Ahojte baby, máte niektorá problém s menštruáciou..? Na začiatku roku 2011 som vysadila HA lebo som chcela otehotnieť. Prvý mesiac mi prišiel menz. skoro presne na deň no potom vôbec nechodil. Po 4 mesiacoch som šla k dr. aby mi zistil čo sa deje. Povedal že sa mi nezväčšuje sliznica, tak som chodila každé 3 týždne na injekcie aby mi vôbec prišla. Po 8mich mesiacoch som zas začala užívať HA. No stále ma bolia vaječníky a menz. mám tak 3 dni aj to mi stačí slipová vložka. Bola som teraz pri dr. a povedal že som asi prechladnutá tak mi dal čipky a tabletky. Len ja si nemyslím že som prechladnutá keď ma to bolieva skoro stále. Vaječníky ma bolia aj na dotyk. Máte niektorá rovnaký alebo podobný problém. Čo by som mala robiť...?
moze to byt len hormonalna nerovnovaha, kedze si brala a vysadila HAK. je to pekne svinstvo a mnohym zenam to naburalo menstruacny cyklus na dlhe obdobia. bolest vsak signalizuje vaznejsie problemy. moze to byt vselico, ad cysty az po zapal vajecnikov. ja by som isla za tym dr a jasne mu vysvetlila ze to nie je prechladnutie, ze ta to boli stale a nech ta laskavo vysetri. niektori doktori radi odbijaju pacientky.alebo chod k inemu gynekologovi..
@jessy212 hovor mi o tom nieco ja z tej HAK ochoriem, ja som ju musela, ze iba 3 mesiace, mala som problemy, doktori sa rozhodli, v tom case som velmi chcela babo, tak prvy mesiac som si z nej urobila holubnik a brala som ako chcela, to som si asi cyklus obratila hore nohami a ja, ze som tehu, prisla celkom nacas, ale v noci silna ako pes myslela som ze s nad aj potratila som kusy krvy a cez den skoro nic, volala som z dokim, ze okej.
Druhy mesiac teda poctivo, ze radsej, ale sviatky a novy rok tak som dost pila, nedala som si mozno jednu tabletku inac vsetky, a menzes prisiel o 10 dni skor ako normal dva dni spinenie a dva dni nic moc.....
a teraz mam zacat po 7 dnoch 3 plat, ale kaslem na neho
Nemam vela skusenosti stacili mi tieto dva cykli a brucho mam velke boleli ma prsia aj ked som ju brala a doktor mi tvrdil, ze ma nic nebude boliet, nikdy mi nezacala menzes o 10 dni skor, jedine co som vyguglila, bolo, ze pocas HAK je slaba menzes okej, lebo to je vlastne umelo vytvorena menzes a cim je slabsia, tym ucinnost HAK je vysoka, cize sanca tehu nulova, jedine co som sa docitala 😉
No ja beriem HA si 7 rokov.....nikdy som nemala problém, iba teraz to začalo ako som minulý rok na chvilu vysadila...nechápem tomu....a bojím sa toho že ked budem chcieť bábo tak ho nebudem mocť mať....
@jessy212 http://diva.aktuality.sk/clanok/31155/antikonce... neviem ale ja radsej 10 deti ako HAK 😀
To nema nic spolocne s HA, ocas toho, co si HA uzivala, tak cyklus bol tymto umelo upraveny. mas pravdepodobne nejaku metabolicku/endokrinnu poruchu, ktoru HA "prehlasovala".
Treba riesit v prvom rade pricinu - to znamena vysadit HA, urobit hormonalny profil komletny vratane hormonov stitnej zlazy, oralny glukozovy tolerancny test, idealne aj s hodnotami inzulinu a hlavne, aby to vsetko zhodnotil fundovany reproduktivny endokrinolog.
Cim dlhsie to budes odkladat, tym sa to moze viac zhorsovat - napriklad ak mas PCO, tak sa ti vytvoria cysty na vajecnikoch, steny zhrubnu, niekedy treba az riesit operativne, v pripade spontanneho otehotnenia vacsia pravdepodobnost potratu, takze riesit co najskor a na spravnom mieste.
@jessy212 pre mna je hak svinstvo.
http://diva.aktuality.sk/clanok/31155/antikonce...
hlavne navstiv gynekologa, ak tvoj nie je ochotny, navstiv ineho.
ja mám problém asi taký, že do leta som kojila malú, potom som jún,júl,august,september mala MS a od októbra ju nemám.. hormonálny profil mi vyšiel s takými nízkymi hodnotami,ako keby na prechod,neviem,čo mi tak zblbli hormóny.. Dr mi chce dať nejaké tabletky..
@jessy212 Ja som mala tiez problem presne taky isty s ms. Kym mi nepichli vyvolavacku tak mi neprisla. Brala som nato Proveru, aby mi chodila pravidelne. Teraz cakame babatko tak som zvedava ako m bude zasa chodit po porode. Inak mi zistili len ze nemam ovulaciu a koly tomu nechodila.
@cherry1981
Ja som myslela, že keď žena nemá ovuláciu tak nemôže otehotnieť. Vidím, že to tak nie je...🙂
Robili ti všetky tie testy čo sme tu vyžšie písali, a prišli na to že nemáš ovuláciu tak ti dali tie tabletky...?
@jessy212 Ja som koly tomu otehotniet nemohla. Otehotnela som vdaka liekom ktore som na ovulaciu brala clostilbegyt 😉 Rok som nemohla otehotniet koly tomu, ze som nemala ms iba vdaka vyvolavacke a samozrejme, sa nedarilo tym padom ani otehotniet 😉
a to ste mali problémy s MS aj predtým, či je to krátkodobá záležitosť? ja som zas nikdy problém nemala,pred tehotenstvom som mala normálne MS.. tak nechápem, ako môžu vyjsť z hormonálneho profilu hodnoty na prechod.. 😕
@slniecko4
Ja som s tým mala problém furt. V 10 rokoch som prvý krát dostala MS a stále som mala také silné, že som sa v noci budila v kaluži krvy. Keď som bola staršia začala som brať HA tak sa mi to napravilo a aj bolesti ustúpili. No teraz dostávam MS takú slabú, že mi to pripomína len hnedkastý výtok. A bez HA ani nedostanem.
Ahojte, mne sice MS chodila pravidelne, ale kazdych 18 dni, plus ma boleli vajecniky. Potom mi par krat poriadne meskala. Vymenila som troch lekarov, lebo som bola unavena pocuvat, ze je to zo stresu a ze sa to same upravi...a ak nie daju mi antikoncepciu. Musela som ist do do centra asistovanej reprodukcie, aby mi konecne niekto urobil horm. profil. Vysledok bol hrozny: zlyhavanie vajecnikov, teda nieco ako predcasny prechod v mojich 28 rokoch. Moja rada znie: tlacte na lekarov, nech vam urobi horm. profil a poriadne vas vysetri!!! (V mojom pripade bolaj dolezita hodnota FSH)
@slniecko4 ahojky, no v podstate to boli same zle spravy ☹ Bola som na IVF, nevyslo, potom na IVF s darovanymi vajickami, tiez nevyslo. Teraz idem na rozne vysetrenia (genetiku, imunologiu) a potom na dalsi pokus s dar. vajickami. Moja diagnoza je ale vzacna, ma ju len 1% zien. Co ma nahnevalo, bola necinnost lekarov...aj teraz si musim vsetky veci nastudovat sama. Keby ma poriadne vysetrili uz skor, mala by som vascie sance na vlastne dietatko. Keby si este nieco potrebovala vediet, ozvi sa 🙂
Ahojte,tak ja tiez pridam moju skusenost,vo febr 2011 som potratila v 8 tt.vymenila som dr.odvtedy ms neprisla.len raz take spinenie.prve tri mesiace dr ze nechame to na prirodu,potom mi daval vyvolavacky a nic,tak antikon opat nic,skusilu sme mesiac vysadit,ze sa pokusime o tehu ale neuspesne.v oktobri som dr povedala,ze staci.ze to len tak nie je.urobil horm.profil nizky progesteron,vysoky testosteron.ze sa ani snazit nemusime ;(.objednal ma na histeroskopiu a tam ze volny termin febr.no som nechapala.este sa mi zacal vracat kazdy mesiac od novembra zapal moc.ciest a bolest podbruska a taky tlak v pravom boku.uz zufala som sa dala na pn.ale kazdy mesiac to iste.ked som dosla k dr tak ma pozrel pichol nospu,ze uz to do feb musim vydrzat.ze mi zvnutra kuk ci nemam zrasty a co sa deje.velmi sa bojim,ze ci budem moct mat vlastne babo.dufam,ze vsetko bude ok,ked dostanem ms asi sa aj rozplacem od stastia.najlepsie by boli dve ciarky na teste
@kacena85 neboj, vsetko bude OK. Ja som bola na hysteroskopii v Brne, v Reprofite, len som platila 250 Eur ale necakala som ani den a odporucam. U mna bolo takmer vsetko OK, len doktor mal podozrenie na pritomnost bakterii v maternici...brala som atibiotika. Dala som si urobit kontrol. vyter a cakam na vysledky. Bakterie mozu sposobovat zapaly moc. ciest aj docasnu neplodnost, a bezny vyter ich nemusi zachytit. Drzim ti palce
nikdy som sa s takýmto nestretla, ale keĎ to tvoj dr. viac menej už rok nerieši poriadne, tak by som skúsila navštíviť iného gyn... nikedy stačí len to...