Čo si myslite o tom, že neberiem predpísané lieky na alergiu? Mám alergiu na roztoče, mačku, prach..mám predpísané lieky ale neberiem ich. Príznaky alergie zatiaľ nie sú také strašne , zz prešiel rok odkedy som bola u alergologa. Občas si za sebou viac x kychnem alebo mi trošku zaslzia oci ale nič pravidelne a strašne . Myslite že by som tie lieky predsalen mala jesť aby z toho nebolo ešte niečo horšie alebo ??
Si dospelá a svojprávna? Tak rob ako chceš. Len na margo- z dlhodobo neliečených alergií sa časom vykľuje astma
Porad sa o tom s lekarom. A tiez mam alergiu a lieky beriem len ked treba a dr je s tym ok. Od alergie je cesta k astme, ale vsetko zalezi od jednotliveho cloveka. Mna lieky na alergiu strasne uspavaju, nedokazala by som to brat denne.
Byvala kolegyna tiez nebrala lieky, ked nemusela, len ked sa jej alergia prejavovala velmi silno, ked kvitli tie travy, na ktore mala alergiu atd. A potom si zmyslela, ze bude s alergiou bojovat po svojom a zamerne vyhladavala miesta, kde bol velky vyskyt tych alergenov. Neviem uz, ako dlho jej to trvalo, ale jej alergia sa velmi zmiernila.
Je to ale podla mna dost extremny pripad, nie kazdy ma rovnaku alergiu a nie kazdy ma rovnake priznaky.
Dalsi pripad je moje dieta, alergia vraj na psa, macku a nejake styri byliny. Popredpisovane kadeco mozne, lebo mala opakujucu sa bronchialnu astmu ale najviac jej pomohli kupele v Tatrach a potom sme zacali do Tatier chodit castejsie, niekolkokrat rocne, plus pobyt pri mori sme sa snazili, aby mala kady rok a klopem, uz je z toho par rokov vonku. Podla mna ale jej stav nebol sposobovany alergiou, len proste tie testy to tak ukazali, tak bum alergia.
Zalezi od toho na co mas alergiu,ake mas priznaky. Pokial je to alergia na macky a macky nemas, jr zbytocne sa dopovat liekmi. Ak mas aj na roztoce,tak to je uz horsie. Syn ma alergiu na pele tzv.sennu nadchu. Lieky mu na zimu vysadzujem,na jar mu ich opat nasadim.
Na alergiu nemusis brat nonstop, pokial to tvoj stav nevyzaduje. Dolezite je, aby si ich mala, ak ich budes potrebovat. Tiez uzivam len podla potreby. To nie je ako lieky na srdce alebo nieco podobne, ktore sa uzivaju nepretrzite....
@karinka223 neprehanaj, pri alergii to takto nefunguje. Mne lekarka povedala, ze je len dobre, ak ich budem uzivat co najmenej. Psychologa by si mala vyhladat sama.
Z mojej skúsenosti - dcéra neje lieky na alergiu už vyše 5 rokov. Raz sme ich zabudli zbaliť na dovolenku a zistili sme, že jej vlastne bez nich nič nie je 🤷🤷🤷. Alergologička sa čudovala, vraj to nie je alergia, z ktorej sa dá vyrásť, no ale že keď jej nič nie je, tak netreba potláčať reakcie organizmu (keďže nie sú). Alergologičku sme pritom riešili, keď mala nonstop upchatý nos, sople, atď. Vtedy jej lieky naozaj pomohli a začala dýchať čisto a bez soplov. Takže - za mňa, ak necítiš nejaké zásadné nepohodlie bez liekov, nemusíš ich brať. Lieky sú na to, aby len stlmili príznaky, aby sa to žilo lepšie a aby si bola odolnejšia. (Neliečená alergia zaťažuje imunitný systém, ktorý potom nemusí zvládať boj s ostatnými "neprieteľmi". Ak si však štandardne zdravá, tak to tvoja imunita evidentne v pohode zvláda🙂 ).
@karinka223 pod liekmi na alergiu sa bezne rozumie antihistaminika, neviem o com hovoris ty
@karinka223 no ale mudrujes, lebo je zjavne, ze autorka hovori o antihistaminikach, ktore neuziva, ked nema priznaky. A to je uplne v poriadku.
@karinka223 zbytočne do nej útočíš, každý lekár to vysvetlí inak. Naša alergologicka povedala že sa s tým netreba ládovat tak, ako väčšina lekárov bude tvrdiť.
@karinka223 dúfam ze ten psych bola len nepodarena irónia lebo ozaj s týmto posielať niekoho ku psych je úplne odveci, a potom ze tam ľudia chodia s každým prdom a vážne psych diagnózy nemá kto liečiť a cakacky sú mesiace a zdravotníctvo je v riti 🤦♀️
Tak s lekarom riesit zdravotne problemy a ty sa vazne pytas na konovi cudzich zien co ono na to ze neberies lieky? Co tak spytat sa priamo.lekara'? On pozna tvoj zdravotny stav
Ja neberiem vôbec lieky na alergiu ktoré mám lebo nich spím.Uplne som mimo po nich
Je to na tebe ako sa cítiš, ja som alergička a astmatička a lieky momentálne už 3 r neužívam. Takže to musis ty vedieť ako na tom si