baby mate niektora skusenost s nastrelovanymi zubami?po porode sa mi lamu korene rad radom a zubarka mi trha zuby...chcem sa poradit,kde ich robia lacnejsie a ci sa vobec oplati lacnejsie?popripade,kde ich dobre urobia..zatial mi sice bude stacit mozno aj mostik,ale ked to takto pojde dalej... ☹
ahoj, aj ja si chcem dat ale len v uplnej narokoze, robia to v Martine. Ale aj inde. Vraj to dost boli a ja som dost zbabelec 😖
riziko,ze tvoje telo neprrijime cudzi predmet,kedze sa nastreluje do kosti a vyhodenie majolantu za to nestoji 😉 a ta neuveritelna bolest 😝
to nie je nastrelovanie, ale nasrobovanie. Po vytrhnuti zuba a korena sa necha rana poriadne zhojit, spravidla niekolko mesiacov. Nasledne sa voperuju-nasrobuju capy do kosti. Najprv sa navrta otvor do kosti a tam sa vlozi cap. rana sa zasije a opat necha niekolko mesiacov zhojit. Pocas tohto casu sa ukaze, ci telo tento material neodmietne. Az potom sa na tieto skrutky nasadia zuby. Jeden zub (teda srob, operacia..) cca 1000 EUR. Treba vsak pocitat s tym, ze pocas hojenia je apon na mesiac obmedzena vyssia telesna aktivita - sport a pod., a neskor, v pripade zmien pocasia, kost reaguje podobne ako ine rany po operaciach, cize pobolievaju.
Tieto zubne implantaty ma kamos, od neho mam info, a teda nechcela by som absolvovat tuto proceduru.
@ronny123 myslim ze by ti mohli stacit nalepit,moj zubar tomu hovori betonom prilnut a drzia uplne dobre .Nehrozi nic .za 10 zubov som dala 1000€ ,zijem v Uk a isla som na 2 tyzdne domov a vsetko urobil behom tychto 2 tyzdnov.Najprv zbrusil zuby,a hned mi dal z betonu (z ich lekardkeho 😀) takze bez zubou vobec nebudes (teda ja som si davala desat hornych prednych hlavne ) no a potom ked mu prisli pre mna zuby tak mi ich odstranil tie betonove a nalepil tie origos,este sa pytal ci ich chcem hned na pevno alebo este par dni skusim a potom mi ich da uz napevno ale ja som bola rada ze mam pekne zuby tak reku nech mi ich da napevno.A nikdy nezajdu to je plus.
Uz to je 3 roky a mam pokoj,vzdy som chytla prievan do prednych zubov na vianoce a opuchla mi tvar a nikde ma tu nechceli vziat zubari a teraz mam pokoj
@happyfrog80 Môžem sa spýtať ? Tvoje zuby ti nevytrhal ? To ti len obrúsil a na ne nalepil ? Dobre tomu rozumiem ? Lebo mne pár zubov chýba, tak neviem, či by to bolo pre mňa.
@ottka jaj no vies ak mas vedla seba chybajuce viac tak to bude tazsie ,treba sa poradit so zubarom,ale ja som mala chybajuce tie posledne praveze,stolicky,a tie mi tam dal urobit na tie nalepovacie akoze neviem to opisat ale na tie zbrusene mi nasadil nalepil tie zuby nove a tie medzery vyplnil takze ako keby mi nechybali ,rozumies snad ,tie zuby mu uz prisli z tej stomatologie kde to vyrobili komplet aj s tymi krajnymi stolickami a nalepil len zbrusene a super ,mozno ze to nebude vadit ak ti chybaju dake .
Ja mam rad radom 10 zubov prednych,vrchnych .
Ja som obetovalab1000€ sice aj tu to robia tusim nastreluju ale radsej som idla na Sk .
@ronny123 ahoj som zubná sestra zubne implantaty to je chirurgický zákrok do kosti sa navrta titanovy koreň cena jedného sa pohybuje okolo 1000€ plus na koreň treba dať korunku čo je ďalších 200€ a ceny mostikov sa pohybujú podľa materiálu najlepšie sú porcelanove vydržia okolo 15 rokov potom sú lacnejšie zivicove ale tie nevyzeraju tak dobre ani dlho nevydržia...na vsetky tieto zákroky poisťovňa prispieva dosť malo samozrejme môžte si to niekde vybaviť lacnejšie ale videla som dosť zfusovanych prác takže neviem ako sa rozhodnete...riesenie je aj celková proteza pokiaľ máte takéto zle korene tam poisťovňa hradí viac ale na to ste asi moc mladá...
@happyfrog80 mamina ma tiez tieto korunky a stale sa jej to odliepa,len neviem ci by to bolo vhodne,kedze by mi tam ostal moj zub,na ktorych sa mi postupne korene lamu,asi by to casom tak ci tak muselo von,zajtra idem opat k zubarke na dalsie dva zuby :( tak sa jej rovno popytam,ci sa mi to vobec oplati :(
@grettka dakujem za presne info 🙂 vyzera to dost desivo 🙂 len zase ked to takto pojde dalej s tymi mojimi zubami,tak nechcem zostat bez zubov 🙂 urcite by som si naraz nenechala viac urobit,pekne po jednom,keby nahodou mi ten srobik telo neprijme,aby to neboli zbytocne vyhodene peniazky,lebo ie sa asi nevracaju predpokladam 🙂
@ada510 dakujem za radu,celkovu protezu urcite nechcem,to som este mlada ako pisete 🙂 zajtra idem na dalsie dva urcite ich bude trhat,kedze to mam zahnisane a opuchnute,vidim taky ten vacok na dasne :( ked uz si to budem davat,tak urcite na nejakej sukromnej klinike,kde mam ako taku zaruku,ze to nesfusuju :( ale asi po jednom,keby mi nahodou telo neprijalo srob,potom by sa mi asi peniaze nevratili,ci?alebo to mozno zatial vyriesim len mostikom,lebo mne chybaju vzadu zuby,zatial nastastie v predu nie,ale cas ukaze..len sa mi celkom zle je 🙂
Preco ti tie korene trha? Nejde ich zachranit? Ja mam jeden nestastny zub, na ktorom mam uz tretiu korunku, prva bola zle nalepena na obrusenom zube a pod nou sa zub kazil, druha mala zly tvar a tak sa medzi nou a vedlajsimi usadzalo a potom sa tie vedlajsie kazili.
Nakoniec som dala tretiu pred 10 rokm, ta bola najdrahsia lebo bola robena bez prispevku poistoivne. To uz bol zo zuba len koren, zubar ho vycistil, preliecil, vyplnil cementom, do ktoreho dal srubu a na nu nasadil korunku a dodnes drzi. Teraz mam super zubara, ale ak by som znova potrebovala korunku tak by som sla znova za tym co robil tu tretiu korunku lebo ten bol v korunkach a zubnej chirurgii macher ( on si aj upravil dasno okolo toho zuba).
ja nad tym uvazujem,prisla som o par zubov a zvazujem,kde si to dat spravit. Ale nie kvoli cene,ale kvoli kvalite. Nechcem dopadnut tak,ze s tym budem mat problemy a nakoniec to este preplatim. Pri viacerych zuboch to asi len v uplnej narkoze dat spravit, inak si to neviem predstavit. Uz som sa na to pytala par zubarov,no stale nie som rozhodnuta.
@ronny123 ja to absolutne ani odborne neviem nazvat 😀 ale ak to ma to co ja tak potom asi nekvalitne bo u toho co ja som bola tak ten to fakt prilepi ze to dtrzi jak svina ,som ti napisala kde som bola
pre baby, ktore sa ma v internej poste pytali na meno zubara - bolo to na vychode pred 10 rokmi ( korunka stale drzi).
Nechcela som robit nikomu reklamu. Prispevok som napisala aby ste sa nevzdavali a zachranili koren kym sa da, dali si zalezat na vybere zubara, co jeden nevie moze zvladnut druhy a nedavali bezhlavo trhat zuby len preto, ze sa niekto vyjadril ze sa to inac neda ...
@ronny123 no ja pracujem tiež v zubnej ambulancii,a u nás robíme implantáty,nenastrelujú sa však,ale vrtajú do kosti,cena jedného u nás je cca 700eur,a potom príde po vhojení na implantát korunka.To že to bolí,je blbosť,počas zákroku pac.nič necíti,po zákroku pac.udávajú bolesť,ako po trhaní zuba.No ono ak máš tvoje korene také zapálené,ako opisuješ,je otázne,či sa tam časom dajú implntáty spraviť.Keďže ti korene opúchajú,znamená to,že je tam hnisavé ložisko.V takých prípadoch treba počkať cca 1/2 roka po trhaní, potom následne spraviť RTG,skontrolovať,ako sa kosť v mieste trhania zrástla,a potom sa dá rozhodnúť,či sa tam dá dať zubný implantát.
@darkabarka23
@ronny123 tak s touto odpovedou konecne suhlasim na 100% aj my robime impl a je to presne tak 🙂
@darkabarka23 pisala som vam spravu 🙂 vcera som sa radila aj so svojou zubarkou,ze sa mam poradit aj s odbornikmu co to robia,ze ci sa mne tieto implantaty vobec oplatia,ked aj tie dasna sa mi zapaluju,ze ci nie je velke riziko,ze mi telo neprijme..teraz budem kazdy mesiac k zubarke,chodit,nech mi da dokopy pokazene,do decembra mi to hadam da dokopy 🙂
@ronny123 aj u nás by sa najprv spravil jeden OPG snímok,kde vidieť stav kosti po zhojení,po trhaní zubov,a až potom by sa videlo,či by to bolo OK 😉
Ja mám so zubnými implantátmi velmi dobru skusenost a kvalitné telo prijíma na 98 % . Mne robili dva a ked ti to umrtvia počas výkonu nič necítiš. je to síce nepríjemné ale bolí to podstatne menej ako vytrhnutie.
Je to presne tak ako tu niekto písal - rozrežu dasno , odchýlia ho a odhalia kost , potom také normálne špeciálnou vrtačkou do tej kosti navrtaju dieru, mne zubár ešte niečo aj rozklepával to bolo hodne nepríjemné ale nie bolestivé a následne sa vkladá iba šrob, zašije sa to a nechá sa to minimálne 6 týždnov zhojit, mne to trvalo dva mesiace. Ak to telo príjme , tak by kost mala prerást implantátom a upevnit ho a to je v tých 98 %. Potom po zhojení sa ide na nastavenie čapu - znova sa rozreže dasno a na ten šrob sa dá taká hlavica na ktoru sa neskôr bude pripevnovať korunka. Toto nebolí vôbec a už sa to nezašíva ale nechá sa ta hlavica obrást ďasnami. Ďalšie dva mesiačky a následne sa nastavuje korunka čo je tiež nepríjemné lebo to ide tlakom ale teda boliet to nebolí . Dva zuby ma vyšli asi 1500 EUR a robil mi to Mudr.Podhorec v Trenčíne.
@ada510 ahoj,mám otázočku - čítala som,že je možné urobiť aj mostík na implantátoch.chcela by som všetky vrchné zuby vytrhať a "vymeniť" ale nechcem ešte protézu.tak by ma zaujímalo,ako to funguje,koľko tých implantátov,na ktoré by sa uchytil ten mostík by mi bolo treba a koľko by to cca.stálo?
ahojte ,no mne byvala zubarka chcela robit mostik len na predne zuby a tak mi liecila zadne stolicky a zablombovala mi ich pod blombou sa mi zacali kazit a ked som sa jej pytala na tie predne tak mi povedala ze s tym nic nespravy :( tak som sla ku druhej zubarke a ta mi oznamila ze vsetky vrchne zuby mi musi vytiahnut (vytrhat ) takze ja teraz zvazujem tie nastrelovacie tak tiez chcem vediet ci by sa dali na nastrelene zuby spravit korunka ?? a kolko by to cca stalo :??
@kukulienka1990 Ahoj som zubná sestra v prvom rade zubne implantaty sú len kovové korene zavrtane do kosti jedna sa o operačný zákrok cena jedného je okolo 1000€ pokiaľ sa tieto kovové korene uchytia v kosti nasledne sa robí korunka porcelanova co je okolo 200€ jedna ale celé to závisí od vašej kosti či je dosť pevná a či cudzie telesa prime...tak držím palce;)
skús to prebrať zo svojím zubárom,lebo je to neskutočne drahá záležitosť a ak by si sa chcela informovať ,ja by som to riešila cez stomatochirurgiu...