami 5 rokov s zaklopat tieto stavy som nezazila ono nechty najviac ponici lepidlo, ktorym sa tip prilepi a samozrejme aj dalsie pripravky ak hlavne nie su certifikovane...plus zalezi ako ti ich dala dole niektore bohuzial nevedia nechty dobre dat dole ..na regeneraciu skus kalciovu mast pomaha ako na okolie tak na nechty a potom doplnit vitaminy v tabletach...
@staronova Ahoj. Ja mam gelove nechty (bez umelych tipov) s franc. manikurou uz styri roky (kazde tri tyzdne chodim na dorabku). Za tie styri roky som si ich dala trikrat dole (vzdy ked som sla na operaciu), z toho dva razy som ich nemala vobec znicene lebo som si dala gel odstranit brusenim u nechtarky a raz som mala presne to co ty lebo som si ich dala dole ja sama doma (bez brusenia). Nedavala si si ich sama dole aj ty? Mne ich donicilo prave to, ze som si ich odlupala. Kedze som ich mala ubolene, dostiepene a tenke ako papier macala som si ich v olivovom oleji. Celkom to pomohlo, tak to vyskusaj, za to nic nedas 🙂 . Ci ti to ale vrati nechty do uplne zdraveho povodneho stavu ti neviem povedat lebo po dvoch tyzdnoch som si dala opat na ne gel, pod ktorym mi casom nechty znova spevneli... Pripadne este je moznost, dat si znova gelove (bez umelych tipov) na cas kym ti spevneju tie tvoje a potom si daj gel nechtarkou setrne obrusit (hlavne bez odlupovania). Drzim palce nech sa to zlepsi.
@jeennyv dakujem skúsim
@missdiva nechtárka mi ich zbrusovala-asi nie šetrne
@lija22 odhalené ich mám od 19-teho októbra
@tajka1986 niektoré odpovede viď vyššie.
Nechty som mala iba s krátkym umelým kúskom. Nič okaté-2mm? Na pohľad veľmi vkusné. A robila mi ich nejaká Vietnamka v nechtovom štúdiu. Neviem aké preparáty používala, neviem to posúdiť, bola som prvý krát. Aj posledný. Za to obdobie je vidno že mi vyrastajú, ale to čo bolo pod gelom, teda poviem vám-hnus.
@staronova Skoda, ze si si ich dala zbrusit, mohla si pockat, kym vyrastu same. Nevyzeralo by to sice najlepsie, ale to ani teraz. Ked nieco robis, treba tie doktorske gumene rukavice davat zakazdym, aby si ich namahala co najmenej. Na noc si kup take latkove rukavice, daky dobry olej alebo mast liecivu riadne namaz nechty a nechtove lozka a maj na rukach cez noc. Uz len musis preckat to obdobie, kym pomalicky narastu.
HB Deadsea vyrabaju mineralny lak na stiepajuce sa nechty. Mam to vyskusane na sebe, dost sa mi to zlepsilo. Maju slovensku stranku, stoji cca 15€ ale je ozaj dobry.
@sardinka32 prosím ťa, ako by som si ich mala nechať vyrásť samé? Veď lak bol už odrastený od lôžka, nechty dlhé, už som si ani uši nevedela vytrieť s uterákom 😀 ! Tak či tak by mi ich musela skrátiť? Nevedela som s nimi už existovať v domácnosti. Nedalo sa mi ani na pc písať, na mobile SMS, stále som mala pocit, že mám za nimi špinu. Tým, že boli tvrdé, nedal sa používať pilník na prípadné vyšpáranie špiny. Čistila som si ich zubnou kefkou každý deň. Mala som ich mesiac. Klientky v štúdiu mi vraveli, že max 3 týždne, 4 už je hranica. Ja iba zo svojej skúsenosti. Baby veď ja to nejako vydržím, len sa modlím, aby som ich nemala trvalo poškodené. ☹
@staronova Vsak ja tiez zo svojej skusenosti som Ti pisala...nie som daka trubka, ze Ti budem radu davat a nikdy by som gelove nechty sama nemala. 😉 Mala som gelace uz viackrat. Jedneho krasneho dna som sa vzdy rozhodla, ze dalsi mesiac uz nepojdem na dolievku a postupne som si ich skracovala az kym som nemala aspon z 2/3-tín moje vlastne dorastene nechty. Potom som ten zvysok gelu normalne odlupla, slo to uz pomerne lahko, lebo sa to po okrajoch same odlupovalo vacsinou. Tak pevne nervy, nechty isto dorastu.
@sardinka32 Presne ako píšeš, aj ja som to tak riešila. Pilníkovala postupne, kým som ich vedela odlúpnuť. A nemala som potom problém s mäkkými nechtami.
@staronova chces radu? kup si klasicke ziletky, co sa davali do strojcekov kedysi... a s tym si zrezavaj nechty, uplne vazne..nedes sa, nepohorsuj, neboj, neporezes sa, ak je ziletka ostra a necht je tenky , makky, reze to ako maslo, ale musi byt ostra... pilnikom ani noznicami ti to nepojde, su moc makke...
no a kup si v lekarni 8v1 pripravok na nechty..je to taky lak, tusim Svajciarsky vyrobok.. stoji aj 2,5E. tym si kazdy den natieraj 1 vrstvu a na 4 den odlakuj a odznova, spevnuje to nechty.....
potrva to 3 mesiace, kym ti uplne odrastu a budu pevne....
kazdopadne, az moc ti ich zbrusila.. mala ti radsej nechat este jemnu vrstvicku gelu na povrchu a to by si si len lakovala...
a vsetky sa tu pohorsuju nad vietnamkami, ale ved stale je u nich plno, ked idem okolo a o vidim v nakupnom centre :D zaujimave :D
ja gelove nemam, mala som parkrat, od roznych bab.... mne to dobre nedrzi, vzdy sa odchlipuju, aj ked su dobre robene, proste mam take nechty....
No vzdy su potom ako papier, ked sa daju dolu... dan za to.
@staronova jedine doplniť vitamíny v strave, prípadne v doplnkoch (vitamín A, E, selén, zinok - pozor, nepreháňať ) a nezaťažovať nechty zbytočnou chémiou (laky, tzv. spevňovače...), domáce práce, pri ktorých prichádzaš do styku s chemikáliami (aj umývanie riadov) vykonávať v rukaviciach, ruky aj nechty pravidelne krémovať, môžeš aj zábaly z olivového oleja... a obrniť sa trpezlivosťou, to, čo je zničené, musí jednoducho pomaly odrásť... tak pol roka rátaj určite...