Stalo sa niektorej z vas cosi podobne? Rano som sa zobudila na to ze mi je strasne horuco, som sa odkryla, neprechadzalo to ale zhorsovalo, tak som si vyhrnula pyzamo na nohach rukach a bruchu a len horuci pot ma oblieval, prislo mi zle zacalo hucat v usiach, som rychlo zobudila manzela, rychlo mi dvihol nohy medzitym mi uz trpli aj ruky sucho v ustach, som myslela ze uz uz odpadnem. Som aktualne v 21tt
@pininka1 tlak mam v podstate stale rovnaky plis minus male rozdiely hybe sa tak od 113-106/75-69
Treba si začat pravidelne merat tlak, ráno, na obed, večer. Mavala som presne tie iste stavy v prvom tehu, zo začiatku bol tlak celkom v norme ale potom sa to začalo zhoršovat. V tehu je to nebezpečné, daj si na to pozor.
@nikpa v akom zmysle zhorsovat?
Vzdy som mavala nizky tlak, pred 20tt mi začali stavy ako ty opisujes, ked som si vtedy zacala merat tlak bol zvýšený ale nic extra. Raz mi na poradni namerali skoro 150/90, dr mi vtedy kázal pravidelne merať. Vzdy bol ale doma tlak v norme, zrazu jeden den z ničoho nic vyskočil, prišlo mi zle, opuchli mi nohy a nedopadlo to dobre. Nechcem ta strasit, nestresuj sa len to proste nezanedbaj, ak by sa ti zacinal zvyšovať, nasad magnezium a keby sa ti niečo nezdalo, nečakaj a choď na prijem. Ale pokial budes mat tlak nizky a len taketo mdloby ako píšes, myslim ze to pre bábätko nie je nebezpečné.
Tak ako ti pisu ostatne dievcata, ja som mala vzdy nizky tlak, z toho bolo to tocenie hlavy, ale stalo sa ze zrazu vybehol a z toho mozu byt tie navaly tepla. To nezistis kym si nebudes merat pravidelne.
@pininka1 Meriavam si 2-3 tyzdenne lebo mam casto uavraty kvoli krcnej, a zatial je stale v norme alebo nizsi. Som volala pre istotu dr, ze nemam lezat na chrbte lebo najskor babo prilahlo cievu.
Moze byt aj to, ja som uz potom vobec nemohla spat ani lezat na chrbte a ked som isla na cisarsky, kym ma uspali lezala som na chrbte a myslela som ze je to moj koniec. Ale syn mal skoro 5kg.
Zažívala som to isté ale váčšinou keď som dlho stála .Mne vždy pomohlo rýchlo niečo zjesť ľahnúť či sadnúť a vyložiť nohy.Mohol to byť tlak ale aj rýchly pokles cukru.V tehotenstve som mala často hodnotu cukru 2 .A to je dosť nízky cukor.Tak skús aj niečo spapať.Možno je malinké hladné.hahaha
To je urcite tlak a nieje to sranda, urcite zavolaj svojej doktorke. Ja som si takto musela pravidelne merat cez den a doktor potom pozeral ako to kolise.