Dobrý deň, v prepúšťacej správe mám že mám do 3 dni od operácie navštíviť zmluvného lekára a odovzdať mu prepustaciu správu. Bola som na gynekologickej operácii ale v nemocnici pri prepustani povedali že mám ísť k svojmu obvodnému, nemala by som ísť skôr ku gynekologičke?
@taktotedanie ďakujem za odpoveď, dostala som 2 tak asi preto a pokračovanie PN mi môže vystaviť aj obvodný áno?
Moze
Pn vie vypisovat aj obvodny aj gynekolog
Kopiu jednu si nechaj aj ty doma
Ja som bola po operácii u gynekológa, načo obvodný?
@ibrunova tak mi povedali v nemocnici
Ahoj,ja som bola tiez iba u gyn s prepustacou spravou.ale ja som gynekologicke vopred zavolala a kedze to bola vacsia operacia,zavolali ma na prvu kontrolu az za nejakych 10 dni od prepustenia (nebudeme vas po operacii hned prehanat)
asi mysleli obvodného gynekológa, však on ťa bude sledovať, dávať ti termín na kontroly atď
@janetinka27 ja som šla hneď druhý deň po prepustení, aby som mala vychádzky 🙂
@janetinka27 tak ste nemusela ísť hneď odovzdať prepustaciu správu?
Mali na mysli obvodného gynekológa pravdepodobne. Bola som na troch gyn operáciách, naposledy pred rokom a vždy som správu dávala len gynekológovi. Kópie si zakladam, keby niekto pytal.
Kopia by mala byt aj v karte u vseobcneho
@michaela329 ďakujem za odpoved
@taktotedanie mám za sebou viac gynekologických operácii, nikdy mi nikto nedal ani nekázal dávať správu z gyndy do karty u všeobecného lekára.
Ja by som dala aj gynekológovi aj obvodnému...ja všetky správy, aj z gynekológie (ročná cytológia atď.) odovzdávam obvodnému, nech založí do mojej karty ...mne aj obvodný povedal, že mám všetky správy od lekárov doniesť...ale nechávam si kópie aj doma...
@ibrunova aj ja mam za sebou viac gyn operacii! a vzdy mi pripomenuli, ze treba dat kopiu aj vseobecnemu
Sama som zdravotnik
Pekny den
@ibrunova tak to je super dovod 😄😉
Autorka, nemusela som do troch dni,ale bola to dost velka operacia a vopred som si zavolala (nebrala by som to pausalne)
Pri mensich gyn operaciach (kyretazach) som isla ku svojej gyn do 3 dni, ale vtedy som si brala dovolenku (nie pn,cize nebolo treba predlzovat pn u obvodnej gynekologicky)
@taktotedanie ahoj, nevidi vseobecna dr operacie niekde v systeme? Bola som tento rok na 2 gyn operaciach, obe interne predoperacne mi robila moja vseobecna dr,cize vedela ze idem na op a nepovedala mi,aby som doniesla spravu
Dostala som vzdy 2 spravy, jednu pre gynekoliga a druhu pre seba (s ktorou som chodila nasledne podla vysledkov k dalsim doktorom)
@janetinka27 to by si jej musela dat povolenie
zavolaj svojmu lekarovi a dohodni sa s nim, kola lekarov vobec nenuti ludi po opkach utekat tam na kontrolu.. mna operovali, dokonca aj pnku mi vystavil na dialku, aj so vsetkym kontrolu dal prakticky myslim, az po vyberani stehov... tj takmer 2tyzdne. Ku gynekologovi tiez nevidim dovod utekat kvoli papieru den po operacii = ale normalne by som tam zavolala a opytala sa.
A nie xy kopii sprav nikde nenosim, maju ich lekari viac nez dost. Prakticky ma v karte iba dolezite veci pre neho, niektore len zapise do systemu. Gynekologovi by somspravu dala. A ja mam spravy naskenovane v pc, cize z operacie by som si urcite nechala aj pre seba, mam skusenost cerstvu ze dolezite papiere sa z karty zazracne vyparili u niektoreho lekara.
To sa myslí obvodný gynekológ
Gynekologovi, sprav si kopiu a tu daj potom do karty vseobecnemu. Ma to tu vyhodu, ze ked budes za 20 rokov prevlekat chorobopis, budes to mat tam. Ak sa medzicasom nedozijeme elektronickych zdravotnych zaznamov 😀
Ja nechodím nikde. Vždy zavolám a dohodnem sa s nimi pobtelefone. , správu posielam mailom.
Spravu by mal mat aj ten aj ten