Ahojte babenky mam taký menší problem minuly tyzden v pondelok som si dala nastreliť náušnice do chrupavky..vsetko to bolo v poriadku ale dnes mi to opuchol tak ze jedno ucho mam asi 2 krat väčšie ako prve..ucho ma boli aj bez dotyku ale aj samozrejme ked sa ho dotknem..ucho mam strasne opuchnuté z druhej strany..neviete o co by sa mohlo jednať..za odpoved dalujem.
toto je riadna infekcia,chod na orl na oš. a naušnice vonku čím skôr
Je to zapalene zial treba nausnicu vybrat poriadne to vydezinfikovat. Zrejme to mas aj horuce ja by to asi chladila kusok aby sa opuch miernil. Urcite nausnicu von. Neprejde to. Skoda no bo to pekne by bolo.
Infekcia alebo reakcia na kov.. skor myslim ze to prve.. Vybrat nausnicu, poriadne vydezinfikovat ucho aj nausnicu, nechat skludnit, ale pravdepodobne uz tam tu nausnicu nedas, zarastie to velmi rychlo.. ale uvidis.. Kazdopadne urcite to nenechat len tak...
dcera si tiez takto dala nastrelit, a tiez ju to zacalo pobolievat, ale ja som ju hned vzala k lekarke a dostala atb masticku, pomohlo, ale dost dlho to trvalo. Toto je vsak uz hnusne spuchnute, cimskor s tym treba ist, toto potrebuje odbornu pomoc, nejaka domaca liecba isto nestaci.
Pri nastreleni ti mali dat cistiaci roztok, nausnicu a dierku je treba cistit prve 2 mesiace rano aj vecer. Nausnicu nemusis davat prec (Ak teda ti tam zostane nejaka vola, aby su nou mohla pohybovat), treba ju uvolnit, nastriekat dezinfekciu, nausnicou potocit, pohybat dopredu, dozadu a ak tam mas nejaku tekutinu, tak ju vytriet.
V ziadnom pripade nenamacat a neumyvat vodou a neususit to.
Ja mam nausnicu na rovnakom mieste a prve 3 tyzdne som sa o to velmi starala, poctivo rano aj vecer, odporucam aj tebe, ak to chces mat rychlo a bezproblemovo zahojene. Dezinfekciu by ti mali dat v salone, kde ti to prepichovali. Idealna taka, co sa strieka, aby si ju nemusela aplikovat pomocou tamponika. Nasledne je treba ako som uz spominala vyssie s naucnicou poriadne pohybat, pokrutit s nou a potom dezinfekciu utriet kapesnukom papierovym, nie odlicovacim tamponom, ten zanechava po sebe vlakna...
Dufam ze ti ti pomoze. Drzim prsty
Ja mam ten istý problém, dala som si tragus. Mam to trochu opuchnuté a ide z toho trochu hnis. Ale neodporúča sa náušnica vyberať.Ani žiadny krém,vaňa, solárium a pod. Dávaj si nato studený obklad, ale harmanček tiež pomôže aj vitamín C alebo zinok. Ak to neprejde tak ku lekárovi a antibiotika. Alebo skus tenšiu náušnicu 🙂
Ahojte, ja mám ten istý problém, čo vám pomohlo museli ste náušnicu vybrať?
@bella77 vydržať. Striekať dezinfekciu,potom som náušnice vybrala,umyla ucho,prestriekala a dala nové srubovacie náušnice,niekedy je reakcia na nesprávnu náušnicu. Ale Helix je u mňa stále bolestivý,keď spím ,tak ma tlačí nausnica,ja to mám zle spravené,skúsim náušnicu inú,takú čo sa dáva nad peru,tá má iné zakončenie,nebude dostávať,tak uvidím.... Ja to mám už rok
Stojí vám tá paráda za tú bolesť a zápal?
A dr.si dala koľko zaplatiť ak to nie je tajomstvo? Inak takej dr.by som sa vyhýbala oblúkom....
@lucynka21 ahoj ano pomohol mi,asi po týždni to už bolo oveľa lepšie.. najviac mi ale pomohlo ,keď som mohla tie povodne nastrelene nausky dat dole..cca po mesiaci..a dala som si tam svoje strieborné. Treba to čistiť a ono sa to vyhoji..ja som si dala rovno tri na jedno ucho..v chrupavke sa to dlhšie hojí. Keby niečo kľudne pis
Ahoj mne to začalo na 5-ty deň ucho mi opuchlo a taký tak mi tam bilo že som si to musela dať dole čo slo veeeelmi ťažko a bolelo že hrozne🤦🏼♀️Zatiaľ si dávam obklady z ľalie a mastim framikoinom no snad to pomoze ale trochu mam strach lebo má bolia už aj uzlinyna tej strane och už nikdy viac!
No dievčatá je to boj na dlhu dobu. Ja už mám teda chvalabohu pokoj, ako som písala skončila som s atb na 10dni, vybrala som náušnice, jednu som zachránila, už je to ok no stále to cítim. Odporúčam ale hlavne okamžite vymeniť za zlato alebo striebro a každý deň čistiť. Repík je tiež úplne super, a trpezlivosť no. Držím palce
@petra2024 zdravím ako som písala vyššie v komunikácii,mne pomohol hlavne ten framykoin a samozrejme čistiť to. Určite sa vám toho nedá ani dotknúť tak minimálne dezinfekciu streknut a potom ten framykoin
Po pár dňoch by to.malo byť lepšie. Keď sa bude dat pripadne vymeniť nastrelenu nausnicu. Mate foto pripadne?
o zapal... nausnicu vytiahnut a ranu cistit a nausnicu vratit zase naspat. ak sa to nezlepsi asi ju budes musiet vybrat uplne. inak mas nausnicu vyrobenu z uslachtileho kovu?? idealne zo zlata alebo ocele... iny kov by som tam nevkladala kym sa rana nezahoji