Následky po Covide

ajuss311
8. dec 2021

Dobrý deň,

Prešla som si niekoľko diskusii a nenašla som nikde zmienku o niečom podobnom, tak sa skúsim opýtať takto verejne 🙂
Prekonala som covid, vo februári s dlhým zhoršujucim sa priebehom ale prežila som 🤞🙂 problémy mám doteraz a na neurologicke vyšetrenie čakám už dlho a ešte aj dlho budem 🤦🏽‍♀️
Stáva sa vám, ktorí ste covid prekonali, že sa cítite chvilkovo ako ochrnuti? Deje sa mi to hlavne vnoci, zobudim sa a necitim si telo a keď sa chcem pohnúť, musím sa úplne prebrať zo spánku a sústrediť sa na ten pohyb ktorý chcem spraviť, mám akokeby extrémne ťažké končatiny.. aj počas dňa sa cítim malátna, točí sa mi hlava (už asi 2mesiace, možno 3) a vidím dvojmo, občas, trojmo, aj štvormo 🙃🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ hlavne na jedno oko, ale aj na obidve.
Máte niekto prosím podobné skúsenosti?
Ešte pozn.: Prekonala som covid druhýkrat pred mesiacom a symptómy sa mi zhoršili a niektoré nové sa aj pridali.

Ďakujem za vaše skúsenosti

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ajuss311
autor
8. dec 2021

@cocolino234 ďakujem za príspevok 😃🙂 môže to byť kľudne z covidu, ja to mám už dlho ale ešte som nepočula o nikom inom 🤦🏽‍♀️🙃 od covidu mám ale aj iné "srandy" ako spánkové paralyzy a zastavy dychu.. nič príjemne. Tak ma zaujímalo či by mi niekto poradil ako si pomôcť sama alebo to chce čas 🤷

gab
8. dec 2021

@ajuss311 podla toho co popisujes by to mohli byt aj priznaky tetanie,
moja sestra prekonala covid tiez vo februari , v lete mala pasovy opar a dodnes sa neciti fit, tiez ju trapia nervove zakoncenia. Vysledky krvi ma ok, co vsak nemusi byt smerodatne.

ajuss311
autor
8. dec 2021

@gab áno? Tak to je celkom dobrá správa 😃 aj keď 🤷🤷😅 lebo mi vyšla pozitivna tetania ale pred covidom som nemala nikdy žiadne problémy neurologickeho typu

gab
8. dec 2021

@ajuss311 to môze prist hocikedy, spustacom byva stres, prekonana choroba, väcsinou je to spôsobene nedostatkom magnezia

goblinko1
8. dec 2021

@ajuss311 ahoj, odporúčam ginko ( kúpiš v lekárni take tmavé tabletky ) a magnezium veľa veľa veľa a zameraj sa na nejaké zaujímavé veci čo ta bavia ale hlavne magnezium a ginko to po čase prejde.

ajuss311
autor
9. dec 2021

Ďakujem pekne za rady 😊 ginkgo mám len teraz neužívam pravidelne ale skúsim aj magnezko 🤞😊

katarinka289
17. jan 2022

Ja som mala covid pred mesiacom. Raz vecer,ked som uz lezala v posteli som pocula sum,zrazu prestal a občas mi piska v usiach

mucuinka
17. jan 2022

@ajuss311 ja som si po covide odniesla zavraty, bolesti hlavy ( nikdy som na ne netrpela) a vypadala mi polka vlasov. Zial, padaju stale. Rok sa mi daval spat cyklus. Priebeh som mala taky 3 dnovy, nic prijemne ale zas ani by som ho nenazvala vaznym (teploty, nevolnost, trocha kasel, slabost). Je to uz viac ako 1,5 roka. Moja mama kratko na to akoby obrna nohy, znizila sa jej citlivost a pali ju to. Tiez riesi s neurologom. Celkovo od covidu sa jej vyrazne zhorsila chorobnost. Drzim palce, aby sa ti to zlepsilo

mucuinka
17. jan 2022

@ajuss311 nasa mama dostala milgammu n, na regeneraciu nervov

fefka
19. jan 2022

Ja som prekonala covid v novembri zrovna ked som rodila.
Asi dva tyzdne po porode sa mi zacali stavy blikajucich "objektov" pred ocami, rozmazane videnie, vzdy docasne ale zato pekne neprijemne, ked sa mi to stalo prvykrat som sa videsila ze preboha co budem mat nejaku mrtvicu alebo co...Potom to ocna diagnostikovala ze je to ocna migrena, neurologicka nesuhlasi a posiela ma na MRI (neviem ci a ako ho mozem absolvovat, ci aj pocas dojcenia ..)
V usiach mi piska nonstop, na to som zvyknutaz teraz mozno trocha viac a tiez mi zacali teraz padat vlasy, ale u mna tazko povedat co je z covidu a co z porodu/dojcenia..
Ale tie ocno-neurologicke prejavy bude mat asi covid na svedomi...dufam ze docasne, nerada by som to zazivala na trvalo 😖

ajuss311
autor
4. feb 2022

@mucuinka úplne sucitim, ja tiež po covide nonstop závraty.. beriem na to aj lieky ale aj tak to nezmizlo úplne a bolesť hlavy po covide 🙏🙏 nemám často ale keď už, tak to je ozaj riadna bolesť 🥺 vyparavanie vlasov vo velkom má našťastie obišlo. Držím palce nech sa to dá čím skôr do poriadku 🙏🙏

ajuss311
autor
4. feb 2022

@fefka presne, aj mne bliká pred očami a keď sa pozerám normálne na nehybné predmety, tak celý obraz akokeby vibruje... A rozmazané vidneie od covidu mám stále a veľmi veľa tých takých plavajucich červíkov pred očami 😂🤦🏽‍♀️

goblinko1
4. feb 2022

@ajuss311 neboj sa, to všetko sa dá doporiadku treba tomu dať voľný priebeh a čas ☺️Držím prsty

zuzkomo
5. feb 2022

Ja som prekonala Covid v novembri,priebeh som mala mierny,ale už vtedy som začala mať pálivé bolesti brucha až k srdcu.Asi po trocha týždňoch po prekonaní tesne pred Vianocami ma akoby "nervovo odpálilo".Odvtedy mi telo reaguje šialene,podobne ako opisujete.Rozmazané videnie, precitlivenosť na zvuky,dotyky,pálenie tela si chodí kade-tade.Rozvinula sa taká čudná fyziologická nespavosť a závrate.Mala som pocit,že zomieram😕.Hľadám pomoc,kde sa dá,beriem Magnosolv, antidepresíva, dúfam,že len dočasne Frontin,vďaka ktorému ale ako tak fungujem. Čakám na MR vyšetrenie,EMG som ani neabsolvovala,lebo bez liekov som nezažmurila tri noci oka a to už boli iné prepínaky.Ako dlho vám tieto stavy pretrvávali?Je tu niekto,kto sa z toho aj dostal?

ajuss311
autor
6. feb 2022

@goblinko1 ďakujem pekne, ale už je to skoro rok tak neviem koľko času ešte 🤔🥺

ajuss311
autor
6. feb 2022

@zuzkomo ja tomu úplne rozumiem, tiež som mala také stavu.. ja som nespala tyzden vkuse lebo mne to asi dost chytilo nervy na chrbte a dusila som sa akonahle som zaspala, alebo ma cukalo bez príčiny tak že ma až posadilo 🤦🏽‍♀️ a tak všetko možné zvláštne.. ale veľa ľudí sa z toho dostalo už 😊🙏

zuzkomo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkomo
6. feb 2022

Prajem nám,nech sa dáme rýchlo do poriadku. Veľmi by ma zaujímalo,či je tu aj niekto,kto sa z toho dostal a čo mu pomohlo.

roxi223
15. feb 2022

@zuzkomo ahoj, ja som po čo ide asi cca 3mes.
Priebeh som mala ok, akurát pálenie krížov a aj stehien miesta som mala až vriace. Týždenne po covide ok, týždeň na to des. Mala som pocit že neviem chodiť išla som po ulici, vo mne panika čo to je nohy ťažké... No des až som z toho plakala ako som sa zľakla.
Následne som išla ku obvodnej niečo mi pichla, ale neuvoľnilo to. Ďalšie 3inj nič potom som sa na to vykašľala prešlo to.
Začala ma pobolievať viac krčná (s tou som mala problémy aj pred ale stačilo suché teplo a zvládla som to aj bezo liekov) teraz? Des, bolesť hlavy bez tabletky neprejde.
No a posledné dni čistý des. Od minulého štvrtka ma začali znova bolieť nohy, ako dalo sa cez to ísť a fungovanie. Z piatka na sobotu som sa zobudila že mám kŕče v rukách. V nedeľu troška z rána nohy boleli ale dalo sa a v pondelok večer znova začali bolieť zobudila som sa na to, že mám úplne strpnutu nohu čo som sa zľakla až mi srdce išlo vyskočiť. Ľahla som na bok tak som mala pocit že si tlačím na nejaký nerv alebo čo znova taký pocit trpnutia. Ležím na chrbte no nohy jak keby môžeš lietali a to som si vzala aj magnézium.
Neurologička po covide urobila vyšetrenie, prebehla staré správy no krčná. Ale tie kríže ako keby mi ide odpáliť ležím na chrbte a cítim že si tlačím na niečo. Už som zúfalá, nič nepočúvam postcovidove, ale aby človek a poslalo na nejaké vyšetrenie? Nie.
To rehabilitácia urobí.

zuzkomo
15. feb 2022

@roxi223 ano,podobné stavy mávam aj ja. Keď ma "nervovo odpálilo"asi 2-3tyzdne po covide (rozumej v noci mi akoby prešiel elektrický prúd od srdca do hlavy),tiež ma následne neposlúchali nohy , ruky...ruky teraz celkom ok,ale nohy sú stále slabučké.Stale som bola akoby mimo realitu,pocity na odpadnutie,postupne sa rozvinula aj nespavosť a ničím konkrétnym nespustene úzkosti a depky(to,čo som dovtedy nazývala depkou,nikdy depka nebola,až teraz to viem).Tie pálenia som tiež mala najsilnejšie v krížoch a v pravom podbrušku(podbruško ale bolievali aj pred covidom),teraz si už putujú kade tade,je to veľmi nepríjemné.Je to des,pozajtra idem na MR hlavy,mám z toho veľký strach,čo mi zistia...teraz,keď to tu píšem ma napádajú najstrašnejšie diagnózy🤪

zuzkomo
15. feb 2022

@roxi223 a ozaj,mne obvodacka tiež pichala dáky týždeň magnézium,ale to nič nepomohlo.Az keď som šla k psychiatričke a dostala som "zvolenie",že Frontin môžem užívať pravidelne,ak mi pomáha(dovtedy ma každý strašil,ako budem z toho závislá).Nasadila aj antidepresíva,ale myslím,že fungujem len vďaka tomu Frontinu.Neviem,čo bude,keď ho vysadime,mám pocit ,akoby to nikde nemalo skončiť 😕

any1234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkomo
20. feb 2022

@any1234 to je mi ľúto,taká mladučká osôbka...ja som bola ešte v čase,keď bol pozitívny manžel a ja negatívna strašne unavená.Moj priebeh bol ľahučký,bez kašľateplota jeden deň do 38 stupňov.Zato začala som mat neurologické stavy,ktoré som neprirosovala Covidu -zacalo má páliť brucho až ku srdcu ...Prežila som,ale asi 3 týždne nato ma akoby "nervovo odpálilo",zostala som slaba,bez frustracnej tolerancie,precitlivela na svetlo a zvuky.Postupne sa pridávali šialenosti ako pálenia a bodania rôzne na tele,nespavosť,začali čudné závrate...sú to už dva mesiace a pretrváva to.Zial,som len na začiatku vyšetrení,t.c.cakam na výsledky MR hlavy.Treba hľadať pomoc,kde sa dá,ja som kontaktovala aj psychiatra,predpísal AD,zajednala si psychoterapiu,ak budem trocha vládať,zvažujem aj fyzioterapiu.Skuste na FB skupinu https://m.facebook.com/groups/longcovidczsvk/?t...
Sú tam ľudia s mnohými podobnými vecami,minimálne si nebudete pripadať v tom sama.Su tam aj lekári,takže často nájdete rady aspoň na uľahčenie,ďalšie usmernenie.Drzim palce,nech máme opäť svoj predchádzajúci zivot

petuska652
27. apr 2022

Ahojte ja som po covide necelé dva týždne. Aspoň predpokladám že to bol covid - domáco test mi to neukázal, ale mala som teploty, upchaté dutiny, bolest hrdla,hlavy, bolesť celého tela a neskutočná únava. Priatel bol pozitivny, jemu to test ukazal. Taktiež sa mi podarilo nakazit moju kolegynu takze na 99% som bola pozitivna aj ja.. dodnes ma bolia strasne nohy, ako po svalovici, po miernej námahe sa mi zvýši teplota na 37.4, boli ma hlava, hrdlo… dutiny mam upchate stale..len uz nesmrkám ako predtym.. poviem vám, ludia čo hovoria ze je to len chripočka lebo im nič nebolo - to chripočka nie je.. mám 27 rokov, cely zivot som hyperaktivna, energicka, neobsedim.. ale teraz dojdem z prace a som uplne KO, citim sa ako dochodca..samotny priebeh nebol taky zly, ale čo je teraz, je to naozaj otrava.. snáď to rychlo prejde ale ked čitam vaše prispevky tak neviem neviem..🙈

iwesska
27. apr 2022

@petuska652 Necele 2 tyzdne po je strasne malo na to,aby si bola fit. Ja 2mes.po nie som este ok. A nemozem okrem prechadzok mat ziadnu zataz.

zuzkomo
28. apr 2022

@petuska652 mne sa po dvoch týždňoch začal stav len zhoršovať.Som po covide päť mesiacov a cítim sa stále rozbitá.Musela som začať brať AD pre silné úzkosti a nespavosť po covide,diagnostikovaná silná tetania.Zaroven Vás ale chcem povzbudiť,že niektoré veci sa zmiernili a ak ste mali Omickron,tak ten mi šarapatu robil len v akútnej fáze a nijako nezhoršil môj predchádzajúci stav.Najmä nechoďte proti únave,aj keď viem,že je to pre aktívneho človeka ťažké.Oddychujte,relaxujte,nadopujte sa vitamínmi.Bude dobre,nebojte

jaroy
21. mar 2023

Vyriešil už niekto z Vas tieto problemy?

fefka
1. apr 2023

@jaroy ja som mala covid nov/21 a feb/22
Vlasy vypadane jak tak dorastli, este su kratke, neurologicke priznaky co dr usudila ze bol neurocivid alebo v kombinacii s porodom v novembri odzneli v mar-apr/22
Teraz som mala covid zas na zaciatku marca, ako prisiel, tak odisiel.. tazko povedat, nemozem sa tak sledovat a s istotou tvrdit ze toto a toto je z covidu..vrzgaju mi kolena, obcas sa toci hlava, boli chrbat, pisti v usiach..ale to ma kazdy, kto moze povedat ze jw to z covidu, nikto..
Mam 16mes dieta co nespi v noci dlhsie ako 2 hodiny bez prestavky a casto je na rukach takze nemozem povedat z coho som furt unavena 😂😂 ale frcim dalej ako vrtula, aj ked obcas je to o hubu, mam toho na krku dost
Netreba sa sledovat a treba ist dalej akoby nic..uz ked sme to mali, nic nenarobime, nic nezmenime

falbala132
9. jún 2023

@ajuss311 ahoj, ako sa mas? a vy ostatne? ja som mala uplne mierny omikron v marci a neviem sa odvtedy zbavit neurologickych problemov a putujucej bolesti po tele. tak ci je nejake svetlo na konci tunela.