Nával tlaku do oka

14. dec 2024

Caute, neviem ako to nazvat, ale neviete cim to moze byt sposobene? Od rana mam v jednom oku akoby naval tlaku, opakuje sa to kazdych 30minut cca, akoby mi niekto tlacil prstom na oko. Je to tupy tlak/bolest
.Je to velmi neprijemne.

anonym0001
14. dec 2024

Neviem, ci je to ono, ale existuje nieco ako vysoky vnutroocny tlak. Je to celkom zavazna vec, ale da sa pomerne dobre riesit kvapkami. U ocnej ti to vedia zmerat takym strojom, co ti fukne do oka. Treba co najskor ist k ocnej. Ak ti da termin o 3 mesiace, povedz, ze mas akutny problem, mala by ta zobrat hned.

nicinka0
14. dec 2024

ak to neustupuje, isla by som na pohotovost.

taktotedanie
15. dec 2024

@nicinka0 ale ocnu pohotovost ak uz tak
Z vasho prispevku to nieje jasne
Na normalnej pohotovosti autorku poslu prec

nicinka0
15. dec 2024

@taktotedanie ved hádam si vie vyhľadať🙂ale môžeme sa hrať aj o slovíčka ak vám to robí radosť. Keby išla aj na normálnu pohotovosť, tak tam vedia poslať doktora z každého oddelenia, ak je to akútne -aj očného.Peknu a pokojnú nedeľu..

mamina7070
15. dec 2024

@taktotedanie z mojej skusenosti (Trnava,BA) najprv musi ist na normalnu pohotovost a az oni odslu na ocnu (alebo zavolaju lekara z ocneho) a min v BA sa to neda obist

taktotedanie
15. dec 2024

@nicinka0 no by ste sa cudovali
A teda bezna pohotovost je na poliklinikach tam vam ocneho veruze nezavolaju

taktotedanie
15. dec 2024

@mamina7070 u nas mozte ist rovno na ocnu pohotovost

mamina7070
15. dec 2024

@taktotedanie u nas v okresnom meste pohotovost v poliklinike neni uz cez desat rokov treba ist do ruzinova

taktotedanie
15. dec 2024

@mamina7070 samozrejme jedna sa o univerzitne nemocnice kde je ocne oddelenie a sluziaci lekar

mamina7070
15. dec 2024

@taktotedanie u nas nie je cez desat rokov ani bezna pohotovost so vseobecnym lekarom v okrese a chodi sa do ruzinova nielen s ocami so vsetkym

autor
15. dec 2024

@taktotedanie bola som tam, ze akutna konjuktivitida, len sa cudovali,ze mam az tak silny pocit tlaku v oku. Moze sa to tak prejavit? Lebo oci ma nesvrbia skoro vobec.

lukbe
15. dec 2024

U nás sa dá v pohode ísť hneď aj na očnú pohotovosť. Dokonca mi po tekefóne predpisali erecept, ked som v piatok večer prišla na to, že nemám potrebné kvapky🙈 a hneď som cestovala preč.

nicinka0
15. dec 2024

@taktotedanie ale prosím vás.. zavolali..my sme už tak potrebovali..

autor
15. dec 2024

@nicinka0 ja som isla na normalny urgent, a tam ma zaregsitrovali a poslali na horne poschodie a tam bolo ocne oddelenie a pohotovosť 🙂

taktotedanie
15. dec 2024

Silny pocit tlaku v oku nieje typicky synptom to je pravda
Liecbu mste uzivajte,kontrola u ocneho lekara potom

taktotedanie
15. dec 2024

@nicinka0 neviem kde by nieco take fungovalo jedine ze by to bol urgent univerzitnej nemocnice sj to by vss poslali na oddelenie

nicinka0
15. dec 2024

@taktotedanie spýtajte sa pani, čo písala príspevok.. zjavne to už vyriešila na pohotovosti. A v BA napr.Antolska a Kramare sme normálne tak boli..

taktotedanie
15. dec 2024

@nicinka0 asi myslime iny typ pohotovosti nevadi

nicinka0
15. dec 2024

@taktotedanie hlavne, ze pani poriešila 🙂