Ahojte chcela by som sa Vás opýtať či máte niektorá skusenost a tým že v auguste mi končí rodičovská stal sa mi dosť vážny úraz a neviem či v septembri budem schopná nastúpiť do práce preto som zvazovala pn ktorá mi bola samozrejme ponúknutá lenže ide o to že vôbec neviem či mám na PN nárok pred materskou som bola zamestnaná pracovný pomer mi skončil nastúpila som na rizikové tehotenstvo teda PN potom
normálne na materskú na ktorú som mala nárok keďže som bola pred tým zamestnana a s materskej som prešla na rodičovskú a teraz neviem čo po rodičovskej ak sa mi nebude dať nastúpiť do práce viete mi poradiť? Dakujem
@larosabigi áno skončil a akú mám možnosť ak mi vieš poradiť prosím ťa ak nebudem môcť nastúpiť do práce? Či jedine nastúpiť do práce?
@anonymka11 no na PN máš nárok iba ak pracovný pomer trval..ja až tomu tak veľmi nerozumiem, ale asi ti ostáva hlásiť sa na úrade práce.
@anonymka11 ja som išla po RD na PN ale preto lebo som bola znovu tehotná a pracovný pomer trval tým pádom som nárok na PN mala a a vyšla mi aj Materská dovolenka.
Ak ti ten pracovný pomer skončil počas toho ako si bola na materskej alebo na rodičáku tak teraz už na pnku nemáš nárok. Musíš sa ísť normálne nahlásiť na úrad práce keď ti skončí rodičák a normálne im povedať, že si nemôžeš teraz hľadať prácu nakoľko má úraz a hotovo
@gabci_gabca hmm takže jediné čo mi ostáva je ostať na úrade práce zadarmo pravda? Keďže do práce neviem či bude možnosť nastúpiť aj keď najradšej
@anonymka11 no ono záleží akú dlhú dobu si pracovala pred nástupom na MD, ale to si vyhladas aj sama na Google alebo zavolaj na sociálnu poisťovňu.
@larosabigi pred nástupom na md som pracovala vysse roka preto som mala nárok aj na materskú
@larosabigi hľadala som o tom informácie ale jediné čo som našla boli vadsinou témy kde mamička bola stále zamestnaná aj počas RD a to mne moc nepomohlo
@larosabigi ďakujem za radu info ale na to ja nárok nemám keďže ja som po strednej pracovala vysse roka a potom som ostala na materskej
@anonymka11 ked si evidovana na UP tak aj vtedy sa mozes vypisat na pn
Dobrý deň,
Chcela by som vás skúsených poprosiť o radu. Do 29.2.2020 mi trvá RD s prvým dieťaťom, pracovný pomer trvá na dobu neurčitú. Som tehotná a termín porodu je až koncom októbra 2020, do práce sa dovtedy vrátiť nechcem. Ešte mam starú dovolenku cca 25 dni. Mohla by som vás poprosiť o radu ako je najlepšie postupovať? Či mam najskôr nastúpiť na PN alebo čerpať dovolenku? Aby som mala čo najvýhodnejšiu PNku a následne materskú (cca od septembra 2020).
Veľmi ďakujem za rady, bola som v jednej účtovnej kancelárii ale vôbec nevedela poradiť. Ďakujem.
@anonymka11 a si stále v pracovnom pomere ? Ak nemáš prácu tak nemáš nárok na PN. Píšeš pracovny pomer ti skončil.