Nasadiť antibiotiká?

lara81
24. nov 2018

Ahojte. Bola som pred 2 týždňami u Dr. na vytery z hrdla a nosa a Dr. mi hneď nasadila ATB jak pozrela do hrdla. Ja som ich kúpila ale nenasadila, že počkám na výsledky z vyterov. Výsledky prišli dobré, žiaden bacil tak som si spravila CRP test a vyšiel negatívny. Už 15 dní mám zelené hlieny, upchatý nos a bolesť hrdla. Nechcem zbytočne užívať ATB keď CRP je v poriadku. Začali by ste na mojom mieste užívať tie ATB? Kloktam salviou, beriem sinupret a striekam morskú vodu do nosa.

lara81
autor
24. nov 2018

Ešte by som chcela dodať že minulý týždeň som chytila aj mykozu tak som nechcela tie ATB. Teraz keď si ich dám znova ju dostanem hoci budem užívať probiotiká.

kikidee
24. nov 2018

@lara81 akurat dnes som sa docitala, ze zeleny sopel znamena, ze sa telo zbavilo infekcie. Zle su tie zlte. Bolo to ale v detskej knizke😀
Podla mna skus nasadit skor len tie probiotika na posilnenie imunity. Niektori doktori radi predpisuju atb aj ked netreba. A myslim ze ich zas netreba do seba pchat ak to nie je nevyhnutne, telo sa s tym tazko vyrovnava co uz ale nevidime, ked nam vyriesia primarny problem. Ale vidis ze sama na ne reagujes mykozou. Podla toho ako sa snazis si pomoct preferujes asi skor prirodnu cestu- musis teda ratat s tym, ze to trva dlhsie.

baaambulkaa
24. nov 2018

Ak je crp do 40 atb su zbytočne

martinka13
24. nov 2018

Mo s tým crp by som zas bola opatrná. Nie vždy to znamená, že ATB nie sú potrebné. Dcéra konkrétne pred 2 týždňami horúčky 6 dní cez 39, CRP 11. Zabrali až ATB.

janinah
24. nov 2018

máš kvalitný zápal dutín,atb sú potrebné /zdravotník/

lara81
autor
24. nov 2018

@janinah a nevieš mi poradiť ako si pomôcť aby som mykozu nedostala? Kľudne aj do správy ak nechceš konkrétne produkty sem písať.

janinah
24. nov 2018

@lara81 dali ti augmentin? ake davkovanie? len probiotika ,iné neviem poradiť,potom ak už vznikne,tak vag. lieky

laki
24. nov 2018

@lara81 ja som vždy mávala pri všetkých atb mykózu....potom mi jedna sestrička poradila hneď od začiatku užívania atb robiť výplachy odspodu každý deň....pol litra vody zovrieť a zaliať ňou jednu lyžičku sódy bikarbóny..nechať vychladnúť a urobiť si výplach...potom už nesprchovať....používam, vždy, keď začnem cítiť, že sa tam dole niečo začína diať...odvtedy mám pokoj....lacné a účinné

lara81
autor
24. nov 2018

@janinah dala mi nejaké ATB a v lekárni ich nemali dali mi Xorimax že je to to isté len iný názov. Každých 12hod 1 tabletka.

lara81
autor
24. nov 2018

@laki čím si urobíš výplach? Keď to máš v hrnci?

janaaaaaaaaa
24. nov 2018

Vyskúšaj si ich nasadiť cez menzes a kúp si v lekárni probiotiká tampóny... Pred aj počas užívania antibiotík skús dodržiavať antimykoticku diétu.

laki
24. nov 2018

@janaaaaaaaaa zlejem v hrnci a v lekárni dostaneš kúpať aplikátor...ja mám z tantum rose

laki
24. nov 2018

@janaaaaaaaaa prepáč, to malo byť pre
@lara81

lara81
autor
24. nov 2018

@janaaaaaaaaa tie tampóny môžem použiť aj keď nemám menzes? Čo je to za dieťa? Žiaden cukor ani múka?

seva22
24. nov 2018

Ja som mala podobny problem pred mesiacom...ochorela som znova na hrdlo a nos potom,co som brala dvoje atb 3 tyzdne predtym,lebo som mala bakteriu,ale potom uz boli vytery dobre,proste bolo potrebne len vylezat...kedze som tehotna nemozem strepsils a septilen nezaberal,tak som len siahla po slanej vode,co z duse neznasam,ale vravim si,ze pre babo urobim aj nemozne🙂a cuduj sa svete,bolest hrdla do dvoch dni presla a dutiny do tyzdna🙂 daj tomu cas a skus kloklat slanu vodu

janaaaaaaaaa
25. nov 2018

Daj si do Googlu, v zásade žiadny cukor... Tu diétu by si mala mať dlhodobo ak máš takéto problémy. Tampóny mimo menzesu používať nemôžeš.