Prosím, máte skúsenosť? mám rez,nalepila som si náplasť ale nikde nieje v popise ani na nete po akej dobe sa to má odlepiť alebo vymeniť.ďakujem
Kym ti to samo neodpadne(neodlepi sa). Uvidis, ci este bude treba lepit alebo nie, podla rany, ci uz je stiahnuta alebo este nie
ahoj, ktore naplasti mas? dobre to drzi?
My sme dostali na pohotovosti taku sadu, nastastie to drzalo tak, ako to zalepili. Islo o ranu nad okom. Maly spadol vo vani
Vola sa to steristrip. Predaju ti to normalne v lekarni, v takom priesvitnom obale, stoji to drobne, tie iste nam dali na pohotovosti.
@lija22 dr max.drži,len na 1.x treba utiahnuť a neodlepovať,inak budu nepoužiteľné
@bela30 včera o 14.tej som si to lepila, nechám ešte,len ma napadlo či netreba pozrieť či mi to pod tým stehom nehnisa.
Urcite to este neodliepaj, ked tak mozes to max.po tych stehoch prejst namocenym tamponom v liehu alebo betadine pripadne podobnej dezinfekcii, ak sa bojis, ze sa ti rana zapali.
@kiki68 po akej dobe ste to odlepili?
steristripy su na stiahnutie mensich poraneni, treba ich na rane nechat cca 7-14 dni, podla velkosti rany.
ked si to vcera lepila, tak to teraz urcite neodlepuj a ak je to zalepene dobre, ono to ani tak lahko odlepit nejde takto hned
Syn mal zašívanú bradu a po okrajoch mu ranu prelepili stripmi. Dal mu ich dole chirurg na kontrole po týždni, steh mu nechal do ďalšej kontroly.
@zuzuliennka1 Dobre nechám ešte.v pondelok som to lepila na obed.. bojím sa či je to dobre stiahnuté,tak by som to rada pozrela.Neviem,nikdy sme to nepoužívali,ale myslela som že je to len prvá pomoc na stiahnutie a potom rana sa má prirodzene hojiť..
Asi po 4 dnoch to islo same dole
@kiki68 ja mám od pondelka a aj ruky občas namočím a drží stále
Nas to mal nad okom, nam dali taky set, ze ked tak prelepit. Ale pekne sa to zhojilo s tym
steh sa nevymiena, odstranuje sa po zahojeni, alebo dostatocnom uzavreti a spojeni rany/rezu.