Náročný rok plný zdravotných komplikácií

21. aug 2022

Žienky, nechcem sa lutovat, no tento rok je pre mna velmi tazky jednak co sa tyka fyzickeho zdravia a uz je to tazke na psychiku.

Moje problemy zacali zaciatkom roka, priserne bolesti hlavy+tinitus, ktory trva dodnes. Ani len na sek to neprestalo. Zacalo to 3 tyzdne po ockovani. MRI mozgu ukazala cystu a ojedinele lezie- demyel. Na lumbalku ma neposlali, vraj netreba. Absolvovala som vsetky vysetrenia, jeden problem za druhym. Na hematke sa zistila anemia lahkeho stupna a trombofilia. Na kardio vrodeny defekt pre ktory budem musiet podstupit specialne echo a pravdepodobne operaciu. Aby nebolo malo boli ma extremne chrbat, bolest vystreluje do nohy a pocitujem mravcenie. Moze to byt z celkoveho stresu, ktory prezivam ? Bolest citim hlavne v hrudnej chrbtici. Uz by nechybalo nic ine len problemy s chrbtom alebo platnickami. Kazdy den sa budim so stresom. 😔😔

autor
21. aug 2022

Neurolog mi chce spravit aj test na tetaniu, ci nie som velmi v strese zo vsetkych zdravotnych problemov… moze to byt priznak tetanie ? Myslim napr to mravcenie, zasklby v lytkach…

lienocka2808
21. aug 2022

jednoduchy test na tetaniu, a zvysene nervovosvalove drazdenie je test na tzv. Chvostekov priznak. Daj si to do vyhladavaca na youtube a tam si pozri ako to robia, a skus nech ti to niekto spravi. inak potom z krvi, nedostatok magnezia a pod.

autor
21. aug 2022

@lienocka2808 dakujem

lienocka2808
21. aug 2022

odporucam hladat pod "chvostek sign"

enkida
21. aug 2022

Na postvakcinacne problémy existuje protokol FLCCC

autor
21. aug 2022

@enkida a co s nim ? 🙂

sovica
21. aug 2022

Je mi to veľmi ľúto. Ja mám tento rok tiež dosť ťažkostí, čo sa zdravia týka. Momentálne zlomenú nohu. Na tú chrbticu cvič aspoň preťahovacie a uvoľnovacie cviky, veľmi to pomáha. Mňa seklo asi na 4 deň Covidu a to aj bez toho som mala dosť. Bolo mi do plaču. Ale keďže som vedela, že nemôžem ostať ležať a ľutovať sa, tak som aj "cez bolesť" začala cvičiť a po pár dňoch to bolo oveľa lepšie. Nájdi si niečo na youtube. Ak nevieš presne čo, nájdem a pošlem Ti. Taktiež dlho neseď, to je na chrbticu najhoršie.
S tým tinitusom Ti neporadím. Z ničoho nič sa zjavil aj u mojej kamarátky a zatiaľ (trvá to už vyše polroka) jej nevedia pomôcť (žije v UK).
Prajem skoré uzdravenie 🙏🍀

autor
21. aug 2022

@sovica dakujem pekne za mile slova, mozes mi poslat link na cviky 🙂

enkida
21. aug 2022

Zadajte do googlu, ak neviete anglicky, sú aj slovenské preklady.