Návšteva lekára v inom meste

7. nov 2024

Ahojte, pracujem v mojom prvom zamestnani tak nemam skusenost...
chystám sa k lekárovi v mojom rodnom meste, musím tam cestovať asi dve hodinu. som dohodnutá so šéfkou že nebudem v práci celý deň. Ona je s tým OK.
Keď budem mať na priepustke od lekara ze vysetrenie trvalo 1 hodinu, tak mi v práci zarataju že som čerpala lekára 1 hodinu? Ráta sa aj ta cesta? Ako to je prosím?

crazy_cat_lady
7. nov 2024

neviem teda, ale z vlastnej skusenosti mi lekar nikdy nenapisla na priepustku pocet hodin, dal len peciatku a zvysok som si vyplnila sama.. :D

janka_266
7. nov 2024

lekár tam nepíše koľko ste uňho boli. on dá len pečiatku. vy tam buď dopíšete celý deň, alebo len vyškrtnete od do

autor
7. nov 2024

@janka_266 dobre rozumiem, ale keď napíšem ze som u lekára bola 2 hodiny tak tieto 2 hodiny mi odrážajú z toho fondu "návštevy lekára "? Aj keď som preč cely deň?

mabenn
7. nov 2024

mozes si dat celodenne vysetrenie (7x do roka podla zakona) alebo cerpat lekara po hodinach podla potreby (vratane cesty samozrejme, lebo nie si v praci)

muchotrafka298
7. nov 2024

Mas narok na 7 dni, co je pri 8 hodinovom pracovnom uvazku denne 56 hodin celkovo.Za kalendarny rok. Ked si prec cely den, tak Ti bude odratanych 8 hodin, nie 2 hodiny podla papiera od lekara. Ako vykazes zvysnych 6 hodin v dochadzke? Ak chces lekara cerpat cely den a uznaju Ti to v praci, nech sa paci. Ale odrata sa Ti z tych 56 hodin 8.

janka_266
7. nov 2024

2 hodiny vám odráta len keď napr. odídete o 8 a o 10 sa vrátite, keď ste preč celý deň, tak odráta celé P-čko. neviem komu to chcete písať. máte papier, na ktorý Vám dá pečiatku, vy dátum a odovzdáte vedúcemu

muchotrafka298
7. nov 2024

Este doplnim, ze nie u kazdeho zamestnavatela uznavaju celodenne lekarske osetrenia s jednou priepustkou. Stretla som sa s tym, ze treba na 8 hodin pripustky 2. Aj ak sa jedna o osetrenie mimo miesta bydliska v inom meste.

januska12323
7. nov 2024

Opýtaj sa ako je to u vás, niekde stačí 1 priepustka na deň inde 2.

viestta
7. nov 2024

Na paragraf mas narok na cestu na osetrenie, na osetrenie vratane cakania a cestu spat na pracovislo. Takze aj ked ti tam napise hodinu a ty to mas s cestou na 6 hodin, tak ti podla ZO maju odratat 6 hodin, ale ak je sefka uzrozumena s celym dnom, tak ti odrataju 8 hodin

lindayaaa
8. nov 2024

Len si vezmeš da ti naň razítko, napíšeš dátum svoje meno a nic viac . žiadne hodiny ani nic. pripadne si zaškrtnes ze celý den. Žiadne časy tam nepíšeš