Našla som si hrčku pod uchom - ofúklo ma alebo ide o niečo iné?

zarkaamamka
9. jan 2021

Ahojte žienky
Na Silvestra som si našla hrčku pod uchom na dotyk nebolelo ale okolie bolelo bez dotyku za 2dni prešlo . Včera sa hrca vrátila na Tom istom mieste bolesť ako sviňa už druhý deň neviem spať ani . Išla som na pohotovost myslela som si že uzlina a že nie že má asi ofuklo dali mi odctan a paralen . Myslíte si že 2x za sebou 2x tá istá hrčka a mňa by len ofuklo ? Nemôže sa jednať o niečo iné horšie ? Bolesť je Tupá a ťahá my miestami až do hlavy . Tak či náhodou nemáte skúsenosti ďakujem

h2
9. jan 2021

@zarkaamamka Ahoj, bola si na pohotovosti, vyšetrili Ťa, povedali, čo to je a dali lieky. Myslíš, že niekto na Modrom Koníku Ti poradí lepšie? Bez toho, aby Ťa čo i len videl?

zarkaamamka
autor
9. jan 2021

@h2 dali mi masť . Pýtam sa či to niekto mal .
Doktorka povedala že ona nevie asi vás ofuklo.
Za to mám nervy že 2x má ofuklo a 2x hrčka na krku ? Boli to ako sviňa
Tak prepacte že sa len pýtam

kitycat
9. jan 2021

A nemoze to byt ... odborne sa to vola myslim "jebak"? Podkozna hrca. Boli ako svina. A ako prisla tak aj odide?

zarkaamamka
autor
9. jan 2021

@kitycat bodaj by ale toto asi nebude jebak veľkosť ako hrozno podkozne nie na vonok.
Mňa tá hrca neboli ale okolie

h2
9. jan 2021

@zarkaamamka Mne sa nemusíš ospravedlňovať. Odpovedala som Ti slušne, zdržala som sa uštipačnosti, hoci isté pokušenie som mala.
Mrzí ma, že Ťa to bolí. Ale keď ani doktorka na pohotovosti si nebola istá, tak ako to môže vedieť niekto tu?
Ak si bola na pohotovosti len dnes, daj tomu čas. Viac naozaj poradiť neviem.

zarkaamamka
autor
9. jan 2021

@h2 však dám čas
Idem volať v pondelok obvodnemu
Takže ako vravím pýtam sa na názor žien ktoré to mali a nie ktoré nie 🤷

tenerifka
9. jan 2021

@zarkaamamka ano, mam skusenost, dcere tak zacal usny herpes zoster, najprv velka uzlina za uchom, potom zavraty....po 2 dñoch isla na pohotovost a zacal sa kolotoc vysetreni-CT, MR, lumbalka.....a tyzdeñ hospitalizacie s antiviralom do zily. Mohli jej zostat trvale nasledky, nastastie uz je z toho uplne vonku. Nemusi to byt tvoj pripad, ale nech ta poriadne vysetria, lebo u nej to bol nastastie "len" zoster v uchu, mohla to byt zavaznejsia diagnoza

tenerifka
9. jan 2021

@zarkaamamka a mala z toho aj nystagmus, na zaklade toho mali to podozrenie od zaciatku

zarkaamamka
autor
9. jan 2021

@tenerifka ďakujem 🙏 idem sa objednať na krčne . Ja mám hrču pod kožou a hrčka je malá teda no také hrozno . Na dotyk neboli len ten krk a hlava s toho . Hrčku mám ja pod uchom ako je lalok ale vravím je vo vnútri nevyčnieva von

tenerifka
9. jan 2021

@zarkaamamka tak to bude ine, ona to mala za uchom skor smerom k siji. Nic ine ta neboli? Krk, teplota...

mogaa
9. jan 2021

@zarkaamamka mamina mala takú hrču na hlave...bolo to tukové, samo to zmizlo.....v tvojom prípade tam môžeš mať zápal, nejaké ložisko infekcie...treba skúšať ten octan, môže to vytiahnuť....

zarkaamamka
autor
9. jan 2021

@tenerifka nie nie vôbec nič ani hrdlo úplne som v pohode bola som aj na covid teste že istota a všetko ok len bolestive tlaky v okoli toho to je cele

zarkaamamka
autor
9. jan 2021

@mogaa áno dala som si už 2x je mi o niečo lepšie uvidím do pondelka čo a ako 🙂

lindusss2016
9. jan 2021

@zarkaamamka a zuby?

zarkaamamka
autor
9. jan 2021

@lindusss2016 nebolia má 🤷 tiež som sa skúmala ale eee nič

dominushka23
9. jan 2021

segre sa robili hrcky za uchom zmizli potom sa zas objavili...snad aj 3x ..az z krvy jej zistili ze ma toxoplazmozu

zarkaamamka
autor
9. jan 2021

@dominushka23 bolelo ju to ?

dominushka23
9. jan 2021
zarkaamamka
autor
9. jan 2021

No príznaky my sedia
Dám si to odobrať ďakujem 🙏

kattky
9. jan 2021

@zarkaamamka ahoj mojej sestre sa nedavno urobila tiez hrca ale v predu na krku. Tiez jej bolest stielala az hore do hlavy a dokonca az do ucha jej to islo. Robily jej odbery, bola na krcnom, tam jej robily vytery a vsetko v poriadku. Kamoska nasa co robi v lekarni povedala ze mala to iste a odporucila jej nosit sal alebo satku a pobrat wobenzim tabletky. Posluchla ju a pekne jej to preslo. Je to z toho ze ofukne cloveka a sa akoby prechladi krk

zarkaamamka
autor
9. jan 2021

@kattky dakujem

zarkaamamka
autor
9. jan 2021

@dominushka23 ale pozerám že je zo z výkalov od mačiek
Nemám mačku 😬

tenerifka
9. jan 2021

@zarkaamamka toxo moze byt aj zo suroveho masa, napr.z tataraku

dominushka23
9. jan 2021

@zarkaamamka no ani segra nema macku..ani v rodine nikto nema macku..........od susedov chodila macka k nim na dvor v noci...takze segre stacilo ze sa nejakeho miesta po macke dotkla a bolo to na svete

kika831
9. jan 2021

@zarkaamamka ahoj momentalne riesim to iste, uz to mam za posledne 3 mesiace druhykrat. Ale mne sa k tomu pridala aj bolest licnej kosti a ucha. Mala som antibio a v pond idem na orl. Tak uvidim. Ale antibio mi evidentne zabrali.

mijunik
9. jan 2021

@zarkaamamka len k toxoplazmóze - vraj aj zo zle umytej zeleniny ju môžeš dostať. Mačky sú tuším až na treťom mieste v prenášačoch. A to by si musela prísť do kontaktu s mačacím výkalom a neumyť si potom poriadne ruky. Každopádne držím palce, nech hrča čím skôr zmizne.

kattky
10. jan 2021

@kika831 sestre tiez daly aj kvapky ATB do ucha a aj octan a aj odbery a vytery urobily a vsetko oki. Bolelo ju od tej uzliny sanka, ucho, az hlava. Teraz uz si dava pozor a ked ide vonku hned sal berie okoko krku. Pomohol jej Wobenzim

zarkaamamka
autor
10. jan 2021

@kattky ja to nemám ale uzliny
Písala som že doktor povedal že to nie je uzlina

kattky
11. jan 2021

@zarkaamamka sestra mala v predu ako malndlu nadutu ako vajce by tam mala