Natrhnutý lýtkový sval

stanka33
21. feb 2023

Ahojte!
Pred 3.tyzdnami som si na treningu natrhla lytkovy sval.Sono potvrdilo trhlinu 2.stupna 20az 30%svalovych vkaken natrhnutych.Chodim na laser, beriem enzymi, nohu mam v orteze, chodim o barlach, no nikto mi nepovedal, kolko takto nam este fungovat, termin u lekara teda fyzioterapeuta nemam.Je tu niekto,co prekonal take zranenie a vie mi aspon orientacne povedat, kolko mu trvalo hojenie,kefy zacal na nohu stupat a kolko mu trvalo navrat k sportovaniu??? Dakujem

kacena4
21. feb 2023

osobne nemam skusenost, ale kolegyna mala podobny problem a po 3 mesiacoch pn nadtupila do prace spotovat neviem

zuzikak
21. feb 2023

Kolega ma taku skusenost. Natrhnuty sval je v orteze minimalne mesiac az dva, potom na dalsi mesiac az dva fyzioterapia. Na nohu zacnes stupat az o take 2 mesiace cca. Sport ako taky prevelice opatrne - to potom uvidis co ti povie na rehabilitaciach. Chodit budes moct ale znova lytko namahat ako predtym, no velmi by som skor ako sa 5 mesiacov od urazu nepocitala....

stanka33
autor
7. mar 2023

@zuzikak konecne som sa dopatrala...po 4 tyzdnoch v orteze, som ju mohla dat dole, a teraz po tyzdni chodim viac menej uz celkom fajn,odkonzultovane z fyzioterapeutom, bez barli, cvicim posilnujuce cviky aby som si rozhybala clenok, o tyzden mam kontrolne sono, ak to bude v pohode, mozem viac zatazovat...na posilnenie mozem rotoped....postup mi potvrdil aj urazovy chirurg, tak este opatrne, setrim nohu...tak neviem, udajne pomaly poklus po 2 mesiacoch....tak ja neviem...asi zalezi ako sa to hoji a ako velmi je natrhnuty

zuzikak
7. mar 2023

@stanka33 ano je to individualne. No som rada, ze ortezu mas dole a pomaly mozes zacat fungovat. Je super, ze si bola aj u fyzioterapeuta. Vyzera to tak, ze sa das do kopy o dost skor nez moj kolega. Pre teba lepsie 😀 Postupuj opatrne a davaj na seba pozor. Prajem skore uplne zahojenie 🙂

stanka33
autor
8. mar 2023

@zuzikak dakujem aj za info co si napisala,snazim sa z toho dostat, oredsa si matka a deti ta potrebuju funkcnu😊, vsetko dobre prajem