Ahojte, chcem sa opýtať či máte niekto skúsenosť s ošetrením zuba počas karantenny. Existujú nejaké ambulancie ktoré vyšetria aj človeka v karanténe? Mám strašný problém, manžel je pozitívny bez príznakov, ja som sa testovala som negatívna ale musím ostať v karanténe s ním. Karanténa nám začala len včera ale ako zákon schválnosti ma začal ale že brutálne bolieť zub, nezaberajú ani lieky a ozaj si neviem predstaviť vydržať skoro dva týždne. 😭😭😭😭 Už som zúfalá a to je len prvý deň. 😭😭😭😭
@miskamicha no bolo to len cez AG test ale už nám volali z hygieny. Manžel môže ísť na piaty deň na PCR ale ja až na 10ty deň. Do vtedy musíme byť v karanténe.
@66simonka66 velmi to v tejto "sezone" nesledujem. Ale preco nemoze ist na pcr hned? to je cele divne..v ed vcera to hvoorili, ze tie PCR testy su na prd v tom, ze aj ked uz clovek nie je infekcny, ma xy dni za sebou tak ho to zachyti ako pozitivneho. Antigen toto nerobi... preto je divne tak dlho cakat. A ty este dlhsie..v ed to budes po teste ako dlho este v karantene?
@simca06022011 lebo vraj keď on bol pozitívny a ja nie, že príznaky sa mi prejavia až po piatich dňoch takže keďže sme v jednej domácnosti ja môžem ísť na PCR až na 10 deň a ak budem negatívna, tak mi karanténa končí, on môže ísť na PCR na 5ty deň. Ak by sme boli pozitívny aj na PCR karanténa trvá jemu 10dni mne 15dni od včera ako mu vyšiel AG pozitívny, ak budeme negatívny karanténa nám končí negatívnym PCR. Ale otestovať sa môžeme ja len 10deň on 5deň. Je to sprostosť brutálna, ale kašlem na to aj tak som doma s deťmi na materskej ale trápi ma ten zub, ja si neviem predstaviť ako mám takto vydržať.
Toto je ozaj zákon schválnosti, toto sa môže naozaj stáť asi len mne. 😳
@karola987 aj keby som zaočkovaná mohlo sa toto stať. Poznám osobne človeka ktorý je plne zaočkovaný a nakazená sú celá rodina. Ja som sa pýtala na zubnú pohotovosť nie na váš názor ohľadom očkovania.
@66simonka66 u nás v Žiline je zubár ktorý ošetruje aj ľudí v karanténe, či pozitívnych. Skús sa poinfirmovať, či aj u vás v meste je takáto možnosť
@qwert87 ďakujem krásne, skúsim si to zistiť a ak nie ja pôjdem naozaj aj do Žiliny. Prosím ako sa volá? Ja si nájdem na neho kontakt na nete, ak nezohnám nikoho v BB.
@66simonka66 malo by to byť toto. Držím palce
@qwert87 ďakujem krásne 👍
@karola987 zaujímavé že on v karanténe je 😂
@66simonka66 to co za mylne info vam podali preboha? odkedy AG pozitivny ide na test az na 5.den? to su co za hluposti? ja mam vo svojom okoli viacero ludi, co v pripade AG testu isli na pcr v tej isty, resp. na dalsi den. aj dcerina spoluziacka, detto. vysla hned na druhy den po AG teste pozitivna pcr, zvysok triedy isiel na pcr test na 5.den od kontaktu s nou. ved to je priamo uvedene vo vyhlaske- kontakt pozitivneho najskor na 5.den test, nie na 10.den ako to tebe povedali. zavolaj si este raz na RUVZ a pytaj si k telefonu veduceho, tie pracovnicky davaju info zjavne ako sa vyspia a ludi zavadzaju.
@karola987 netrep sprostosti. moja dcera bola v karantene kvoli pozitivnej spoluziacke, kde cela rodina vratane deti su zaockovani a vsetci styria na komplet pozitivni.
@karola987 a potom sa cudujeme, preco sa to tu tak krasne siri, ze ano...
@karola987 odcituj ma, kde sirim dezinfo. ja vyhlasku ovladam. konstatujem, ze aj ockovani su pozitivni a vdaka takejto bludnej vyhlaske to tu siria
@matkahelka áno aj mne povedali že kontakt môže ísť na test na 5ty deň ale keďže sme vraj v jednej domácnosti tak až na 10deň. Ja som včera hneď po pozitívnom manželovom teste volala a povedali mi to čo vy, ale dnes manželovi volali z hygieny a povedali že až na 10deň keďže sme v jednej domácnosti. Ozaj každý povie inak, idem skúsiť zavolať ešte raz a dám vedieť čo mi povedali.
@66simonka66 urcite je to hlupost a naozaj ti dobre radim, zavolaj si na RUVZ a pytaj si k telefonu veduceho. ja mam z jari 2 negativne skusenosti, kedy som ja sama dostala zle info od pracovnicok RUVZ a neskor som tu na MK dostala radu, nech zavolam priamo veducemu odboru a tam som info dostala uplne ine a relevantne. a priamo mi bolo povedane od tej veducej, ze pracovnicky casto nestihaju zmeny vo vyhlaske sledovat a teda stane sa, ze podaju nespravne info.
@karola987 v 2roc. na ZS sa uci citat s porozumenim, chybala si vtedy? zjavne ano.
@matkahelka no tiez som sa divila, tiez toto pozitivny z antigenu hned riesili a isli na pcr
No takže som tam volala a v skratke: ,,povedali mi že môžem ísť na 5 deň od mužovho PCR nie od AG . On ide na PCR ale až v pondelok takže 5 dní od jeho testu.,, Vraj si mám zavolať na zubnú pohotovosť a informovať ich že som v karanténe a môžem byť pozitívna a že by ma mali ošetriť.
@karola987 ano nemusí a potom to skonči ako u kamošky v praci, kde očkovaná kolegyna chodila do prace, aj ked mala doma pozitívneho manžela a hups, odrazu tiež pozitívna a nakazena tretina kolegov, vsetko očkovanych. To je tá logika očkovaných "nesmrtelnych " ludí.
@66simonka66 a je muz isto pozit? Pcr ci antigen? Lebo mam skusebost ze ludia ktori sice vysli pozitivni a bezpriznakovi...v skutocnosti kovid nemali..schytali to o par mesiacov na to. Podla mna ak tak boli zub,treba ist na zubnu pohotovost do nemocnice,zavolat tam vopred a vysvetlit o co sa jedna. Poznam aka zla je bolesť zuba.