Narcistická porucha osobnosti

andrea__andrea
29. dec 2023

Ahojte. Chela som len napisat sem svoj sialeny pribeh s clovekom, ktory je psychopat a ma narcisticku poruchu osobnosti, nevie byt sam a nevie byt verny.
Bola som 3 roky vo vztahu, v ktorom ma chlap ponizoval, nadaval mi, podvadzal a stalo sa par krat ze ma udrel, vsetko som mu vzdy odpustila, lebo bol moj prvy a velmi som ho lubila. Rozchadzali sme sa 3 krat a vzdy po par mesiacoch sa mi zacal ozyvat a chcel aby sme zase boli spolu. Vzdy to dopadlo tak, ze si nasiel inu a nechal ma a povedal mi ze ja si sama za to mozem, ze som ho vyprovokovala hadkami a za vsetko mozem ja, ze on stale ma ine potom. Cele leto sme neboli spolu, bola som uz stastna, nemyslela som na to a on mi zacal pisat , ze som jeho najblizsi clovek a ze uz 3 roky lubi len mna a nevie uz lubit ziadnu inu a kebyze mozme este raz skusit tak sa bude snazit aby to uz klapalo. Ja blba som sa k nemu vratila aj ked som vedela ze za ten cas mal zase ine, ja som nemala nikoho okrem neho. Asi tyzden bol klud, stale mi hovoril ako ma miluje a chce mat so mnou dieta a rodinu, potom zase zacalo to iste, nieco sa mu nepacilo a hned hnusne nadavky , ponizovania a klamstva. Ma normalnu robotu a nasiel si este brigadu po nociach na diskoteke robit vyhadzovaca 🤦🏻‍♀️ nepacilo sa mi to ale prekusla som to, cez vikend v sobotu som si spravila svoj program s kamoskou, nakolko on po tej svojej brigade chcel spat a mal este aj nejake treningy. Poobede som isla s kamoskou cvicit a potom sme sa chceli ist niekam najest. On mi pise, ze ci po cviceni nedojdem k nemu , kym on je doma lebo vecer zase ide na tu brigadu, na co som mu odpisala ze som myslela ze chce spat a uz som sa dohodla s kamoskou, hned zacal do mna utocit ze som zla frajerka ze on chudak je unaveny a ja nemozem k nemu prist a ze mi viac zalezi na kamoske. Vysvetlila som mu to ze som myslela ze chce spat a ja som cely den bola doma a chcem byt trosku vonku a ze sa mozme ist prejst, co odmietol. Povedala som mu , ze nech si najde teda inu frajerku a so mnou nech sa rozide ked som taka zla. Potom som bola ochotna ist k nemu ale spytala som sa ho , ze ci by nemohol dojst pre mna ked docvicim, lebo vonku bola dost zima a dost prsalo, na co mi povedal ze v ziadnom pripade ze on neni moj taxikar ze aj tak ma furt vyvaza a ze ci ja nechapem ze je unaveny. Extremne sme sa pohadali a zrazu mi zavolal ked som bola v robote ze dojde pre mna a musime sa porozpravat , ked dosiel , povedal mi, ze sa mam okamzite priznat s kym si pisem za jeho chrbtom , co mi prislo chore 🤦🏻‍♀️ potom mi povedal ze ked mu neukazem spravy na instagrame a na WhatsAppe , tak sa so mnou rozchadza a uz ho nikdy neuvidim. Povedala som mu, ze mu ukazem, ked ukaze aj on mne, to on odmietol a povedal mi ze si mam vystupit z auta. Potom sme sa este hadali cez spravy a zrazu mal ma cely vikend zablokovanu vsade. Ked si ma odblokoval, som mu zavolala aby sme sa stretli ze sa mu chcem ospravedlnit (uplne som bola zufala, lebo som nechapala co som spravila) ale aj tak som bola ochotna sa ospravedlnit aj ked som nevedela za co. Ked dosiel , povedal ze ospravedlnenie prijal ale ze uz je neskoro lebo uz ma frajerku a lubi ju strasne. Vtedy som zostala v soku, lebo pred par tyzdnami hovoril ze miluje cely cas len mna a nikdy uz nechce ziadnu inu. Meskali mi moje dni asi 5 dni a bala som sa, ze mozem byt tehotna , tak som mu to povedala a spytala sa ho ze co potom, ak teda uz lubis inu a odpovedal mi ze ak budem, tak mam ist na potrat 😑 zostala som zase v soku, lebo on si nedaval pozor a sam narhoval ze chce dieta so mnou. Nastastie som nebola tehotna, bolo to len zo stresu to meskanie, mozem dakovat bohovi 🙏 Presli dva tyzdne a zrazu mi pise ze ci nepojdem s nim na obed, ja som nechapala o co mu ide a zase som spravila chybu a isla som, zacal sa ma vypytovat ze ci som bola s inymi chlapmi vonku, rozpraval mi o svojej frajerke ze boli spolu na vylete , potom sa zasmial a povedal ze to vymyslel a nema nikoho a potom zase ze ma a chce ist dalej a ze nas vztah nema vyznam a potom mi napisal ze ak si aj ja najdem ineho a vyspim sa s nim tak on v marci ju poziada o ruku 🫢 teraz mi stale pise ze sa ide zoznamit s jej rodicmi , ze bol s nou na Vianoce, mam pocit ze potom len sleduje moju reakciu a tesi sa z toho ked placem a som smutna.
Je to extremne chore, nechapem o co mu ide a preco chce so mnou akoze zostat v kamaratskom vztahu potom vsetkom a ked si dva dni po jeho rozchode nasiel inu a hned ju lubi alebo ju mal aj pocas nasho vztahu podla mna 🤦🏻‍♀️ a ci som naozaj uprednostnila vtedy kamaratku namiesto toho aby som isla za frajerom, ktory bol unaveny a az tak zle som sa zachovala ze toto som si zasluzila.
Dufam, ze bude stastny v novom vztahu a uz sa k sebe nevratime 🙏 Dakujem za vas nazor

fairyy
29. dec 2023

oh ved toto je cele zle...proste ho len zablokuj navzdy a mas pokoj ...ak by sa nahodou niekedy objavil, bo zas bude sam na chvilu sa nudit, posli ho prec niekam, kde zozenie nejaku co ho zabavi na dalsi cas nech mas znova pokoj

moonlight1210
29. dec 2023

“ nechapem o co mu ide a preco chce so mnou akoze zostat v kamaratskom vztahu potom vsetkom”

Pravda nie je komplikovana a je to ta najjednoduchsia moznost - si manipulovatelna (bez urazky. Vacsina sme. Nie si v tom sama.), ponukas emocie na dlani a to je to, z coho ludia ako on ziju. To ich naplna, tesi, bavi, zivi to ich dusu. Plus na pisknutie sa vratis k nohe.
Si pre neho samy benefit.
Takze sa v tomto: “mam pocit ze potom len sleduje moju reakciu a tesi sa z toho ked placem a som smutna.” vobec nemylis. Presne to chce. Pochopila si to dobre. Vsetko ostatne okolo je len divadlo, aby ta zas dostal do tohto stavu.
Len preto to robi.

Vzopri sa, nahod neutralnu tvar, odpovedaj jednoslovne, vsetko mu odkyv. A bude hotovy. Zrazu nic, coho by sa vedel na tebe chytit.
Budes vidiet ako postupne ide celou skalou veci, co na teba spolahlivo fungovali a uspesne zaberali. Od urazok a posmievania, cez az takmer otcovske pochopenie a starostlivost o teba (co sa ti stalo), cez vyznania lasky, priznania si chyby, naspat k urazkam, ponizovaniu, fabulovaniu, ze robi veci, co vie, ze ti vadia,… Ak ostanes nemenna, neutralna a nekomunikativna, toto vsetko uvidis. Lebo to bude divadlo jeho bezmocnosti. Ku koncu bude skusat cokolvek a hlavne bude tuzit ta posledny raz zlomit, ziskat tvoju doveru a nasledne ta ponizit a odkopnut. Lebo on sa bude citit tebou ponizeny.

Je to len o tebe, aby si vydrzala a nepustala si k srdcu cokolvek co hovori a robi. Akoby to bolo v telke. Akoby si pozerala divny film s podivnou hlavnou postavou.
Ved cele to predstvenie v restauracii (keby si k tomu vedela tam zaujat odstup. Co nevies, lebo stale si este pod jeho vplyvom.) si zasluzilo mu povedat, ze je skvely herec a mal by to skusit v Hollywoode, lebo hviezda jeho formatu by zbytocne marnila talent v SND.
Vstat, milo podakovat za prijemne pobavenie, ist si zaplatit svoju cast k pokladni a odist. Jeho tam nechat sediet.
A videla by si ty jeho reakciu.

vanilkovazmrzka
29. dec 2023

Nehnevaj sa ale si normalna?

tttbb
29. dec 2023

Sialenstvo. Clovek v zamilovanosti robi rozne blaznovstva, ale tento Tvoj vztah je extrem. Super ze si na to prisla. Kazdopadne deti spolu nemate, tak zablokuj ho vsade a zabudni na neho.

liv1
29. dec 2023

Ked rozdavali sprostost, stala si v prvom rade. To si myslim. Prepac. Nezvyknem to tu napisat tak priamo. Zeny si za toto mozu sami. Uz sa aj rozides a zas do toho spadnes. To normalny clovek proste neurobi. Ked este zena ma rodinu, deti, ze jej to jej manzel a je jej tazko odist kvoli detom, je to aspon malo kus pochopitelne. Ale toto? Ty sa obrat na nejakeho odbornika a zacni so sebou nieco robit. Vzchop sa, zacni pracovat na sebarozvoji, sebaucte. Hentamtomu manipulativnemu narcisovi, podvodnikovi napis spravu, ze mu drzis v manzelstve palce a nadobro si ho vsade zablokuj. A ked budes mat niekedy pohnutky sa mu ozvat alebo mu na cokolvek odpovedat, napis na MK, tu ta zeny preberu 😂
Boze dufam ze toto je vymyslena tema lebo fakt neviem 🙈

f666
29. dec 2023

Fuuu…. toto mi niečo pripomína (osobná skúsenosť). NEBUĎ s ním kamarátka. Všade si ho zablokuj a nikdy sa mu už prosím neozvi. Inak budeš velmi trpieť. Vytesni ho úplne zo života. Prežila som si to, viem čo to je… a chcieť si udržať za každú cenu manipulátora/narcistu v tvojom živote je len trápenie. Koniec koncov- o to mu predsa aj ide🤷🏼‍♀️. Buď silná.

tmonika
29. dec 2023

@andrea__andrea kopnúť do riti a zablokovať , nikdy viac neodblokovať…

dadka1997
29. dec 2023

@andrea__andrea neviem co si ty vobec vycitas? Skus si precitat tento text znovu, a zamysli sa, ci je to spravne chovanie voci tebe .. zablokuj ho vsade kde sa len dá a proste ukonci to takymto sposobom, bola si iba jeho hračka .. a ak ta zacne sledovat chodit za tebou je tu policia bohuzial

zuzinapipina
29. dec 2023

@andrea__andrea to co vyzarujes to pritahujes, kde si sama seba dostatocne nevazis? preco sa nelubis? preco dovolis niekomu aby takto prekracoval tvoje hranice? preco dovolis niekomu aby ti ublizoval?
on robi iba to co mu ty dovolis, prekracuje uplne tvoje hranice, ale ak si aama v sebe uecis kde ta tvoja hranica je, a nedovolis nikomu za nu zajst. lebo ak budes mat rada dostatocne samu seba a nadstavis si hranice( hranice co je ti este prijemne a co uz nemas rada, neznesies) do tvojho zivota budu chodit uplne ini ludia ❤️drzim silno palce ❤️ uz to ze ti to pride zle co s tebou robil je znak toho, ze sa ti hranice v tebe ozyvaju, treba ich len jasne stanovit

sofia1979
29. dec 2023

@andrea__andrea chyba je v tebe prepáč normálne sa od neho dištancuj vy nemôžte byť ani kamaráti celé zle len ťa psychicky vydiera to nieje láska pozná tvoju slabosť k nemu. Máj rozum úplne sa od neho odtrhni. Nič lepšie a správnejšie nemôžeš urobiť.

andrea__andrea
autor
29. dec 2023

@sofia1979 Ja chapem, ze musim ho navzdy vsade zablokovat a uz sa s nim nikdy nestretnut. Len stale to mam v hlave vsetko , ako mi este teraz hovoril ze ma neskutocne lubi a o par dni mi povedal ze lubi inu. Bola to extremne bolest ked som to pocula a stale tomu nechapem.

andrea__andrea
autor
29. dec 2023

@f666 ja ani nechapem naco chce byt so mnou kamarat ked ma takto podrazil este na Vianoce 🙈

janetinka27
29. dec 2023

@andrea__andrea ahoj, zial on ta vobec nelubi. je naruseny. a ty mas zrejme problemy so sebavedomim - nie si schopna sa s nim rozist a nie si schopna ani ho odmietnut. chapem, ze je to pre teba nejaka velka laska, ale uplne zahadzujes svoj zivot a veris v lasku, ktora neexistuje. on sa nikdy nezmeni a toto nie je laska, je to klamstvo, aby si urobil dobre, aby si vrzol.
na tvojom mieste ho okamzite vsade zablokujem a uz nikdy by som sa s nim nestretla, nikdy by som nereagovala na nejaky jeho pokus o stretnutie.
sama vidis, ze je to naruseny clovek, este sa mu aj ospravedlnujes, ked je k tebe hnusny a este s nim aj riskujes tehotenstvo. zena, mas nieco so sebavedomim, si ochotna dat svoj zivot do ruk hocikomu, vaz si trochu sama seba, vaz si svoj zivot. ty nemas ziadne zivotne plany? chces, aby ti zivot diktoval tento kreten? ved ty nemas ziadne ambicie, sny, ciele? uplne kasles na svoj zivot a tahas sa za idiotom a cakas, ze sa bude spravat k tebe dobre? ved on je naruseny. blokni ho, neries jeho narusene dovody, poplac si a zi dalej.

kamatopo
29. dec 2023

Toto je chorý človek. A ty ak si chces zachovať akú takú dôstojnosť a zdravý rozum okamžite sa prestaň s ním kontaktovať. Odstrihni sa od neho všade. Tento jedinec je neskutočne narušený, doslova si honka ego ako ťa ráňa,manipuluje a ubližuje ti tým najhorším možným spôsobom. Ty si neurobila nič zle. On by vyvolal problém z čoho koľvek. Kamarátka bola len výhovorka. Naozaj chces prísť o najkrajšie roky mladosti a života? On sa nezmení. Nech požiada o ruku,nech sa aj ožení aj tak nebude šťastný. Toto bude robiť ďalšej.

andrea__andrea
autor
29. dec 2023

@janetinka27 len ja mam pocit ze uz nikdy nebudem ineho lubit ani to nechcem skusit s inym ale snad to casom prejde. On nema problem to skusat s inymi a potom este mat tu drzost sa ku mne vratit. Ked mi posielal tie spravy jeho novej ktora mu po takom kratkom case pise, ze je idealny muz a ze je stastna ze ho stretla, tak nerozumiem ze ci to cele je vymyslene alebo taka zena to napise kazemu , kedze ho este ani nepozna dobre…

andrea__andrea
autor
29. dec 2023

@kamatopo dakujem 🙏 tiez si myslim ze toto bude robit aj dalsej, kedze som ho ani potom vsetkom ani raz nepodviedla a iny chlap by bol celkom rad ze je jediny, ktoreho som mala ale on to len vyuziva lebo vidi ze ineho nechcem.

janetinka27
29. dec 2023

@andrea__andrea netrap sa tym, tie spravy mozu byt vymyslene alebo je ta baba nejaka namotana. ani tie spravy necitaj, keby ta lubil, tak by ti ublizoval? ved tu sama vidis, ze on ti ublizuje, nestara sa o tvoje stastie, radost, je to sebec. blokni ho, nic necitaj a ked potom najdes normalneho muza, tak budes vidiet ten rozdiel. len bud opatrna, lebo tu si posunula hranice nebezpecne daleko a nechala si si ublizovat, daj si pozor v buducnosti na magorov.

kamatopo
29. dec 2023

@andrea__andrea odpútaj sa a uvidíš, že časom keď spoznáš niekoho normálneho čo ťa bude ľúbiť takú aká si a nebude si na tebe prezentovať svoje ego pochopíš, že to bol len jeden zlý sen čo trval síce tri roky. Byť niekomu verná len preto aby si mu to dokazovala je utopia. Príde mi ako mačo čo on môže všetko no žena verná až za hrob🤦. A nielen po psychickej stránke ťa ohrozuje,ale aj po fizickej...veď on takýmto správaním ťa môže nakaziť dakou pliagou a ešte ti povie,že si za to môžeš sama🤦

luccija
29. dec 2023

Ty mu praješ, aby bol šťastný a ja zase tebe, aby si dostala rozum a raz a navždy naňho zabudla, neodpisovala a pod ..ani som to nedocitala a pozor, aby si si do budúcnosti nenašla jeho klon

f666
29. dec 2023

@andrea__andrea Jemu nejde o to byť tvoj kamarát. On ťa chce mať len stále na blízku/v hrsti, keby náhodou. Myslí si, že ťa má ochočenú a že pre neho vždy spravíš čo bude chcieť. Mňa tak mal tiež🙈. A ja sprostá som mu na to dlllllho skákala. Takí ludia skrátka potrebujú aby ich niekto obdivoval/žral. Jeho baví keď vidí, že k nemu stále prechovávaš nejaké city a ako to s tebou lomcuje, keď ti spraví zle (hovorí o iných atď.) v tom sa tí ludia vyžívajú. Vedome ti ubližuje, lebo si hovorí, že je pre teba ako “boh”. A nezáleží mu, či má zrovna druhú, lebo TY si pre neho tá, ktorá je VŽDY na blízku. Naozaj daj pozor. Mohla by som o tom písať kludne hodiny… a všetko ti rozpísať. To je fakt na dlho.

f666
29. dec 2023

@andrea__andrea Kludne mi napíš ak chceš. Môžeme si nejako navzájom pomôcť/podporiť sa. Ja už s ním síce v kontakte nie som, ale stále sa z toho dostávam…

andrea__andrea
autor
29. dec 2023

@janetinka27 Dakujem, necitam uz ich, len sa bojim ze zase mu to s nou nevyjde a zase mi bude pisat ako ma lubi 🤦🏻‍♀️ a ja mu uverim, ale uz musim byt silna

andrea__andrea
autor
29. dec 2023

@f666 Dakujem. No on mu aj pisal ze ja som pre neho ten najblizsi clovek stale, ked sa chcel ku mne vratit 😅 asi najblizsi na ktorom si moze honit ego jedine, som zvedava, ci sa ukludni ked ho uz totalne budem ignorovat a prestane sa mi uz ozyvat.

andrea__andrea
autor
29. dec 2023

@f666 mozem ti napisat, si niekde na fb napriklad?

f666
29. dec 2023

Keď tu čítam tvoje odpovede sme (bola som) na tom rovnako- pocit, že iného tak lúbiť nedokážem atď. Písalo/píše mi vela mužov. A aj keď viem, že toto je psychopat, stále sa nedokážem od neho úplne odosobniť myšlienkami a vyčítam si ten čas, ktorý som s ním strávila, to “štastie” čo mi dodával. Že iný mi také pocity nedá. Ale viem, že to bolo falošné.. no je to ťažké začať lúbiť niekoho iného. Preto sa s ním fakt kontaktovať už nechcem. Ale kolko krát som ho zablokovala lebo som to nedávala a on sa mi ozval zasa na inej platforme a začal mi hovoriť zamilované s*ačky a tak si ma zasa omotal. Ja som vždy v podvedomí čakala, že sa mi ozve. Aj keď som s ním nechcela nič mať, no tá túžba bola silnejšia a keď sa ozval, hneď som odpísala a všetko “ospustila.”. A potom po čase znova arogantné chovanie. Toto bolo nespočet krát. Teraz som ale rázne zakročila a už sa mi určite neozve. A ja som rozhodnutá už nepovoliť. Máme na viac, naozaj.
Napíšem ti do správy môj fb, kludne.
@andrea__andrea

andrea__andrea
autor
29. dec 2023

@kamatopo uz ma aj nakazil raz, mesiac som pila antibiotika aj jemu dala moja doktorka recept, nespali sme spolu kvoli tomu 3 mesiace leno nechcel ich hned brat, lebo ma treningy🤦🏻‍♀️ a ked si zacal brat a vyliecil sa , tak sa zase vyspal s inou a este mi posielal fotky ako sa bozkavaju a hovoril ze sama si za to mozem ze spaval s inymi, ze kazdy iny ma hned posle do r*ti a on chudacik ma trpel 3 roky 🤦🏻‍♀️

kamatopo
29. dec 2023

@andrea__andrea tak ti držím palce aby si bola silná a dala to a nikdy viac sa za sebou neobzrela. 😉 Celý život máš pred sebou a v zdraví

svetlovlaska37
23. jún 2024

@andrea__andrea ahoj..ako si nakoniec dopadla..prezivam to iste😓