Návštevy a rúško pri 8-mesačnom dieťati

lylyjana
24. máj 2021

Ahojte. Mame doma 8m babo a pocas posledneho covid roka sme mali obmedzene navstevy u nas doma na uplne minimum (len stari rodicia), a mali vzdy respirator/ rusko a maju ho doteraz, ked si beru maleho na ruky. Viem, ze sa uvolnuju opatrrnia a chcela by som znova prijimat navstevy, hlavne kamosky s detmi, aby mal maly konecne nejaku zabavu aj s detmi.
Je mi jasne, ze trvat na tom, aby kamosky mali rusko cely cas co budu u nas doma je nerealne, no stale sa bojim, ze doteraz sme sa covidu uspesne vyhybali a nakoniec sa to pokasle tymi navstevami, ze mozbo treba este vydrzat. Uz sme v rodine vsetci ockovani, este cakame na druhu davku, no ja sa bojim hlavne o maleho.
Je este niekto, kto to az takto striktne riesi? Ako to riesite aby drobci nechytili?

elizabet173
24. máj 2021

@lylyjana neviem, ale mne príde extrém aj jedno aj druhé. Určite by som netrvala na tom, aby mali starí rodičia respirátor, keď prídu na návštevu, ak je dieťatko maličké, tak test. A kamarátky s deťmi by som k sebe určite neťahala, nevieš, s kým sa kde stretnú, kto príde k nim, tu je tých kontaktov niekoľko násobne viac, ako u starých rodičov. Dieťaťu vo veku 8 mesiacov sú viac menej iné deti ukradnuté, nepotrebuje ich, stačia mu na prechádzke.

maximilie
24. máj 2021

@lylyjana ja si tiež myslím, ze uz sa da stretávať aj vonku. Kavy do termosiek, deky, nejaky piknik v prirode, pripadne na ihrisku 🙂

pribinak
24. máj 2021

Vieš že kontaktom s inými si dieťa buduje imunitu? Ja nehovorím že teraz ho má každý bozkávať a chytať a neviem čo, ale takto to dieťa bude mat veľmi slabú imunitu

miadi
24. máj 2021

Lepsie by bolo stretnut sa vonku ..

nina19833
24. máj 2021

Keď to takto prežívaš, tak radšej sa stretnite vonku ako vnútry.

petamich
24. máj 2021

neviem ale mne osobne by prislo cudne zavolat si domov navstevu a sediet tam v respiratoroch/ruskach a to som tehotna a davame si pozor - nechodi k nam takmer nikto, navstevujeme sa s najblizsou rodinou a s ostatnymi, ked chceme tak vonku 🙂

miadi
24. máj 2021

Moja svokra mala problem umyt si ruky nez som jej dala novorodenca ..prevracala ocami ze co od nej chcem nieco strasne.Neviem si predstavit ziadat od nej aby si dala rusko alebo respirator.. prevracala ocami pri mydle..ako chapem ze sa bojis ale deti to az take zle nemaju s covid. Ste zaockovani.. navstvevu v dome som nemala cely covid okrem rodiny a par x sme boli u svokry. A mala normalne Chodla do skolky s ruskom do aprila maly este nikdy nebol chory. Mali sme par x play date v lete a potom nic ved Videla kamosky v skolke...a teraz mame lockdown tak som zavolala k nam na dvor znamu co beha cely covid vsade možné s detmi po ludoch takmer denne..koli malej lebo to potrebzovala a raz za tyzden ideme do parku..bola by som radnej żeby covid nemali ale verim ze to u nich nebude mat drasticky priebeh. Ja som uz ockovana ..8m dieta az tak deti nezaujimaju-pokial nema surodenca..lebo surodenec je ina vec..to je naj kamos a zdroj fascinacie od zaciatku zivota. Ale skor ty pre tvoje duševně zdravie sa potrebujes aj s niekym socialne nazivo stretnut. Idealne vonku dieta das do kocika a budes mat 2m odstup nemusis mat rusko .

lylyjana
autor
24. máj 2021

Dakujem za nazory. Ja uz by som ani netrvala na rusku u nas doma u starych rodicov, akoze kavu si vypiju v pohode, iba vyslovene ked sa idu s malym salit si ho davaju, no oni sami, aj moji rodicia aj svokrovci na tom trvaju, ze oni to rusko radsej budu mat.
Ano viem, ze imunita sa buduje aj stretavanim, keby dostal sopel, to mi nevadi, ja zas nie som az taka uzkostliva, ani doma to nemame tip top vyluxovame, len to covid ma zerie .a kedze manzel je lekar a pocuvam z prvej ruky ako dopadaju aj deti, ze kopa z nich je uz aj na pristrojoch, tak asi aj preto to doma berieme o to striktnejsie.
Ale ano, najlepsie je stretavat sa asi vonku zatial 🙂

selest
24. máj 2021

Myslim si ze uz by som pockala na druhe ockovanie. A ked tak stredna cesta, stretavat sa mozete vonku. 8 mesacne dieta sa nepotrebuje nejak zvlast socializovat ani nepotrebuje aby ho brali na ruky cudzi takze tam sa da to riziko nakazy obmedzit.
My sme covid mali ked malo babatko ani nie 2 mesiace teraz je uz znovu chory takze ta celkom chapem. Ale my mame aj starsieho doma a ten oroste potrebuje deti cize aj semtam nieco pichyti.. Tiez si myslim ze imunutu budovat ano ale nejaky tazky zapal priedusiek ci pluc moze imunite nabatka skor uskodit.

simca_13
24. máj 2021

keď sa bojíš, tak určte sa stretnúť vonku a dodržať ROR

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lylyjana
autor
24. máj 2021

@ptmt1011 citaj este raz prosim- ONI SAMI trvaju na tom, ze budu mat rusko ked beru maleho na ruky. Inak ho maju dole.

jankapepe
24. máj 2021

@lylyjana a riešiš takto striktne aj ostatné choroby?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aceris
24. máj 2021

@lylyjana aj u nas sa to drzi striktne....dokonca ani navstevy so starymi rodicmi nie su...ked tak sa stretame vonku v ruskach! Takze tiez by som sa priklonila aj stretnutiu s inymi mamickami a detmi len vonku...

lylyjana
autor
25. máj 2021

@jankapepe pisala som vyssie, ze ine bezne choroby by mi nevadili, aj ked nam oblize podrazky na papuciach tak nepanikarim, len ten covid riesim, lebo je nevyspytatelny. Lenze este zatial beznu chorobu nemal, no chodim s nim 2x denne vonku kocikovat za kazdehi pocasia (ci leje, ci fuka) nech aspon takto buduje imunitu.

jankapepe
25. máj 2021

@lylyjana a nie je divné riešiť len jednu jedinú chorobu, keď tvoje dieťa ohrozujú aj iné vážnejšie a smrtrlnejsie choroby? Tych sa prečo nebojis??

lylyjana
autor
25. máj 2021

@jankapepe a ake ine vazne choroby, ktore su momentalne masovo rozsirene a su velmi nakazlive, mas na mysli, ktore by mohol chytit od inych ludi?

jankapepe
25. máj 2021

@lylyjana chrípka, žltačka, rotavirus, encefalitída, mononukleóza,herpeticke vírusy, chlamýdie, mykoplazmy, sarlach..........z tých prenosných

lylyjana
autor
25. máj 2021

@jankapepe myslim, ze u vsetkych tychto chorob lekari uz z niekolkorocnych skusenosti vedia, ako postupovat a asi co sa da ocakavat. O covide maju asi tak 1 rocne skusenosti. Takze ano, tamtych sa nebojim az tak, ak by to dostal. Covidu ano. btw, proti HepB a rotavirusom je ockovany.

jankapepe
25. máj 2021

@lylyjana covidove respiračné vírusy sú tu xy rokov dozadu, takže aj tu je liečba známa.